reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Cześć kobietki:)
Ja się dziś lenie i zbieram siły na weekend, będę po 12 godzin w pracy, bleeee...
Dziś mdłości nie miałam, ale od wczorajszego popołudnia, cały wieczór i nawet w nocy czułam mocne napięcie brzucha :( trochę martwi mnie to. Wzięłam nospe dla spokoju. W poniedzialek robie wyniki krwi a za tydzien mam wizyte u lekarza i w koncu mam miec zalozona karte ciazy :)
Brzusio juz mi sie zaokragla :). Wczoraj zalozylam spodnie w ktorych nie chodzilam 2 tyg i ledwie je dopielam :) To dobrze, dzidzia rosnie!
Milego dnia!

reklama
Cześć Babeczki!

Chciałam tylko zameldować, że żyję.
Nie zaglądam do Was za często, bo zwykle poruszam się w trójkącie łóżko - lodówka - łazienka i niestety komputer nie znajduje się na mojej trasie.

Życzę wszystkim miłego weekendu i dobrego samopoczucia!

hej właśnie wróciłam od polskiego gina.... miły pan... zrobił mi cytologie o dopochwowe usg.... dał termin na 3 dni bliżej czyli na 22listopada....:tak:
i ostatnio jak mi Irlandzka lekarka robiła usg to dzidzia była 6t6d i miała 0.91co
dziś dzidzia ma 20.1mm... hiiii o ały centymetr do przodu....:-)rośnie jak na drożdżach.....no tyle że zapłaciłam 120euro... heh ceni się ... ceni....:eek:

za 4 tyg będę miała badanie karczku.... więc muszę do polskiego jechać jeszcze raz..... a później zobaczy,my....

Ostatnia edycja:
niestety w anglii nie znalazłam jeszcze lodów "wodnych", więc posiłkuję się magnumami, ale nie za często :)

dziś w końcu waga ruszyła w górę po 3 tygodniach posoju. cieszę się, bo zn. że dzidzia chyba rośnie :) mam dodatkowo całe 100 g hahahaha.
i pierwszy raz ubrałam dziś ciążowy stanik. bardzo wygodny. bez żadnych drutów. i super mi podtrzymuje moje wielkie urośniete z rozm. C na DD mleczarnie.
wodnych dobtze poszukaj... ja u nas znalazłam cytrynowo jabłkowe z czekoladą na górze.... a w pubach są sorbety.... więc wybór jest....:tak:
co do stanika wyobraź sobie mnie... rozmiar ciuchów 36 a stanik D....:baffled:
a teraz jak mi się piersi powiększają to nawet D za mały.... dobrfze że i po całości mi idzie bo wyglądałabym jak Pamela Anderson:eek:

Byłam dzisiaj u gina i powiedział mi, że tych z automatu nie wolno. Ale te ze sklepu nie zawierają surowego jajka tylko jajka w proszku, więc można. Lody to powinna być jedyna słodycz jaką jemy. Tak samo nie możemy jeść np sernika na zimno, bo są w nim surowe jajka. I tatara nie można (a ja go tak lubie!)
czyli miałam rację:tak: dobrze że chociaż magnumy mogę jeść.... hiiiii
tatara też uwielbiam ale u nas nie ma... więc nie jem:-D

Milencia, truskaweczki są dobre z cukrem, śmietana i płatkami kukurydzianymi :-) Pyyycha. Takie rozgniatane oczywiście. Ja od wczoraj źle się czuję i nie dam rady nic robić. W pracy udaję, że pracuję nad nowym projektem, któego w ogóle jeszcze nie ruszyłam, ale myślę, że po świętach już się wezmę za to (u nas święta wielkanocne są w tą niedzielę).
ja dziś też kupiłam truskawki i będę wcinać... hiiii...
yuwielbiam ale tylko z cukrem i śmietaną rozgniatane.... szkoda że nasze takie mało słodkie..... ale ważne że truskawki....:tak:

Te truskawki super sprawa z jogurcikiem naturalnym troche cukru i juz koktail gotowy. Wcinam 2 kubek i jakoś mnie nie zemdliło :-D ale obiad co :-D dodam ze to mrożone truskawki .

Dziewczyny czy kontrolujecie swoje ciśnienie? ja mam zalecenie od ostatniej wizyty, czyli od dwóch dni mierzę sobie w domu i mam tak koło 130/80 tak się waha! nie wiem czy to nie za duże ? martwię się, bo wiem, że nadcisnienie w ciązy jest groźne, ale z drugiej strony wiem, że są leki na to bezpieczne dla malucha! dobrze, że wizytę mam już w następny poniedziałek to zapytam o to ginkę!
Ja wczoraj myslalam,ze glowa na pol mi peknie z bolu.Myslalam,ze to cos z cisnieniem bo ostatnio kawy niepije poszlam do apteki zmierzyc i wynik 128/80 i wszystko w normie norma jest od 120 do 140 i od chyba 70 do 90
Takze kochana bez obaw cisnienie masz ok

CZytał i wszystko było dobrze... Dopóki nie spotkał się ze swoim kumplem, który w ogóle żonie nie pomaga i na dodatek zostawia ja samą z dzidizusiem a sam sunie na impreze i wraca po 4 dniach... Ale dzisiaj byłam z nim u gina (bez usg było :-() i gin powiedział mu, że powinnam przede wszystkim odpoczywać. I że to on teraz powinien nade mną skakać a nie ja nad nim. Może mu przejdzie... Nie wiem... Dzisiaj nawet pozmywał (do tej pory pozmywał tylko raz jak bylam chora i spałam przez 3 dni z powodu wysokiej gorączki). Szkag mnei trafia momentami....

U mnie wsumie z pierwsza ciaza to byla niespodzianka wiec do meza niedochodzilo i nietraktowal mnie jak jakas ciazerna tym bardziej,ze czulam sie bardzo dobrze w pierwszych trzech miesiacach (dopiero od 4 miesiaca do porodu mialam mdlosci ,wymioty itd)Moj maz dopiero zaczol miec do mnie inne podejscie gdy zobaczyl na usg malenka dzidzie i brzuch urosl wtedy dopiero wyreczal mnie we wszystkim ja mialam odpoczywac :tak:Daj mu czasu,podkladaj jakies artykuly o ciazy potrzebach ciazarnych niezamykaj stronek na ten temat w kompie gdy on ma tam usiasc.Bedzie dobrze facet potrzebuje wiecej czasu

wiesz, za mnie myła okna moja mama, bo swojemy Ł nie dałabym się dotknąć do okien. Wolę sprzątać sama, bo wiem, że to dokładnie zrobię. Mój Ł pomaga mi. Z tym, że od spotkania ze zwyrodniałym mężem i ojcem był dziwny. Mam nadzieję, że pan doktor trochę mu przetłumaczył dzisiaj.
I to jest nasz wielki blad bo wlasnie im pokazujemy,ze potrafimy a potem niema co sie dziwic ze takie podejscie do nas maja,wiedza ze itak bedziemy niezadowolone wiec sie wcale niewysilaja.A ich jak dzieci trzeba pochwalic za najdrobniejsza rzecz zrobiona i obojetnie czy zle czy dobrze potem mozna poprawic na swoje,kiedy niewidza uwiez to dziala!

Witam was kobietki wszystkim gratuluje małyc fasoleczek pod serduszkiem ja zjawiłam się tutaj bo tez oczekuję małej istotki ale już drugiej pierwsza przyszła na swiat 27.03.2008r a ta jest zupełną niespodzianką i prawdopodobnie ma się urodzić 27.11.2009r
Pozdrawiam
Witam gratuluje ,pierwszej pociechy i niespodzianki:-)

Cześć Babeczki!

Chciałam tylko zameldować, że żyję.
Nie zaglądam do Was za często, bo zwykle poruszam się w trójkącie łóżko - lodówka - łazienka i niestety komputer nie znajduje się na mojej trasie.

Życzę wszystkim miłego weekendu i dobrego samopoczucia!

Trzymaj sie dzielnie kochana,zycze aby ci wszystkie niedogodnosci szybko milnely,sciskam mocno

hej właśnie wróciłam od polskiego gina.... miły pan... zrobił mi cytologie o dopochwowe usg.... dał termin na 3 dni bliżej czyli na 22listopada....:tak:
i ostatnio jak mi Irlandzka lekarka robiła usg to dzidzia była 6t9d i miała 0.91co
dziś dzidzia ma 20.1mm... hiiii o ały centymetr do przodu....:-)rośnie jak na drożdżach.....no tyle że zapłaciłam 120euro... heh ceni się ... ceni....:eek:

za 4 tyg będę miała badanie karczku.... więc muszę do polskiego jechać jeszcze raz..... a później zobaczy,my....

Niezle ci skasowal fiufiu,ale wazne,ze zadowolona jestes:-)

Mnie mdlosci niedaja spokoju,straszne do tego bol glowy bo oczywiscie oslabiona jestem.Brzuch juz tez bardziej odstajacy ale u mnie to + tluszczyk bo bylam przed zajsciem ponad pol roku na hormonach i przez nie przytylam 13kg-zalamka-

reklama
Do góry