reklama

Listopad 2009

reklama
Ze teraz dla dziecka do 5 roku życia ( o ile się nie mylę) wyrabia się paszport na rok czasu,nie trzeba być z dzieckiem w urzędzie, chyba że będzie to paszport biometryczny.

Dokładnie też to widzialam w TV, paszport dla malucha koniecznie nawet jak chce sie poruszac po strefie bezpaszportowej, bo dziecko musi miec jakiś dowód tozsamosci, taki paszport ważny jest tylko 1 rok, i wprowadzili ulge dla maluchow bo do tej pory bylo tak, ze tylko ci z legitymacja szkolna/studencka mieli znizki a male dzieci placily cala stawke, no i jak pisała Cleo nie trzeba dziecka brac do urzedu , chyba ze paszport ma miec odciski palcow.

u mnie dzis bylo 10 stopni !! na plusie szok :) bylam z malym 2 razy na spacerku :D i widze ze jak maly sobie pochodzi wiecej po podwórku to pozniej w nocy gorzej spi hehehe bo sie wyspi w dzien :) no ale coz :) niedługo maj zmienie na spacerowke i bedzie podziwial widoki :D
o rety co mozna robic 2 godziny na spacerze, a wogole w jakim wy kraju zyjecie bo u mnie zimnica i wiatr. Juz te mrozy byly lepsze, bo teraz strach wyjsc na zewnatrz
i ja też:-D:-D
jestem zwolenniczka tradycyjnych 4 kółek:tak: Ale dostaniemy po uszach:tak:
Ale jesteście okropne kolezanki :-p:-p:-p

Ja jestem mile zaskoczona okresem. Przed ciaza mialam strasznie bolesne - pierwszy dzien malutko i bez bolu, drugi i trzeci dzien obficie i bol ze az sie skrecalam a na czwarty dalej obficie bez bolu, piatego sie konczyl.
A teraz pierwszy dzien prawie nic, drugi dzien DUZO i troche bolesnie, trzeci dzien juz mniej i bez bolu a dzis sie skonczyl wlasciwie :-D

U mnie tez pizdziawa jak straszna :szok: wyszlam doslownie na 15 min z dziewczynami.

U nas moze nie piździawa bo w ciagu dnia nawet nawet - jak na taką pore roku, no ale oczywiście chłodno tzn w ciągu dnia ok 4stC a wieczorem i rano ok 0 ale nie to jest istotą mojej wypowiedzi..
Wiecie co - wczoraj to mi ręce opadły....
Przeniosłam sie na góre do gościnnego z powodu tego przeziebienia no i w pewnym momencie jakos tak chłodno mi sie zrobiło - myśle - hmmm pewnie zaraz zacznie sie grzac... Ustalilam z Ł ze za ok 45min kąpiemy i nastawiłam piec odrazu zeby nie czekac... Mysle, spoko - 30-45 min i bedzie OK
Minał wyznaczony czas - a mi dalej zimno.... łapie za kaloryfery - a te LODOWATE :szok: a na piecu świeci sie lampka ze piec zablokowany. No to spróbowałam recznie bez timera - tez nie działa... Nie możlliwe zeby juz sie skonczył olej bo tankowaliśmy cały zbiornik przed Bożym Narodzeniem. :confused2:
Ł poszedł sprawdzic, wział kluczyk do kłódki ( kłódka na zbiornik!) ale juz nie było czego otwierac tzn kłódka wyparowała, uchwyt do niej przeciety a w zbiorniku oleju brak!!!!!!!!!!!!!!!!
BRAK MI SŁÓW!!!! Zapierniczyli nam olej!!!!!!
Teraz z rana na gwałt musimy zamawiac że nei wspomne ze sporo tego było sporo kosztowało no i wogóle...
Przenieslismy sie z małą do living roomu bo tam przynajmniej kominek ale w reszcie domu teraz ok 13st C mamy - dokladnie nie wiem bo jeszcze nie sprawdzałam...
Mówie wam, ludzie wsytdu nei mają :no::no::no::no::no:

reklama
bry :-)
my już obudzone, mąż wychodząc do pracy stawia cały dom na nogi ... musimy się pochwalić że Amelka wczora dostała marcheweczke jakoś nie wytrzymalismy do niedzieli, oczywiscie udało ej sie zjeść z jakieś dwie łyżeczki bo reszta lądowała na śliniaku, raczkach, buzi i wszedzie do okoła :-D ale jak na poczatek to i tak dumna z niej jestem :-D chciałam zdjęcie wstawić ale nie wiem czy tutaj czy gdzie indziej? żeby pózniej nie było bo zauważyłam że tutaj trzymana jest dyscyplina :-p

co do buzza to każdy ma swoje zdanie, kazdemu podoba się coś innego i nie dostaniecie po uszach :-p niech wam bedzie :-) ja swojego czasu tez byłam zwolenniczka czterech kółek jak wybieralismy wozek to nawet nie spojrzałam na 3 kółka ale cos mnie trafiło i kupiliśmy quinny speed sx i tak teraz nie chce nic innego prócz trzech kółek :-D ale kazdy jest inny powtarzam :-)

dzisiaj rano wyposzcząłam psa na dwór i kurcze chyba pogode zachwaliłam bo wiatrzysko niemiłosierne było, mało mi głowy nie porwało :eek:

ok, lece na kawke:-) miłego dnia :-)
a nie pamietam czy pytałam ale spytam raz jeszcze, jest tu jakas listopadówka z NL? :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry