reklama

Listopad 2009

moja ma zwykle bodziaki kr i na to jakas bluzeczka i kurtka i czapa, dol rajtki i spodenki i kapciuchy, jak mocno zimno to spiworek, jak ceplej to nakrywam kocykiem, rekawiczki tylko jak bardzo zimno

reklama
Zgadzam sie z wami ze trzeba hartowac maluchy, niestety obawiam sie ze ja tego nie robie ;-( Jestem piecuchem strasznym, stale mi zimno i przez to pewnie za cieplo ubieram mala. Czapki w domu nie nosi, po kapieli przykrywam jej glowke recznikiem. Śpi w bodach+ śpioszkach, przykryta kołderka + czyms* w zaleznosci od temperatury w domu(kocyk, spiworek). Na dwor teraz ubieram jej body na dł rekaw (ew. kr.rekaw+koszulka)+bluza+kurtka, rajstopki+spodnie+skarpetki i buty, przykrywam kocem i oslona na wozek. Oczywiscie czapka i szalik. Dobrze??
Ps. prawie zawsze ma gorace dłonie na spacerze ;-)
też jestem piecuchem i ciągle mi zimno :-) , ale staram się nie przesadzić jeśli chodzi o Kube , zazwyczaj jak jest zimno to ubieram mu body dł ręk na sweterek lub bluza ,rajtuzki ,spodnie i skarpety na to kombinezon potem kocyk i osłonka na wózek , ale jak jest cieplej to bodziak z kr i zamiast kombinezonu kurtka , no i kocyk cieńszy lub wcale :tak: , a śpi z reguły w pajacyku polarkowym i przykryty jest kocykiem a jak pajacyk jest bawełniany to dodatkowo zakładam mu śpiworek bo się rozkopuje w nocy :tak:

Byłam na usg tarczycy.
A więc mam w prawym płacie tarczycy hyperechogenny guzek z ogniskiem rozpadu w części środkowej, wymiary 19x12x32 mm.
Czyli zbierajcie na kwiaty :-D:-D:-D:-D:-D

Byłam na usg tarczycy.
A więc mam w prawym płacie tarczycy hyperechogenny guzek z ogniskiem rozpadu w części środkowej, wymiary 19x12x32 mm.
Czyli zbierajcie na kwiaty :-D:-D:-D:-D:-D

Dziunka buhahhahhahahahahahahahhahhaahhahahhahahhahahahahhahhaa rozbawiasz mnie coraz częściej hehehehhehehheheehhe
Ja też mam guzki w tarczycy na obu płatach już nie pamiętam ile co ma, brałam euthyrox, miałam nawet robioną biopsję tych guzków, czy to nie żadna cholera groźna jest. Kurczę, przypomniałaś mi o nich.............chcesz w tyłek?

A ja małego ubieram po domu w body, bluzeczka, spodenki, skarpetki lub rajtki. Jak wychodzimy na spacer wkładam go tylko w kombinezon, zadnych dodatkowych spodni, skarpetek, butków. Ale to dlatego, ze mamy kombinezon coccodrillo, który jest bardzo ciepły i po kilku spacerach po przyjściu do domku rozbierałam małego i wkładałam rękę w kombinezon i patrzyłam, ze tam ma nawet za gorąco.
W domku spi w pajacu samym lub body i śpiośki przykryty tylko cienkim kocykiem jak spi w kołysce, jak przynoszę go do mnie w nocy przykrywam troszkę moją kołdrą. Nie ubieram ani nie przykrywam go bardziej bo wczesniej zauważyłam, ze ma pod bodziankiem lub pajacem spocone rączki, przedramionka i ogólnie karczek. Myślalam ,że ja przegrzewam ale widzę, ze nie :)

Hihihi :-D
Ulenka to mnie pocieszylas :tak: mi wyszedl po porodzie-prawdopodobnie przez mocne parcie. A powiedz mi co teraz: mam wyniki TSH - na moje oko w normie, choc przy dolnej granicy (i tak nie kumam o co w tym biega), amm wynik usg i teraz smigac do endokrynologa? A Ty czujesz swoje guzki pod reka? Bo ja mam z prawej strony gulaje widoczna golym okiem jak sie przyjrzysz ;-)

reklama
Zgadzam sie z wami ze trzeba hartowac maluchy, niestety obawiam sie ze ja tego nie robie ;-( Jestem piecuchem strasznym, stale mi zimno i przez to pewnie za cieplo ubieram mala. Czapki w domu nie nosi, po kapieli przykrywam jej glowke recznikiem. Śpi w bodach+ śpioszkach, przykryta kołderka + czyms* w zaleznosci od temperatury w domu(kocyk, spiworek). Na dwor teraz ubieram jej body na dł rekaw (ew. kr.rekaw+koszulka)+bluza+kurtka, rajstopki+spodnie+skarpetki i buty, przykrywam kocem i oslona na wozek. Oczywiscie czapka i szalik. Dobrze??
Ps. prawie zawsze ma gorace dłonie na spacerze ;-)
ja zakładam po domu body z krótkim rękawem, skarpetki, pajacyk (ale cienki, bawełniany), Na spacer zakładam kombinezonik (średnio gruby, bawełniany), rękawiczki, czapeczka do tego ciepły kocyk. i koniec! Ewentulanie jak jest mrozek to zakładam przykrycie na wózek.
A jak che sprawdzić czy mu ciepło to wkldam palec na karczek czy nei zimny lub spocony

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry