• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Dziunka 2-3 tyg. to nikt nie może wiedzieć, że jest w ciąży! Ciążę liczy sie od 1 dnia miesiączki, a wiec 2 - 3 tydz to czas owulacji i wtedy dochodzi do zapłodnienia, nikt i nic nie wykryje wtedy, że kobieta jest w ciąży. Najszybciej można się dowiedzieć pod koniec 4-5 tyg.
Ale naważniejsze, że bratowa nadal w ciąży jest! Widocznie to jakies plamienie było - niech zdrowo rośnie kruszynka!

reklama
bry:-)

na poczatku chwalimy sie chwalimy :-D

AMELCE WYSZEDŁ PIERWSZY ZĄBEK :-):-):-)

do tego mała nauczyła sie jesc łyżeczką i zjada już pieknie kaszki ach jaka jestem z neij dumna :-)
u nas wiosna była i sie zmyła dzisiaj juz jest brzydko, mielismy dzis jechac nad morze a tu nici z wypadu ale wymysli sie cos innego, moj P ma wolne od sirody takze korzystamy z tego i meczymy tatusia cały dzien :-) Amelka to po zabawach pada i spi jak nigdy ....
teraz sobie smacznie razem śpią :-)
a ja uciekam kawke sobie zrobic i zajac sie soba poki cisza i spokuj w domku bo jak pozniej wszyscy powstawaja to znowu nie bede wiedziala od czego zaczac ;-)
wpadne pozniej to was poczytam troche, bo znowu nie zagladałam jakis dluzszy czas :-) i nei w temacie jestem:-p,
miłego dnia :-)

Hmm mi wyszedl test po tyg od zajscia i jak bylam w 4 tyg to juz lekarz potwierdzil... A jej tez potwierdzil ze stan "ciazowy" jest, ale poronila.
Acha no i walnelam sie, ona jest teraz w 6 tyg a nie 8 jak pisalam wczoraj.

Marzena gratuluje zabka!!!!

hahahhahah
No ale chodziło o to ze po powrocie do domu sie obudzi i bedzie wołał jeść... :-D:-D:-D
Ciekawe że tylko ty to tak zrozumiałaś... :-p

Pewnie dlatego ze przewrazliwiona na tym punkcie jestem ;)

Padam już dzisiaj na pysk :dry:
Ł pojechał (chociaz jeszcze nie wypłyneli z portu z powodu pogody) a ja z Soniá jutro wylatujemy do Pl na bity miesiác :tak:
Ehhhh jak ja "lubie" te samotne podróże z dzieckiem.. :dry:
Ide pod prysznic i spac
Odezwę sie pewnie dopiero pojutrze bo w domu bedziemy baaardzooo późno...
Dobranoc mamuśki :blink:

Szczesliwej podrozy!

Marzena GRATULACJE pierwszego ząbka Listopadowego :D eheh teraz czekamy na pierwsze siedzenie dziecka samodzielnie :D haha !

a ja wam powiem ze moja siostra wreszcie na porodówce jest !! :D dzis szła ze skierowaniem do szpitala <już 9 dni po terminie> ale od rana wody zaczeły sie sączyc i nagle 2cm rozwarcia sie zrobiło jednak nic nie przygotowane w srodku do porodu ... yh ... ale jestem Happy ze dzis bedzie kolejna kruszynka na świecie :)

Marzena GRATULACJE pierwszego ząbka Listopadowego :D eheh teraz czekamy na pierwsze siedzenie dziecka samodzielnie :D haha !

a ja wam powiem ze moja siostra wreszcie na porodówce jest !! :D dzis szła ze skierowaniem do szpitala <już 9 dni po terminie> ale od rana wody zaczeły sie sączyc i nagle 2cm rozwarcia sie zrobiło jednak nic nie przygotowane w srodku do porodu ... yh ... ale jestem Happy ze dzis bedzie kolejna kruszynka na świecie :)

Ooooo matko, trzymam kciuki :) ale sie ciesze, jak glupek jakis, a ja nawet siostry nie znam :D czekam na relacje ;)

Marzena gratuluję :) a może dasz jakieś zdjęcie ząbka?
Kasiula gratuluję już na zaś :) mam nadzieję , że nie będą siostry męczyć tak jak Ciebie

Dziunka Ty to mam wrażenie masz bardzo ciekawe życie :) ciekawi znajomi, niespotykane sytuacje itp.
Jak przeprowadzka?

Ja wczoraj czytałam artykuł w TWOIM STYLU na temat kobiet , które toczą sprawy sądowe z najróżniejszych powodów. Była jedna pani , która walczy ze szpitalem. Przez niekompetencję lekarzy ma dziecko z porażeniem mózgowym . Poród się przeciągał, były wskazania do cc , ale lekarze sie uparli, gdy tetno małego zaczeło spadać zdecydowali się na cc. Kazali jej usiasc żeby zrobic znieczulenie. Ona mówi , ze nie moze bo usiadzie mu na głowce- czuje , ze na niej siedzi. To ja sami posadzili...dziecko dostało 1pkt i ledwo odratowali . To tak w skrócie , ale bardzo mnie poruszył ten artykuł. PRIMUM NON NOCERE ????!!!!!

A przeprowadzka nijak. Stoimy w miejscu. Na razie popakowani jesteśmy i czekamy aż tata od brata wróci... nie chce tak robic wszystkiego bez jego obecności...
Tak jakoś zawsze trafiam na ciekawe historie. Adam dzwonil do brata i mowi mu ze powinni chociaz zadzownic do tamtego lekarza i go opierdzielic lub nawet sadzic sie o odszkodowanie ale oni nie chca. Kurcze ja bym opierdzielila jak smok, przeciez teraz to ona mogla naprawde poronic bo zachowywala sie jakby w ciazy nie byla.

bry:-)

na poczatku chwalimy sie chwalimy :-D

AMELCE WYSZEDŁ PIERWSZY ZĄBEK :-):-):-)

do tego mała nauczyła sie jesc łyżeczką i zjada już pieknie kaszki ach jaka jestem z neij dumna :-)
u nas wiosna była i sie zmyła dzisiaj juz jest brzydko, mielismy dzis jechac nad morze a tu nici z wypadu ale wymysli sie cos innego, moj P ma wolne od sirody takze korzystamy z tego i meczymy tatusia cały dzien :-) Amelka to po zabawach pada i spi jak nigdy ....
teraz sobie smacznie razem śpią :-)
a ja uciekam kawke sobie zrobic i zajac sie soba poki cisza i spokuj w domku bo jak pozniej wszyscy powstawaja to znowu nie bede wiedziala od czego zaczac ;-)
wpadne pozniej to was poczytam troche, bo znowu nie zagladałam jakis dluzszy czas :-) i nei w temacie jestem:-p,
miłego dnia :-)

OJEJ GRATULACJE! dla Amelki oczywiscie :-D

Kasiula trzymam kciuki za siostre!

reklama
Dziewczyny co do tych lekarzy to brak słów. Ja mam koleżankę, która też zaczęła plamić i powiedział jej lekarz, że nic z tego nie będzie. Umówił ją na łyżeczkowanie, ale ona poszła jeszcze do innego lekarza. I całe szczęście, bo synuś ma już ponad rok - jest zdrowiutki i śliczny. Uważam więc, że takie diagnozy trzeba zawsze sprawdzać u kilku lekarzy.

Kasiula trzymam kciuki za siostrę, żeby poród poszedł szybko.

AMELKA - gratuluję ząbka!!!

Mam nadzieję, że u nas też wyjdą szybko, bo mała strasznie sie męczy. Całe piąstki wkłada do buzi.

Miłego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry