reklama

Listopad 2009

Mamusie mam pytanko:
mamy chrzest małego w lany poniedziałek. Sam sakrament bedzie po mszy św.Ale ksiadz powiedział, że mamy sie zglosic przed msza do zakrystii i tam nam powie co i jak.Na mszy mamy byc. Moje zmartwienie jest takie , ze nie chodzilismy z Antkiem do kosciola i nie wiem jak on zareaguje. Całą godzina na mszy. Nie wiem ,czy mi zasnie , czy nagle nie zachce cyca. M mówi , ze wtedy wyjdziemy po prostu z małym. Jak Wasze dzieciaczki sie zachowywały? Juz chce zeby bylo po........:cool2:
Moja Marysia była przez całą mszę w wózku, jak zaczynała marudzić, to kołysałam wózkiem - i tak minęła nam msza:-) a po mszy (chrzest był po mszy) po prostu ją wyciągnęłam z wózka (była w beciku) i na ręce..

reklama
Dziękuję za odpowiedź :)
ETNA dostałam odpowiedź choć nie na wszytko o co pisałam. Więc wiem tyle , że zaświadczenie od pediatry musi być, co trzeba wziąc dla siebie i dziecka jest na stronie internetowej, dziecko dostaje na poczatek taki zestaw z pieluszkami do wody wiec kupowac nie trzeba. Zapytałąm ich teraz do kiedy kasa.
Ty musisz pewnie teraz wybrac termin. Jak chcesz we wtorek to zaczynasz 6 kwietnia :) Myslę , ze wiele spraw wyjdzie po prostu w praniu :)

Ale to jest pow 3 roku zycia ...

Mamusie mam pytanko:
mamy chrzest małego w lany poniedziałek. Sam sakrament bedzie po mszy św.Ale ksiadz powiedział, że mamy sie zglosic przed msza do zakrystii i tam nam powie co i jak.Na mszy mamy byc. Moje zmartwienie jest takie , ze nie chodzilismy z Antkiem do kosciola i nie wiem jak on zareaguje. Całą godzina na mszy. Nie wiem ,czy mi zasnie , czy nagle nie zachce cyca. M mówi , ze wtedy wyjdziemy po prostu z małym. Jak Wasze dzieciaczki sie zachowywały? Juz chce zeby bylo po........:cool2:

Moja przespała prawie cała msze, była grzeczna ;-)

Mamusie mam pytanko:
ja nie chodzę z dziećmi do kościola, więc jak Kubę chrzciłam to nie był przyzwyczajony, pojechałam wózkiem - spal sobie, a nakarmiłam tuz przed wyjściem więc było wiadomo, zę godzine to na pewno wytrzyma. A nikt ci nic nie zrobi jak wyjdziesz z płaczącym dzieckiem przecież. u mnie jest w samym środku mszy, więc nie bylo wyboru

w saszetkach jest od 3 roku życia a w kapsułkach dla niemowląt

Mamusie mam pytanko:
u mnie na rekach maly byl cala msze i spał ... nakarm przed wyjsciem to ci sie nie zbudzi na jedzenie wrazie co smok i powinien byc spokój ;)

w saszetkach jest od 3 roku życia a w kapsułkach dla niemowląt
nawet nie wiedzialam ze od 3 roku ... ale jak kilolek mowi ze w kapsułkach dla niemowlat ... wiec wsio gra

Mi pediatra zapisała te w saszetkach. Skład kapsułek i saszetek jest taki sam a przecież i to i to rozpuszczamy w wodzie lub mleczku.

Kasiula smoka mu nie dam bo wywoluje u niego ataki wscieklosci :P jakos to przezyjemy :)

Hmm trzeba byłoby okna umyć:p W Bożenarodzenie jakos odpusciłam sobie sprzatanie bo wiadomo dzidzia mała, ale teraz już nie jest taka mała :PMuszę sie w końcu zabrać.........

Ogladałam właśnie na TVn w Dzien Dobry TVN o czworaczkach co w styczniu sie urodziły :) jakie to szczeście :) i jak sie cieszyli ze jedno dziecko mieli w domu bo reszta jesszcze za mała była :) nie dziwie sie ... :) poczwórne szczeście :) yh... zazdroszcze i współczuje :) ....

Ogladałam właśnie na TVn w Dzien Dobry TVN o czworaczkach co w styczniu sie urodziły :) jakie to szczeście :) i jak sie cieszyli ze jedno dziecko mieli w domu bo reszta jesszcze za mała była :) nie dziwie sie ... :) poczwórne szczeście :) yh... zazdroszcze i współczuje :) ....
Też oglądałam, maja szansę stopniowo się przygotować na całą czwórkę :) w następnym odcinku już będzie dwojka. Ciekawi mnie jedno bo oni mowią o tym karmieniu co 3 godz butelka wy tez tak macie regularnie? w nocy też, ja daję cyca jak mały chce i to od niego zależy jaką sobie zrobi przerwę. Wiadomo w dzien tak ok. 3 godz ale w nocy to raz 3 raz 4 a na samym poczatku nawet bylo raz co 5.

reklama
w dzien samo wychodzi co 2.5-3h a w nocy ciesze sie ze ma wieksze przerwy i karmie na "zawołanie" w nocy ... jak idzie spac o 20 to jeszxcze przez sen karmie okolo 23 i poznej wstaje okolo 3 i pozniej 6 .... czasem przesuwa sie jemu te godziny ale mniejw iecej tak to wyglada ...
a ja wam powiem ze chyba jednak zmiana czasu zle dziala na Pawła ... yh ... niech sie znow przestawi ;P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry