reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

No ja czasami tak delikatnie jej podnosze nóżki jak najwyżej, no i dziś się udało trafiłyśmy do buzi :)) BYŁA TAKA URADOWANA :D
Tylko szkoda że sama jeszcze nie umie tak zrobić, tylko ja muszę jej pomagać!

Dziewczyny nie kłoćcie się juz - forum o dzieciach a tu takie coraz bardziej nie przyjemne dyskusje!!
To kwestia czasu, moj tez dlugo dlugo tego nie robil, udawalo mu sie po mojej pomocy, a teraz sm wsuwa jak ma nogi na golaska albo jest na papersie i skarpetkach. Ja czekam az zacznie sie przemieszczac

Proszę, nie piszcie że to prowokacja...
... ale ja lubie jak na forum robi się gorąco :rofl2::rofl2::rofl2:
Ja tez, dajcie sie dziewczyna raz a dobrze wygadac i wszystko sobie wyjasnia po co to komentowac czy dobrze robia czy zle. Kogo nie interesuje ten omija posty i czyta np co tam ciekawego znowu etna napisała:)

U mnie zimno jak jasna ..... idzie zamarznac, a jeszcze nam piec siadl

Jesli chodzi o szczepienia to ja mam te na 5 a nic innego na razie nie wykupowalam, bo nie wiem co a nie mam kasy na wszystkie i tak ciezko mi sie zdecydowac. Poza tym moj synek tak odchorowuje szczepienia ze zastanawiam sie czy wogole w naszym przypadku maja sens.

reklama
fajnie :) Kamcia a czy może w ciąży już jesteś czy nie? Bo mnie też dawno nie było i mam dziury w wiadomościach;)
No bo juz sie z tesknilysmy za toba ;o)

Ja akurat jestem z tych mam , które żyją w przekonaniu, że dziecko powinno być z "bakteriami" zaprzyjaznione :) a zeby sie przyjaznic trzeba sie poznac ... a jak sie poznac unikajac kontaktu? :)
Popieram ;o) My dodatkowo chodzimy do otwartego przedszkola od czasu do czasu, tak zeby sie "zaprzyjaznic" z obcymi zarazkami, no i na basen ;o) Jak na razie odpukac, mala nie choruje...

Kasiula u nas tez rano dzis prawie sniezyca , ale juz słoneczko na swoim miejscu :)
Nalatałam sie dzis z rana po urzedach z małym . Z jednej strony udreka , a z drugiej jego urok dziala na nieprzejednane urzedniczki :p

dziubasek, olica miło Was "widzieć ":)
a u nas dzis tak goraco, ze jak szlam z mala na spacer w chuscie to miala tylko dlugie bodziaki , bluza, rajstopki i spodenki...i musialam sciagnac jej bluze bo bylo za goraco....a i tak wrocilysmy lekko zgrzane....piekna pogode dzis mielismy....:-)

Ja od 3 dni padam - dopadło mnie totalne przemęczenie, kręgosłup boli mnie strasznie od spania z na boku, a do tego doszedł jeszcze ból nóg od podnoszenia malucha i siebie z podłogi.
W sobotę jedziemy nad morze, ale szczerze mówić jakoś się nawet jeszcze nie cieszę bo po pierwsze boję się podróży - czy mała tyle wytrzyma, a po drugie Ala też jest marudna od trzech dni więc martwię się czy nie będzie chora.
A poza tym jak już narzekam to nie mam się w co ubrać, wiec pakowanie wnerwia mnie jeszcze bardziej niż zwykle :)
Eh... gdyby tak dało się pospać raz ze 4 godzinki bez przerwy i to na plecach świat byłby piękniejszy :). No ale trudno, nie mam czasu na marudzenie, muszę iść prasować :|

Oj ale dziś pogoda zmienna :/ Raz piękne słoneczko, a zaraz ulewa! Już drugi dzień nie byłam na spacerze, zobaczymy jak będzie jutro...

A co do szczepionek to my szczepimy małą zwykłymi! I przyjmuje je spoko, tzn na samym szczepieniu krzyczy, ale żadnych powikłań nie ma! I dodatkowo szczepilismy na ROTAWIRUS, i mam plan na pneumokoki, ale jeszcze zobaczymy czy kasa będzie :/

A co do bakterii, to ja też moją z NImi zapoznaje. Absolutnie nie chowam jej sterylnie :D
I nie przegrzewamm. Nasza Hanulka to zimny wychów :D Ale babcie zawsze gadaja - "przykryj bo zimne rączki". hehe - ah te babuleńki!

Dziś byliśmy u moich rodzicó - dwa piętra niżej hehe. I malutkiej nie wykąpaliśmy - śpi na brudaska :D czasami może sobie na to pozwolić. W sumie często kąpie ją co dwa :) a Wy??

Idę zjeść jakąś kanapkę może wkońcu pójdzie nam w dupkę :D

reklama
To dobrze że nie tylko ja kłade spać małego brudaska :D
No jak zacznie się pocić to będe ją kąpać częściej:)

DOBREJ NOCY:)
Obyście nie za często wstawały do swoich pociech :)

Do góry