reklama

Listopad 2009

reklama
kilolek my naszym kotom dajemy puszki kite kat i karme purina dla kastratów. Ta są koty "bez jaj"- dosłownie i w przenośni;-)żadnego surowego miesa , ryb nie ruszą.
Ciekwe jest to , ze puszek np. whiskas , czy z rossmana nie ruszą . Poszczególne firmy mają uzależniacze w swoich produktach , jednym słowem uzależniaja naszych pupili od swoich produktów. Czy u Waszych kociaków też cos takiego widzicie?

my już po spacerze, młody śpi, ja zjadlam naleśniki i chwilke sie polozyłam:tak:

gieoska wiem o co Ci chodzi z tym przegladem;-)ale pomimo to nie jezdzij nim bez pieczatki
to mi bardzo przypomina słoiczki dziecięce, jak człowiek raz da to juz koniec

Kilolek ja także kociara więc z karmieniem Ci pomogę ;D
Oczywiscie puchy no ale wiesz to kosztuje, mleczko Ci odradzam bo kotki mają po nich biegunkę i rozwolnioną kupencję. Może sardynki - czasmi można je kupić tanio, paróweczki, żeby puszka starczyła na dłużej ja czasami dodaję makaron, ryż, czasami kaszę jęczmienną z psinego gotowania, jajo surowe moje koty lubią, aha i myszy ;P
Mój Cycu dziś zadrapał troszkę małego, kurna mać ;/ za uszkiem - musi niestety więcej spędzać czasu na dworzu, piwnicy, balkonie gdzie ma swoją budkę bo mały za nim lata ;/ Pazurków nie za bardzo mu chcę obciąć bo on także podwórkowy i do wspinania mu są potrzebne.
O pazurkach nie wiedziałam, ze je można obciąć. I jak to wygląda? obcina sie całkiem? i on już potem nie drapie?

Zupełnie kilolku zapomniałam , ze wazne jest , czy kot wychodzi na dwór czy nie. Jak widzisz moje koty i kotek Uli to jedza zupelnie co innego. Myszkin i Cynamon nawet nie wiedzieliby co zrobic z myszą :)
kotka przyszła z dworu, mieszkała 2 dni na drzewie (myślelismy, ze sobie pójdzie) ale teraz wypuszczam ją tylko pod kontrola i chciałabym by tak zostało.

Cały dzień wrzało :d to na noc cisza ;-) ide sie położyc ...sama :D bo meza wygnałam do salonu :D nie nie ... nei było wojny hahaha :d poszedł ugodowo :) dzis przechodze na 2 miarki mleka i boje sie ze mały bedzie wył w nocy ... a chce byc twarda i conajmnije co 2-2.5h dawac mleko :) ... i z dobrym sercem chce aby sie meżus wyspał ;-)

Pola Anawawka zapraszam na watek https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-listopadzie-2009-f289/zapoznajmy-sie-24543/ :)
i jak poszło?

U nas choróbsko - masakra. Jak zdążę to opisze na zdrowiu. Mamy podejrzenie astmy wiec kot nie wiem czy dalej z nami pomieszka :( wziełam 3 dni zwolnienia choc nie powinnam, bo w pracy młyn, ale będę musiala i tak iść na trochę.

Z mężem znów wojna, ubije go któregoś dnia

Martolinka obciąć całkiem pazury???? Ej chyba tego się nie robi.
Można kotom obciąć pazurki ale do pewnego msc i pod pewnym kątem, przeważnie robi to weterynarz albo doświadczony właściciel-oni wiedzą do ktorego momentu można obciąć bo kotka to nie boli a potem zaczyna się tkanka i kota to już bedzie bolało, to prawie jak z ludzmi. Kotki z obciętymi, podciętymi pazurkami np. nie drapią ludzi, ani mebli, mają je ścięte pod kątem i nie są aż takie ostre.
Zdrzemnęłam się z pół godzinki także. Mały spał z 1,5h. Teraz biega z bułą i zjadł słoiczek obiadek.
Ja dziś napisałam do męża ze na obiad rybka a on odpisał "Boże obiad będzie!" hehehehehe Zaniedbuję go strasznie myslę ze na górze i w sypialni i w kuchni się poprawię ;D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry