reklama

Listopad 2009

reklama
Dziewczyny ostatnio w naszej lokalnej gazecie czytałam o gwarze. Zastanawiam sie jak to jest w waszych miastach.

U nas mozna bylo usłyszec:
* tam masz leżeć-czyli tam leży .... np pilot
*jo- czyli tak (w sumie nie wiem czy to gwara)

Jak to jest u was??
ilona dialektologia nie jest to moja mocna strona , ale "jo" jest to słowo z JĘZYKA kaszubskiego

Witajcie , u nas dziś wieje niesamowicie, ale zaraz wybieramy sie na spacer. Obiadek w piekarniku , pranie zrobione :tak: Myszkin biedak teski za towarzyszem , spał z nami cała noc w nogach:-(
Jakie plany macie na dzień?

CLEO SERDECZNIE TOBIE I IGORKOWI GRATULUJE!!!! MAM NADZIEJE, ZE KAPCIE JESZCZE MASZ Z PORODU?

Ostatnia edycja:
IGOREK STO LAT :) :) :)

Witam :-)
Właśnie wróciliśmy od lekarza, Mały chory :( silna biegunka i to nie od zębów:-( jakieś wstrętne zatrucie, najgorsze jest to, że nie chce nic jesć ani pić:-(:-( na siłę mu dajemy chociaż pić bo na jedzenie to nie chce patrzeć, jeśli tak samo będzie do jutra to mamy znowu się zgłosić do przychodni rano i nie wiadomo czy nas do szpitala nie skierują...

Miłego dnia :-)

Właśnie wróciliśmy od lekarza, Mały chory :( silna biegunka i to nie od zębów:-( jakieś wstrętne zatrucie, najgorsze jest to, że nie chce nic jesć ani pić:-(:-( na siłę mu dajemy chociaż pić bo na jedzenie to nie chce patrzeć, jeśli tak samo będzie do jutra to mamy znowu się zgłosić do przychodni rano i nie wiadomo czy nas do szpitala nie skierują...

Oj bidulka. Zdrówka życze

Nam pomogło przy zatruciu napojenie na maxa wodą, paw poszedł na cały pokój ale dziecko jak nówka ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry