AniaSm
Fanka BB :)
nie martw się ja miałam na +27kg , na szczęście już zeszło , a Kuba urodził się 4425g sn i w mojej i D rodzinie nie było takich dużych dzieci( i dziewczyny ja nie wazylam mniej bo prz 158 cm mialam jakies 83 kgbo ja 30 przytyłam!!! ale duzo dały leki i opuchlizna. bratowa ma prawie 180 cm i 104 na wadze. Ona przytyła 40 kilo a teraz szprycha ma jakies 65 kg ani jednego rozstępu i brzuch jędrny jak u modelki - i do dzisiaj nie wiem jak ona tego dokonała
co do wago dzieci to ona urodziła Kacpra lekko ponad 2 kilowego, Marcel miał 3700a moja kolezanka niedawno urodziła syna 4650!! dacie wiare?? z tego szoku zapomnialam sie spytac czy sn czy cc. No ale po mojemu to cc ;/ Młody wdał sie w geny mamy - istna Magda z wyglądu i z wagi bo ona tez tyle miała jak sie urodziła a przeciez dziewczynką jest
![]()
dziunka nie jesteś samotna w swojej "zazdrości" ;-) ,też mi się marzy ale pewnie nie uda nam się zbyt łatwo i szybko :-(No tak ale jaka ty WYYYSSSOOOOKA jesteśJa mam 164 cm i ważyłam 86 kg, więc pewnie mając Twój wzrost dojechałabym do setki jak nic.
A wiecie że duża masa urodzeniowa dziecka (czyt.powyżej 4kg) jest powodem do zbadania matki? Przede wszystkim cukrzyca powoduje że rodzą się dzieci powyżej 4kg, ale także inne choroby. No wiadomo, oczywiście także genyI że przeciętny noworodek to 3100-3400g i 50 cm.
A przy okazji patrz co znalazłam
Ja też chcę bobaska, chyba się zaraz spalę z zazdrości![]()
Ja mam 164 cm i ważyłam 86 kg, więc pewnie mając Twój wzrost dojechałabym do setki jak nic.
I że przeciętny noworodek to 3100-3400g i 50 cm.