reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Witajcie, u nas za to słońce śliczne :)
poczekam aż pralka wypierze i idziemy po zakupki.
Anawawka a do kiedy masz czas na zastanowienie sie nad operacja? kiedy lekarze chca robic? szkoda takiego małego dzieciaczka!!!

reklama
Anawawka - a co tam z serduszkiem sie dzieje?

U nas tez deszczowo ale na dworek sie przejdziemy, o ile nie bedzie padac.

Ewelia - mamy dziurę w sercu, fachowo zwie się asd2, czyli ubytek przedrody międzyprzedsionkowej- w zależności od wielkości, umiejscowienia i przecieku stosuje się dwie metody zamknięcia albo operacyjnie , albo stosując zapinki / najpopularniejsza amplatza /. To tak w skrócie.
Martolinka - właśnie jesteśmy w trakcie myślenia, pan profesor, który trochę nam rozjaśnił będzie dopiero 29 kwietnia dostępny prywatnie. Do tego czasu jeszcze chcę się pokonsultować z innymi. Na dzień dzisiejszy operacja nie jest aż tak pilna, ale ... dziura się sama nie zarośnie - chyba że będzie cud - za duży przeciek i niestety dziura też sporawa, bo +-1,4 cm, a cała przegroda ma 3 cm.:szok: ( tak odczytałam z echa, bo oczywiście opis to tylko jakieś nieznane literki i cyfry ).
Zapinka jest wszczepiana ludziom i dzieciom od 1996 r na świecie , u nas od 1997 , więc to świeża sprawa i ... moja wiedza na jej temat jest znikoma.:baffled:
Dziunka - ja chcę ciepła i słoneczka ;-) u nas dopiero się przejaśnia.

u nas dzisiaj tez sloneczko ale wieje:( kolo 13 jedziemy do kolezanki Kubusia:) trzeba po drodze tylko po prezent skoczyc bo za kilka dni konczy dwa latka:-)

anawawka biedna Gosia:( ach :( zastanow sie na spokojnie co i jak;-)
najwazniejsze, ze nie musisz od razu podejmowac decyzji. Bedzie dobrze;-)
mama haha juz widze jak Go puszczasz samego:D nawet jakby chcial;)

Wlasnie Kuba probuje zasnac ale cos mu nie idzie:/

u nas dzisiaj tez sloneczko ale wieje:( kolo 13 jedziemy do kolezanki Kubusia:) trzeba po drodze tylko po prezent skoczyc bo za kilka dni konczy dwa latka:-)

anawawka biedna Gosia:( ach :( zastanow sie na spokojnie co i jak;-)
najwazniejsze, ze nie musisz od razu podejmowac decyzji. Bedzie dobrze;-)
mama haha juz widze jak Go puszczasz samego:D nawet jakby chcial;)

Wlasnie Kuba probuje zasnac ale cos mu nie idzie:/

haha polaa tobołek z jedzonkiem na droge i narazie :D ehhhhh a mój tez ma kłopoty ze snem. Pospał ledwo godzinke jeszcze z przerwą no i koniec ;/ Wstał juz....ciezki dzien bedzie pewnie przez to..... no chyba ze po obiadku jeszcze jedna godzinke dośpi.

a my po spacerze :) 2 godziny na nóżkach i padł zajączek :) pogoda cudowna, na molo sporo ludzi aż chce się żyć :)
Mama moze Marcel jeszcze zasnie
anawawka moze ten profesor cos wymysli

Anawawka - pytałam bo mojego brata synek miał dziurke w serduszku (a własciwie to dziure bo szmery bylo słychac gołym uchem jak sie przystawilo do klatki piersiowej). Miał operacje w wieku 4 miesiecy, było troche komplikacji ale to z powodow zaniedban personelu i troche bledu lekarzy) ale pozatym w kilka tygodni doszedl do siebie. Dzis ma 4 latka i łobuzuje na całego. Był operowany w Warszawie w Centrum Zdrowia Dziecka. Jak bys chciala to bym sie mogla zapytac czy maja jeszcze namiary na profesora ktory ich prowadził. Trzymam kciuki za Was.

U nas słonko wyszło jak wrocilismy ze spacerku, ale nic straconego - pojdziemy drugi raz. Teraz mały spi.

Dziunka - a jak z Twoją dietką??:-)

reklama
Hey kobitki! Mału śpi już od godziny, ja po obiadku, mąż oddelegowany do pracy, podłogi umyte i kawka wypita. Czegóż chcieć wiecej :))) Później wyskoczymy na spacerek :)))

Ananawka mam nadzieje, że spotkanie z profesorkiem troche wyjaśni cała sytuacje i będziecie dokładnie wiedzieli co i jak...

Do góry