reklama

Listopad 2009

Ja właśnie uśpiłam małego i teraz czekam na kuriera z oponami bo niby już jedzie. Chciałam iść się wykapać ale juz poczekam bo jeszcze w szlafroku mnie zastanie hehe... Zrobiłam rano galaretki z kurczaczkiem i zaraz zrobie sobie kawusie ;)))
A, nie chwaliłam się Wam, wreszcie mam firanki hehe... Prawie rok od skończenia salonu a ja się zdecydować nie mogłam. Wykorzystałam cześciowo firanki z małego pokoju a jemu chce kupic takie: BABY BALL cudowne firany 250x160 ~~9 kolorów (1492343411) - Aukcje internetowe Allegro (yyy... chyba to nie na tym wątku powinnam ale jak juz zaczęłam:P)

Ilona sukienka bardzo ładna... Ja z moimi nogami nie nadaje się do krótkich sukienek więc ślub choć tylko cywilny brałam w standardowej długiej sukni ;)))
Asia fajniusie te firanki i pokaz zdjecie salonu wykonczonego..Moj K pewnie z ciekawosci by zerwal takie firanki:-) ale sa super:-) niemacie koscielnego slubu??my tez nie hehe...

reklama
Gosiu prosze... ;)))

Załączniki

• DSC_0502.jpg
    DSC_0502.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 53
Wyjatkowa nie wiedziałam jaka chce suknie, przymierzyłam kilka i w długiej czułam sie źle, a w tej czuje sie swietnie ;-)

Załatwiliśmy papiery, po 16.00 do ksiedza i wszystko bedzie załatwione. Jeszcze tylko obraczki, zaproszenia i z glowy. Mała poszła na drzemke, a ja odpoczywam bo jakaś zmeczona jestem. Przyszła @ hurraraaaaaaa.
Dziunka dzieci róznie reaguja na zmiane miejsca, widocznie Aśka potrzebuje troche czasu zeby zaakceptowac nowe otoczenie. Wazne ze je u babci, to z glodu wam nie padnie ;-)

ilona sukienka naprawde bardzo ladna, podoba mi sie;) i Ty zapewne bedziesz w takiej super wygladac bo masz super figure :)
AZA ladny salon ;) i podobnie jak Gosi krzeselko rzucilo mi sie w oczy, ze prawie taki sam kolor - pasuje idealnie! :)
martolinka Kuba tez sie dzisiaj o 6:30 obudzil, w szoku jestem bo to dziecko zawsze spalo do 9, 10. moze sie mu cos zmienia?!:) ale wzielam Go do siebie i lezal, tulil sie do mnie jeszcze z dobra godzine...

a u nas dzisiaj chlodno:( i jakos szaro, mam nadzieje ze sie nie rozleje, chociaz wszystko mozliwe :/

AZA salon jak za każdym razem mnie zachwyca....firanki swietnie skombinowałas :D kocham ten kolor....ten styl, lampy nad stołem moje ulubione nawet kwiatka za półką mam takiego samego. Niestety nasze wnetrza nie nadaja sie na taki nowoczesny styl :( poza tym jednak troche to kosztuje :( ale moze do emerytury sie dorobie :D:D:D:D:D ooo albo jak na dole bedziemy remontowac......tam mam wieeeeeeeeeeeelgaśny salon przeszło 8x4 m :D tam zrobie nowoczesnie a góra zostanie klasyczna :)

dziewczyny ale w artykule cytowanym przez martolinke mówią o tym ze rodzice karmią przez sen a nie piszą ze nie można w nocy.
Różnica jest w tym kiedy dziecko budzi sie w nocy z głodu - odczuwa go i ma taką potrzebe jeszcze jeść....ok i to rozumiem
Inna sprawa kiedy dziecko śpi a rodzic mu podaje mleko zeby go dokarmić. Tego nie popieram. Dziecko samo zasygnalizuje kiedy jest głodne. Nam za pewne tez by sie nie podobało gdyby ktoś nas karmił, "podtuczał" i dawał moze i na siłe bo wydaje mu sie ze ty jestes głodny.

Mama cały czas to probuje powiedziec:tak: dziekuje :tak:
my wrocilismy wlasnie ze spaceru i powiem Wam , ze było naprawde chłodno. Momentami zalowałam , ze nie wziełam dla siebie i Antka rekawiczek.
Po drodze zajechalismy do paczkarni i wziełam sobie z kapusta i grzybami mmmm:happy2:

My mamy niedługo rocznice i czekam , czy cos mój maz wymysli :-p tak go chwale , ze nie moze dac plamy

Z tym dokarmianiem na spiocha każdy robi jak uważa. Ja dokarmiam tylko w sytuacji kiedy np. Oli je co 3h, usnie kiedy od jedzenia minęło 2,5 jest to drzemka poludniowa, wiec chce zeby odpoczął, z najedzonym brzuszkiem to kiedy usnie daje mu jedzenie, albo i wczesniej, zależy jak wypadnie. I tak robięi bede robila niezależnie co tutaj powiecie :) Widzę ze nie jestem jedna :) Po drzemce 3 godzinnej budzi sie znowu głodny na obiadek, ktory oczywiscie je. Oczywiscie nie robie tego nagminnie ale w wyjątkowych sytacjach. Nie pamietam kiedy tak mi sie akurat ulozylo ale kiedy zachodzi taka potrzeba robie tak. Kiedy na noc mi zje bardzo mało bo woli poganiac a potem zasnie tez go nakarmie jak zasnie bo wole zeby polozyl sie spac najedzony niz za godzine budził sie np. o 21 bo jest głodny.
Koniec i kropka ;p

Jeszcze raz mowie punkt widzenie zalezy od pkt siedzenia! Nie mozna zakladac od razu czegos z gory.
Mamy ktore nie maja problemów z jedzeniem dzieci nigdy nie zrozumieją mam tych drugich.

Wrocilam z Olim od lekarza bylam po receptę u dzieci zdrowych a ze mojej mamy nie ma wiec wzięlam OLinka ze sobą przy okazji go zważylam. Oczywiscie Olis pamietlliwy i znowu u lekarza lament i trzęsienie się...........moglam to sobie darować ale nie wiedzialam ze znowu tak zareaguje, ech.......Co to bedzie jak bedziemy szli na szczepienie i lekarz bedzie go chciał badac...moze na jakis czas zmienie lekarza na innego hehhehe Olis dokladnie pamieta naszego lekarza twarz i dlatego tak reaguje ;/

Dzis w nocy Olis kręcil sie na jedzenie juz o 24, dalam mu pic i wywalił mi butlę hehehehehe on głodny i tyle :)

reklama
Ilona pisałąs , ze nie robicie wesela . Bedzie jakis obiad , czy mała potańcówka? Macie lokal załatwiony? :)

Bedzie rodzinny obiad + kawa/ciasto w restauracji. Lokal już mamy załatwiony. Dla znajomych chcemy zorganizowac ognisko na dzialce o ile pogoda na to pozwoli.

Kilka pytan:

1. Jak to jest ze swiadkami?? Kiedy trzeba podać ksiedzu ich nazwiska??
2. Ile wczesniej daje sie zaproszenia??
3. Czy znajomym i dalszej rodzinie wysłać zawiadomienia??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry