reklama

Listopad 2009

Ja tez sprzątam ale u mnie to norma swiątek, piątek czy niedziela ja wiecznie cos :) Pranie juz 3 puszczone, bo wymyslilo mi się koce poprac, zmienic posciele, narzuty roboty sobie dodaję nie ma co :)
.......:)
ula musisz isc do pracy to odechce ci sie sprzatac hihihii - to jedyna rada

Bedziesz niewyspana, zmeczona i nawet zapomnisz gdzie masz odkkurzacz :)))

ANTOSIU dużo zdrówka!!!!! będzie dobrze - ja stawiam na 3-dniowke, a Ty mama sie nie łam :) Musicie swoje odchorowac i tyle.

Pawel z tata maluje piaskownice (edit. 20 juz się kąpią hihihi) a ja pod kocem, bo cos mnie trzesie od wczoraj i gardlo mnie boli. Z głowy mam łazienke jeszcze nasz pokoj

reklama
Dziewczyny, czy któraś z was wie jak powinno wyglądać "oświadczenie o wspólnocie majątkowej" ?
Mam wezwanie do US w sprawie zwrotu podatku, mam pokazać faktury za internet, akt urodzenia dziecka - no to rozumiem :), ale oświadczenie o wspólnocie ? pierwsze słyszę...

Nawet koleżanka z innego US nie wie o co chodzi :)

Etna my tam przyjedziemy na inspekcje :P wiesz piaskownica ... golonki i te sprawy :P

My sie nie mozemy doczekac waszej inspekcji
Bartek chce jutro skolowac piasek, ale nie wie jeszcze skad

Dzisiaj synek mnie "olał" i bylo popoludnie z tata, wykopywali stara piaskownice, jechal z tata na taczce wywiesc stary piasek, palili w piecu na wieczor, pawel byl zachwycony rabaniem drzewa bartek mowil, wykapali sie i nawet tata go uspal. To chba da jakas wojne czy cos hihihihihi

A ja nie mam z kim spac, bo leczylam sie dziunkowym sposobem i mąż mnie omija grrrrrrrrrr

Dziewczyny, czy któraś z was wie jak powinno wyglądać "oświadczenie o wspólnocie majątkowej" ?
Mam wezwanie do US w sprawie zwrotu podatku, mam pokazać faktury za internet, akt urodzenia dziecka - no to rozumiem :), ale oświadczenie o wspólnocie ? pierwsze słyszę...

Nawet koleżanka z innego US nie wie o co chodzi :)

A zaznaczalas moze gdzies ze macie wspolnote majatkowa? moze gdzies cos zle wpisalas nie mam pojecia

A zaznaczalas moze gdzies ze macie wspolnote majatkowa? moze gdzies cos zle wpisalas nie mam pojecia
nie nigdzie - ale pierwszy raz rozliczaliśmy się razem z M, może to dlatego ?
koleżanka powiedziała że w US domyślnie zakłada się że małżeństwo ma wspólnotę majątkową, wiec nie ma pojecia o co chodzi :).
No nic, wezmę akt ślubu i napiszemy odręcznie jakieś takie oświadczenie.

Witam ;)

Ale dzisiaj bylo cieplooo ;) Maly caly dzien na placu zabaw z przerwami na jedzenie ;)
z tatusiem Go spedzal bo maz nie byl w pracy na noc i nie musial odsypiac ;)
a ja domek do konca wysprzatalam na blysk ;) jutro jeszcze male zakupy...

kilolek zdrowka!!!
Ula ja tez dzisiaj zmienialam posciel, pralam koce i kilka pralek sie uzbieralo bo jeszcze zwykle pranie...dobrze ze taka cudna pogoda to wszystko wyschlo i juz wyprasowane;)
etna jak moj maz leczy sie takim sposobem jak Wy (mam na mysli mleko z czosnkiem i miodem bo chyba o to chodzi;)) to tez Go omijam :( niestety ale po prostu nie moge...czasami to woli tego nie pic niz sluchac mojego marudzenia jak to w calym domu tym czuc :/
zdrowia zycze ;)

Hej dziewczynki :)
Ja od 6 na nogach :) My od paru dni mamy takie piękne noce, ze az zyc się chce. Olis dzis przespał w swoim lozeczku od 21 do 6, cos pokręcil sie ok 4 ale nie leciałam z butlą, wytrzymał do 6 :) Jestem taka happy ze jedzenie w nocy sam z siebie opuscił, bez zadnych przymusów itd ze aż pieję z zachwytu :)
Szczebelki w łóżeczku wypiłowane od góry a od dołu wykręcone ze jest mozliwosc ich wsadzania i nawet się dobrze trzymają :) Jednak mój Olis jeszcez wczoraj skakanie górą uskuteczniał. Mam nadzieje ze niedługo zapomni i będzie wchodził i wychodził przez szczebelki, które zakladam jak mały idzie spać :)

Gotujecie juz i pieczecie? Bo ja znowu zostanę z ręką w nocniku bo narazie nic nie robię bo wydaje mi się ze stare to bedzie. Ani sałatek, ani ciast ;/ Chyba tylko produkty sobie przygotuję i zacznę cos robic wieczorem, ew. jutro.

Co u Was bedzie? Ja nie mailam czasu myslec ani głowy do tego wiec na szybko wymyslilam sałatkę sledziową, warzywną, jajka z łososiem Martolinki, szarlotkę, moze sałatkę z selera naciowego (znacie jakąs fajną? to chyba się na słodko robi co?, został mi seler naciowy z dania wiec muszę wykorzystać) Co by tutaj jeszcze?

Ula ja juz mam ciasta popieczone [babka, szarlotka, sernik] + mięsa upieczone [pieczeń rzymska, tak sie to nazywa?? (foremka m-sa mielonego z całymi jajami w środku oraz taka szynka/pieczen nie wiem jak ro nazwać nadziewane śliwkami suszonymi i morelami] - ale nie pytajcie jak sie robi bo nie wiem :-D mama mi zrobiła :tak:
Do tego na sniadanie chlebek, kiełbaska na ciepło, jajka robie zwyczajnie na pół z sosem tatarskim, półmisek sera i warzyw oraz półmisek mies i wędlin + śledzie w zalewie i w śmietanie. Nie robie za wiele bo jest nas dwójka. Aha obiad jakby zwykły żurek z kiełbasą i jajkiem + sałatka warzywna z filetem z kuraka. I tyle.

Aaaaa i co do świezości to moja mama np na swieta bozego narodzenia robiąc kolacje dla 10 osób + takie ilości na parę dni musiała zacząć parę dni wczesniej. Nic nie było stare czy zepsute. wystaczy dobrze przechowywać. Zawsze tak robi i zawsze jest świeżutki tylko wlasnie trzeba wiedzieć jakie potrawy można zrobić wczesniej a jakie później. Niektóre mozna zrobic w połowie a potem połączyc zeby sie nie zepsuło itp itp :))

reklama
Co u Was bedzie? Ja nie mailam czasu myslec ani głowy do tego wiec na szybko wymyslilam sałatkę sledziową, warzywną, jajka z łososiem Martolinki, szarlotkę, moze sałatkę z selera naciowego (znacie jakąs fajną? to chyba się na słodko robi co?, został mi seler naciowy z dania wiec muszę wykorzystać) Co by tutaj jeszcze?

ja jadę na gotowe do rodziców i teściów :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry