reklama

Listopad 2009

A właśnie jakie są opłaty w prywatnych przedszkolach? U nas naprzeciwko panstwowego budują wielkie prywatne. Otwierają od wrzesnia, opłata 450 zł, wczesniej było podobno 600 ale obniżyli cenę. Za panstwowe słyszlaam ze ponad 200 zł. Sama chodziłam do tego panstwowego ale małego chcialabym posłac do prywatnego. Oczywiscie najpierw bede musiala zobaczyc co i jak ale wydaje mi się ze bedzie o wiele lepiej wyposażone itd niz panstwowe, a tylko 200 zł droższe.
W państwowoym zauwazylam Panie opiekujące się dziecmi są grubo po 40, 50. Uczą jeszcze te ktore i mnie uczyły. Ja pamietam ze najbardziej kochalam te młode Panie :)

reklama
a u nas nocne tance wygibańce ;] marcelowi chyba dwójka sie przebije bo spi niespokojnie, przebudza sie, płacze itp.A obok tej nie przebitej dwójki w kolejce czeka biała do przebicia trójka. wow. a najlepsze ze dzisiaj zauwazylam ze on gmera juz po lewej stronie w kolejnej trójce - pewnie idzie w dziasle.......no to bedzie ciekawie....

A właśnie jakie są opłaty w prywatnych przedszkolach? U nas naprzeciwko panstwowego budują wielkie prywatne. Otwierają od wrzesnia, opłata 450 zł, wczesniej było podobno 600 ale obniżyli cenę. Za panstwowe słyszlaam ze ponad 200 zł. Sama chodziłam do tego panstwowego ale małego chcialabym posłac do prywatnego. Oczywiscie najpierw bede musiala zobaczyc co i jak ale wydaje mi się ze bedzie o wiele lepiej wyposażone itd niz panstwowe, a tylko 200 zł droższe.
W państwowoym zauwazylam Panie opiekujące się dziecmi są grubo po 40, 50. Uczą jeszcze te ktore i mnie uczyły. Ja pamietam ze najbardziej kochalam te młode Panie :)
wszystko zalezy od miasta, regionu itd, opłaty sa bardzo rózne zarówno w państwowych jak i prywatnych przedszkolach.
U nas prywatne kosztuje okolo 800zł natmiast państwowe wychodzi okolo 350. Opłata stała 190 + wyzywienie 8zł za dobę (dlatego róznie sie płaci zalezy ile dni w miesiącu) + zajęcia dodatkowe. Ale od wrzesnia ma być zmiana i u nas w gminie np 2,80 za godzine opłaty stalej + wyżywienie 10zł za dobę oraz zajęcia dodatkowe. Wyjdzie duzo więcej niż do tej pory
A co do wieku Pań to 40 to chyba nie jst dużo? A owszem w przedszkolach prywatnych panie są dużo mlodsze, bo sa to zwykle studentki albo dziewczyny zupelnie bez kwalifikacji. Nie musza ich miec, a w panstwowym muszą.

Witajcie z rana, ja wczoraj podczas usypiania dzieciaków odpłynęłam, a potem jak się obudziła, byłam tak otumaniona, że chwilę porządziłam i poszłam spać... a dziś wstałam o 5, nareszcie wyspana!! Oby nie zapeszyć.
AZA - wg co niektórych jako matka chyba przywiązać dziecko do nogi swojej powinnaś, by nic się nie stało... wrrr, poza tym musi się dziecko obyć i z innymi mieszkaniami, by potem potrafiło się poruszać w tym świecie.. ehhh
Dziunka - zdolna Asieńka, nie ma co....
Kikolek - może nie to żeś wymagająca, ale masz dziecko, które potrzebuje więcej zrozumienia, cierpliwości itp. nie da się wszystkich dzieci wziąć sztampą w ramy... co do opinii zapewne to jest różnie, jak nic się nie dzieje, to ludzie zadowoleni, a jak zaczyna to się to okazuje się, że większości coś nie tak było...
Ula - opłaty różne... w Wwce za państowe na dzień dzisiejszy opłata 400 zł, a w prywatnych od 650 w górę. Wiadomo opłata w następnym roku wzrasta, więc i w prywatnym zapewne wywindują...
Agrafka - zazdroszczę wypadu do H&M, lubię go, ale ostatnio jak jestem z moją bandą to nic sobie nie mogę napatrzyć:-D
Znikam na kawkę, trzymajcie się i udanego Dnia Dziecka!!;-);-)

Witajcie:tak:
u nas pięknie i słonecznie!!!
Dziś mamy trochę gości, właściwie Antek ma:tak:
Jeszcze tylko jutro i dziś ten antybiotk i zapomnimy o całej "akcji"

Kochane dzieci!!! Tak bardzo na Was , my mamy, czekałyśmy .. Teraz już jesteści z nami. Staramy się jak potrafimy kochać , troszczyć się i bawić z Wami !!!! choć czasem nieudolnie jeszcze nam to wychodzi...:tak::-D
od eciotki martolinki buziaki dla Waszych dzieci

Cześć listopadóweczki!
Dziś tylko na chwilkę.
Chciałam złożyć Waszym pociechą życzenia w "Dniu dziecka"
Aby się ciągle uśmiechały, zawsze świeciło im słonko,

każdy dzień był pełen zabawy i beztroski,
żeby zawsze tryskały energią,
mogły objadać się słodyczami
i broić bez granic
laugh.gif
yes2.gif
.

Przy okazji jak znajdę czas, to napiszę co tam u mnie i ponadrabiam Wasze posty.
Miłego i spokojnego dnia kobitki!

Ja płaciłam za państwowe 400 zł - panie średnia wieku ok 25-30 lat, w starszej grupie na moje oko 35 - i tą właśnie Julia uwielbiała. Te najmłodsze to pomocnice bez wykształcenia właśnie. Oczywiscie wszystkie dzieciaczki szalały też za dyrektorką - przemiła kobieta po 50-tce.

Wszystkie panie były super dobrane:tak:Własna kuchnia, ogromny plac zabaw, co 2 tydzień przyjeżdżał teatrzyk, kilka wycieczek w roku, sprowadzane kucyki, dmuchane place zabaw, festyny, no i tak by wymieniać.

Za to w prywatnym płacisz u nas ok 100-200zł więcej, i u nas na kilkanaście prywatnych tylko dwa mają b.dobrą rekomendację. Reszta to np. garmaż - gdzie porcje są jeszcze obdzielane między dzieci...i tu też mogłabym opowiadać bez końca.

Asia pójdzie albo w tym roku do żłobka prywatnego lub dopiero za rok już do przedszkola państwowego - tego samego co Julia.

Dodam jeszcze że koleżanka pracowała pół roku w jednym z okolicznych drogich prywatnych przedszkoli, dyrektorka tylko była w godzinach rannych jak dzieci przycvhodziły, a potem się ulatniała i Ewa SAMA obskakiwała dzieciaki, dwie grupy.
Żal jej było odejść - bo żal było tych dzieci. W końcu odeszła, ale najpierw poinformowała gdzie trzeba co się tam dzieje.

Cześć mamusie:-)
Ja wczoraj cały dzień na działce u rodziców się byczyłam, a mała szalała po ogródku i w baseniku..a dzisiaj leje..
Aza - straszna przygoda..podziwiam Cię za trzeźwość umysłu!!a Konradkowi szybko się wygoi..
Kilolku, co za baby w tym przedszkolu - masakra!!!Normalnie nadaje się to do rzecznika praw dziecka czy coś..
Dziunka, zdolną masz córcię, nie powiem:-D

Myśmy małej kupili na dzień dziecka tablicę znikopis - TABLICA MEGASKETCHER ZNIKOPIS RÓŻOWY ŻÓŁTY (1607182723) - Aukcje internetowe Allegro - coś takiego, tylko w Realu..

No a przede wszystkim:
Życzę wszystkim dzieciakom, aby ich dzieciństwo było jak najlepsze i aby trwało jak najdłużej!

reklama
Witam się i ja :)))
Życzę również wszystkim naszym maluszkom dużo zdróweczka i uśmiechu na buziaczkach :)))
My dziś byliśmy uu lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do chirurga dziecięcego i dzwoniłam aby zarejestrować Konrada na zdjęcie szwów. Makabra jakaś, powiedzieli, że terminy zajęte do końca czerwca. Mojemu mężowi podniosło się ciśnienie i zadzwonił do NFZ na skarge. Powiedzieli, żeby iść z dzieckiem w ciemno i to lekarz decyduje czy szwy trzeba ściągnąć już czy np. za kilka dni. Więc tak zrobimy... Mam nadzieje, że nie będą robić problemów bo afery to ja potrafie robić hehe...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry