• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Listopad 2009

Ilona oczywiscie przyjmij i moje GRATULACJE na nowej drodze zycia !!!!
89_1.jpg

My dzisiaj tez po baseniku, zakupilismy dzisial łacznie chyba z 10 ryb. Mamy juz z 21 sztuk :)))

Ja dzisiaj pije redsa i wcinam zapiekanke, maz mi dotrzymuje towarzystwa nawet
dodam iz dostalam dzisiaj od meza spodnie i bluzke - biale :)

Troche jestem wystraszona pawlem, bo boje sie ze dostal plesniawki od tych wszystkich antybiotykow. Pewnie wyjalowiły go :((((((. Ja tez mam takie tendencje po antybiotykach. Na razie ma na ustach wewnatrz taki bialy nalot juz 3 dobe. Mi to przypomina takie oparzenie od np za goracej zupy. zakupilam dzisiaj w aptece zel specjalny (nie zaszkodzi jesli to nie to) i jak dalej mi sie to nie bedzie podobac to w poniedzialek koniecznie wizyta u pediatry

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
my bylismy dzis na malej wycieczce rowerowej. Wrócilismy, połozylismyd zieciaki i dosłownie padlam. Spałam do tej pory zamiast wiadectwa pisać :/

nie wiecie ile jest ważne skierowanie do specjalisty?
Ja słyszalam, ze do końca roku w którym jest wystawione. No i mam problem, bo w poniedzialek rano mam Kuba ma wzytę u elergologaa, na którą czekalismy kilka miesięcy, teraz patrze a skierowanie z 23 grudnia, czyli na moje niewazne. Mam rację????

kilolek prosze: Skierowanie do lekarza specjalisty nie traci ważności - 4 lutego 2010 czyli tak jak myslalam, nie traci waznosci.
Chociaz kurcze niektórzy piszą ze tak jak i recepta - wazne m-c i badz tu czlowieku mądry ;/ a nie mozesz podejsc do pediatry czy tam innego ogolnego lekarza po nowe skierowanie? przynajmniej nie bedziesz musiala sie martwic czy Was przyjmie czy nie... no ja bym tak zrobila ;p bo dzisiaj to juz nic nie wiadomo i oni stroją fochy o byle co, trafisz na takiego z gorszym dniem długo wyczekiwana wizyta niewazna ;//

Ostatnia edycja:
Troche jestem wystraszona pawlem, bo boje sie ze dostal plesniawki od tych wszystkich antybiotykow. Pewnie wyjalowiły go :((((((. Ja tez mam takie tendencje po antybiotykach. Na razie ma na ustach wewnatrz taki bialy nalot juz 3 dobe. Mi to przypomina takie oparzenie od np za goracej zupy. zakupilam dzisiaj w aptece zel specjalny (nie zaszkodzi jesli to nie to) i jak dalej mi sie to nie bedzie podobac to w poniedzialek koniecznie wizyta u pediatry

Asia po ostatniej historii z antybiotykiem miała biały nalot, normalna grzybica ale zanim zdążyłam pójść do lekarza to zginęło samo:confused: Wiem tylko że kuzynka (jej mały ciągle jest na antybiotykach) mnie ostrzegała że nieleczona może przejść nawet na płuca. Jest bardzo groźna.
Lekarka w szpitalu też mówiła że najważniejsze to dawać probiotyki - one właśnie chronią przed grzybicą jamy ustnej po antybiotyku i że trzeba je podawać nie wcześniej niż 2 godziny po ant. i nie póżniej niż dwie godz przed.

Jestem dziś zła... Piękna, plażowa pogoda, a A już na 8:30 do WCK - jakieś koncerty dzisiaj są:dry: Za trzy godziny wróci, a wtedy na 14:30 jedzie z mamą na lotnisko (mama leci do NO na bierzmowanie) i wtedy jak wróci z powrotem do wck, pewnie będzie w domu ok 23...
I w ten sposób niedziela do d..., bo do 14 nie mogę za daleko się ruszyć bo idziemy pożegnać się z mamą, a potem to już mi się nic nie będzie chciało:wściekła/y:

Ciekawe jak Ilonka - małżonka:-)

Asia własnie loda wcina i na balkonie się bawi...ale dziś duchota...

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny:-)
Moi na spacerku, więc mam chwilę spokoju..
Ilonka pewnie odpoczywa po pierwszej legalnej nocy z małżonkiem, hihihi:-D;-)..

Dziunka, to faktycznie nie za fajnie Ci się zapowiada ta niedziela..my koło 12.00 jedziemy po teściówkę i "wbijamy się" do brata Seby na obiadek..więc luzik;-)

Witajcie:tak:
my juz po porannym spaceku. Młody śpi. Weszłam jeszcze do apteki po probiotyk , bow czoraj nam sie skończył a ja z uporem maniaka po ostatnich historiach o nim pamietam. Wczesniej nie zawsze:zawstydzona/y:
Koło 14 mamy zjawić sie na urodzinach u szwagra i mojej siostry.

Ilonka jak tam po upojnej nocy?
Dziunka jak A wróci to Ci wynagrodzi:-D

Cze,
Ilona - mam nadzieję, że już jesteś po stresowo-szczęśliwa;-), wszystko się udało i jesteście zadowoleni....

U nas dzień jak w weekend, nie mam czasu na nic, kobiety się wściekły, wrzeszczą, biją się, gryzą... ryczą sajgon, pole bitwy. Właśnie Hanka siedzi mi na kolanach i ryczy...

Hej dziewuszki :)

dicoflor priobiotyk mozna brac razem z antybiotykiem, słlowa pediatry i magister w aptece.

wiecie co, ciapa ze mnie bo w pt rozrobilam zawiesine antybiotyk i nie wlozylam do lodówki, cos mnie tknęło wczoraj wiec zerknęlam na opakowanie i cos mi oczy zasrało zobaczylam tylko ze pisze chronic przed dziecmi. Dzis jeszcze raz sprawdzilam i pisze jak wół zeby było w lodówce ;/ Kolezanka ktora ma aptekę napisala mi dzis ze moze osłabic dzialanie antybiotyku przebywanie poza lodówką. Wiec jutro idę do lekarza i muszę się podpytac czy nie kupic nowego, 30 zł..........kiedys kupilabym zaraz a teraz kazde pieniądze wydane na marne mnie dołują ;/ jakie macie doswiadczenia?

Olis bardzo marudny, na antybiotyku pisze ze dziecko moze byc nadbobudliwe, nie wiem czy na to zwalac ale ma problemy z zasypianiem, wczoraj całą trojką sie polozylismyw sypialni po 20.20 maz usnął, ja udawalam ze spię a Oli przy zgaszonym swietle sciemniało sie ganiał godzinę sam. w koncu wszedł do lozka i padł. a w dzien maruda.
Dzis w poludnie tez miał prpoblem.

Marta po jakim czasie wychodziliscie na dwór. My dzis bez gorączki juz. Antybiotyk super zadziałał. mysle ze dzis to siedzenie w domu jeszcze mamy, pogoda u nas marna, pochmurno, wiejeee, brrrr

Ula wiesz co my chyba wyszlismy po 2 dniach na dwór. A co do antybiotyku to ja trzymałam go w pudełku z lekami :/ lekarka nic nie mówiła , ze mamy trzymac w lodówce :/ ale ja tez nie sprawdziłam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry