• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

hej

ja dopiero zaczynam dzien :) Wstalismy o 6, a o 10.30 juz Oli poszedł na drzemkę, ja niewiele mysląc z nim :)
Wstalam Olis był b głodny wiec zrobilam leniwe, jeszcze chwila a bede w nich perfekcjonistkę. Troszkę za duzo mąki dalam, ale dobrze wygniotlam bo wyszły aksamitne :) Jednak nie czuc tak bardzo serem jak lubię. Oli...głodny jak niewiadomo co a dłubie, gryzie wypluwa, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Z antybiotykiem akcja skonczyla się tak ze kupilam nowy i zaraz lecę po receptę do oddania, musiaalm zaplacic 100% ;/ Nie kupowalabym nowego ale rzeczy Oliska stoją koło kuchenki a w sobotę duzo gotowalam wiec temperatura ktora dzialala na lek byla duza, nie mialam siły zastanawiac sie czy lek się popsuł czy nie, po prostu kupilam nowy ;/

Dzis w nocy ok 24 byl w sypialni taki upal ze musialam wysjc bo oddychac nie moglam, lekko uchylilam okno dachowe i do 4 tak bylo otwarte bo zasnęlam na dluzej. Olis zaczął sie kręcic był odkryty i zimny, spał w krotkim rękawku, noc zimna ;/ Jak tylko go przykylam zasnął ponownie a ja w głowę znowu sobie tłukę ze z oknem przesadzilam. Zawał murowany jak tak dalej bedę się zachowywac i zamartwiac ;/

Mykam do lekarza.

Pathanka a myslalam dzis rano o Tobie i Kinguli-wiecie co u niej????????

reklama
Wróciłyśmy ze żłobka i Ala.. śpi.
Ala od 2 tygodni w żłobku w ogole nie chce spać, a jak jest ze mną to śpi normalnie ok 11.00. Dziś podobno dostała całkowitej histerii jak już była zmeczona, wierzgała i krzyczala "mama cici mniam mniam" :(((

No masakra, muszę odstawić i koniec. Tylko co ja jej dam w zamian ?

Pani mówi, ze Ala jest straszna spryciula i wszystko rozumie co się do niej mówi. Jak Pani chce z nią przeprowadzić poważną rozmowę o tym, czemu płacze albo czy będzie grzena to Ala udaje , ze nie słucha, albo pokazuje "o ciocia, lala" "o dzidzia" :)) i takie tam. Dziś pani wsadziłą ją do łóżeczka i mówi ze jej nie wyjmie jak nie przestanie krzyczeć. Ala po chwili skończyła krzyczeć i powiedziała "ciocia już" :)

Martolinka te raz w tygodniu są w środy i 200zl+50 wpisowego

Podejscie numer 2 do ciasta dziunowego z truskawkami zaonczone zakalcem :(((( (ajjjj zamiast maslanki dalam mleka, zmienilam blache, okresu nie mialam i nic)

Dziunka ale Asia wsuwa, najpier musisz odstawic od cyca a potem bedziesz odstawiac od butelki :)

Co do ciasta...szok...:szok:A moze coś z piekarnikiem? Poszukaj na smaczkach mój przepis - może źle coś dajesz. Co zrobiłaś z truskawkami przed wyłożeniem na ciasto?

No tak, ale wychodzi na to ze ona chce cyckowe zamienić na butelkowe:baffled:

Witajcie nie było mnie wieki, ale otwieramy z mężem własny biznes, a to jego początki jak macie ochote to zajrzyjcie. Nadrobie was. Buziaki dla wszystkich dzeciaczków.

www.pati-sklep.otwarte24.pl

Gratuluję!

No dziewczyny, tak mnie czytacie:-p Ona je tak codziennie od daaaawna. Najpierw 330ml mleka a po godzinie, dwóch budzi się na drugą butlę. Wypija zwykle na raz.
A teraz żąda trzeciej butli nad ranem - był taki okres że dostawała ale krótki bo wydało mi się to głupie. No i znowu chce:baffled:

My wróciłyśmy o 14 do domu, teraz robię obiad - młode ziemniaczki z kalafiorkiem, koperkiem + jajka sadzone. Uwielbiamy to danie:tak:
I MOJE ciasto będę robić z truskawkami, a mama wymyśliła, żeby na górę polać jeszcze galaretkę - zrobiła tak w niedzielę i jest PYSZNE.:tak:

Antek śpi 4 godziny...
chyba mu zastukam w okienko:)
Właśnie zgadałam się z koleżanką po lingwistyce i biorę się za naukę niemieckiego. Mam wrażenie , ze się cofam w rozwoju. Gdyby nie ta magisterka , która jeszcze trzyma mnie przy życiu miałabym wrażenie , że działam na zasadzie "Kali chcieć jeść".

No to Marcel też pospał koło 4 godzin. Ale widocznie potrzebował tyle snu bo pod oczami miał juz takie siwe że szok. Teraz juz zeszło :)
Ja troszke z nim podrzemałam, zmeczona duzo jestem przez tą chorobę. Jeszcze wczoraj ciocia z wójkiem nasz odwiedzili a ja ledwo co w sobote wróciłam. Chałupa wyglądała jakby w nią bomba walnęła. Jak to mówiła moja ś.p. babcia jak wchodziła do naszych pokoi za dziecka "jeszcze tylko nas**ć na środek do kompletu". I tu tez tak musze powiedziec. A D. został tylko tydzien sam ;/;/
A ja jeszcze chora wróciłam i się załamałam. Co do snu jeszcze wracając to my dzisiaj mieliśmy wszyscy przeboje...
Marcel - kręcił się i stękał bo przwebija sie dwójka i trójka obok siebie na dole i jeszcze trójka na górze idzie w dziąśle
Ja - w dzióbie sucho, język jak kołek, nos zawalony za przeproszeniem cała zaflegmiona ;/
D. - budził sie co jakis czas i pochrząkiwał - zaraziłam go ;/
Mam nadzieje ze Marcel nie zachoruje od nas. Ale sadze ze da rade twardziel mój bo tak mi sie wspomniało jak był malutki - nie miał nawet pół roku jak nas choroba zmogła, tym razem D. mnie zaraził tak mocno ze antybiotyki braliśmy przeszło tydzien a do młodego w maseczkach ;/ Marcel zdrów na szczescie sie nie zaraził :))

Dziunka no nie przerażaj mnie... ;/ myslisz ze wypiła? Moze wylala i wyparowało, przeciez to niedobre. Kurczę! Mam nadzieje ze wszytsko ok.

Ja dzis bylam sama u pediatry po receptę do oddania, powiedział zeby dzis jeszcze nie wychdozic bo u nas wieje bardzo mocno. Te dni bez dworu to jakis koszmar!!!! Oli chce wychodzic na dwór, wyje cały czas, nie chce sie bawic, non stop bajki a jak nie one wyje, jedyne lekarstwo to wchodzenie na kibel i bawienie sie kurkami od zlewu, mydłem i wodą ;/ a jak go zabieram wyje.

Ja przed okresem wiec dzis mi nerwy puscily wiec wylam chwilkę razem z nim, mając potworne wyrzuty sumienia ze to przez nas musi brac antybiotyk i siedziec w domu (proszę nie piszcie juz ze to nie moja wina i zebym sie nie zadręczla ;) ) ech....

Dziunka tak sobie dzis jechalam autem do lekarza i pomyslalam ze moze powinnas (kurczę tylko nie zrozum mnie źle ;p) dawać małej (jak to robisz przepraszam ;p ) trochę zagęszczonego mleka na noc, manną gotowaną, albo jakimis kaszkami, kleikami. Mleko przelatuje. moze nie budzilaby sie na drugą flaszkę?

O CHOLERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Byla pewna ze wypiła? jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...........
Nauczka dla mnie trzymać wszytsko pod kluczem!

Marta pisz proszę jak bedziesz cos wiedziala, proszę, bo się denerwuję. Pewnie Asia przechyliła i łyknęla a dopiero potem poczula ze niedobre, rany!!!!!!

Mama zapomnialam napisac zdrówka dla Was!!!!!

reklama
Nie wiem jak to dokładnie było , ale Asia wykazała iście alpinistyczne umiejetnosci zeby do zmywacza się dostac. Ubyło 1/3 butelki i za rada Pani z przychodni Gosia natychmiast pojechała . Pani powiedziała , ze nawet jeżeli jest choć cień watpliowści to mimo to ma przyjechac

Ja mam jutro cały długi dzien wolny. Jade na uczelnie do dziekanatu pozałatwiać ostatnie formalności. Zdecydowałam sie jechac pociagiem , bo mam wtedy duzo czasu na czytanie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry