• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

reklama
[ jutro na usg z rana :))) już się doczekać nie mogę :)

Daj znać co i jak!:-)

Ala na klucze mówi "KLUKI" :). Wymawia już dużo imion - żłobku jest ciocia AGA i EDITA :). ona jest NIUNIA ALA (nie wiem do licha skąd ta niunia ). W ogóle jeśli chodzi o rzeczowniki to jestem w szoku bo próbuje powtarzać prawie wszystko. Z czasownikami gorzej, ale jest już CHOĆ, MAMA CITA (mama ma czytać), DAJ (w znaczeniu daj lub proszę), PIĆ.

Pewnie nauczycielki w przedszkolu mówią na nią niunia:tak:

Dziunka - jeśli Aśka sama otworzyła zmywacz to manualnie jest super rozwinięta, tylko się cieszyć;-), mam nadzieję, że operacja drzazgi zakończona sukcesem.

No niestety, młoda nie daje sobie jej wyciągnac , to jest taki kolec, a do tego w pięcie-najbardziej wrażliwym miejscu:wściekła/y:

Hey kobitki! Udało mi się Was nadrobić :))) U nas wszystko oki. Ostatnie dni jakoś cierpiałam na wieczny brak czasu. Dziś od rana załatwianie spraw m.in. paszport dla Konrada. Poza tym wyszły nam już wszystkie trójki a najgorsze, że od kilku dni Konrad ma bunt na mleko. Nie chce jeść rano ani wieczorem kaszy... Za to bób przed snem wcinał aż się uszy trzęsły. Ostatnio byłam też z młodym u dermatologa bo mam podejrzenie łuszczycy paznokciowej i kto wie czy tez nie skórnej. Mam nadzieje, że nie... Dodstał maści i mamy przyjśc w sierpniu na okazanie. Jednak chyba pójde jeszcze do jakiegos innego lekarza bo coś mi baba nie pasuje... Powiedźcie czy któres z Waszych dzieciaczków mają takie nakłucia na paznokciach, wyglada to jak naparstek, małe wgłebienia. Zastanawiem się czy też nie jest brak jakiejś witaminy. Sama nie wiem...

Asia ma bardzo brzydkie paznokietki u nóg, chyba po tatusiu, szczególnie małe paluszki, muszę pokazać lekarce...

Jutro na 99% ruszamy na wczasy nad morze i mam nadzieje ze uda mi sie spotkać z Dziunka, Martolinka, Etna ;-) ;-)

Dziunka podaj mi nr telefonu na gadu gadu plissssssssssssssssss

O TU OSZUŚCIE JEDEN! WREDOTO MAŁA!!!!! Nic wczoraj małpa nie powiedziala:-p Normalnie focha zaraz strzelę:-p ale nosa to miałam, przyznaj mi rację;-)
Zaraz wyślę Ci na pw:tak:

Asia rano obudziła się z kupą, a po niej w ciągu 5 minut miała 2 kolejne srakusie. ZAJEBIŚCIE:wściekła/y:
A ja nie mam okresu...

Dziunka - to pewnie z nerwów po szpitalu (ten brak okresu)
A panie w żłobku też nie mówią niunia, myślały ze ja tak mówię :)

Ale jestem dziś śnieta...

Rano Ala zrobiła duże siku na nocnik i założyłam jej majteczki treningowe. Po godzinie skończyły mi się majtki (zasikala 3 pary) wiec już teraz chodzi w pampku :)

Agrafka , czyli z 30 par trzeba tych majteczek :P i jak jazdy?
Ilona muuusimy sie spotkac :)

Antek śpi a ja mam czas wolny jupi :) czytacie teraaz jakas fajna knige? byle nie science fiction:)

witajcie :)

my dzis od 6.30 na nogach, o 8 na spacerku juz bylismy.

Olis.....ech przechodzi samego siebie ;/ a mi smutno.
Nareszcie dostalam okresu wiec moje nerwy juz puszczają :)
Płacze, krzyczy, piszczy itd.
Dzis rano bajeczki, potem spacer, po przyjsciu jedzenie i wyłączylam kabel od tv, Oli myk do tv i sam go włącza. Powiedzialam ze wyłączył Pan prąd i nie ma bajeczek wiec cyrk był. Teraz juz nie tylko kiedy jest zle jest kocyk i smoczek ale bajeczki w książeczce, to ukaja małego. Dziadek nam kupił piękne bajeczki do poduszki, duzą, grubą książkę z pięknymi obrazkami. Książka Baśnie do poduszki - Promocje MUZYKA FILM KSIĄŻKI - Carrefour - aktualne promocje - HiperPromo.pl az wierzyc sie nie chce ze taka tania w sklepie była, ale to chyba promocja.

Dzis Olis do drzemki znowu przy niej usnął :) a ja się cieszę ze mogę sobie przypomniec bajki z dziecinstwa.

Przygotowałam dzis dla Olinka obiad, talerz rozmaitosci - bedzie siedział i jadł co bedzie chciał (kotlecik, ziemniaczki, ryż, fasolka, mizeria i cos jeszcze wrzucę) Wczoraj bunt na obiad zakonczył sie tym ze Olis ok 19 zasiadł do talerza, ktory na początku odpychał od siebie a potem jadł rączkami.

Ide się polozyc bo mnie muli :)

Martolinka - niestety ostatnio moje kręgi zainteresowań jakąś książką kręcą się wokół poradników dot. dzieci, przez przypadek przeczytałam "Nie dla mięczaków" - kupując książkę małżon dostał to gratis i w zasadzie tyle mojego :zawstydzona/y: ; jakoś księgarnie nie po drodze mam..
Dziunka - mi się też @ przesunął, już sobie snułam wizję następnego dziecka :-D , jednak w sobotę wizja się rozwiała..

Teraz siedzę nad herbatą.. oczy same lecą w dół (tzn. powieki ) , a jeszcze 2 godziny....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry