• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

Gosiulek wyobraz sobie, ze wiem ze moze byc lepiej!!!

Ula to co mowia jak jest w UK to tylko ze slyszenia a jak jest naprawde to wie ktos kto tutaj mieszka. Nie bede bronila UK bo nie to mam na celu, wszedzie sa plusy i minusy (moim zdaniem) ale ja osobiscie bylam bardzo zadowolona z prowadzenia ciazy i jesli bede w drugiej (daj Boze) to tylko tutaj a nie w PL. Ale o tym juz pialam, takie mam podejscie. No w sumie ciezko byloby mi prowadzic ciaze w Polsce jak mieszkam tutaj:-D i wszystkie wiedza jaka jest tutaj sluzba zdrowia, widocznie jestem dziwna, byc moze i glupia ale jestem z niej zadowolona, kiedys ktos mi powiedzial, ze jak w Polce lekarstwa bylyby za darmo to tez by nie przepiywali tak "chetnie" anybiotykow.
Ale to tylko moje zdanie:tak: albo sie przyzwyczailam i jestem po prostu zadowolona albo jestem GLUPIA jak juz pisalam.

Aha ULA byc moze dlatego, ze nie mialam zadnych problemow w ciazy to mi pasowalo tak jak bylo, nie mowie, ze nie...
Ale jak mi sie cos dzialo (dwa razy) to do szpitala i tam ie mna odpowiednio zajeli. A moze po prostu nie wiem jak to jest sie zajac odpowiednio kims i tak pisze......

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiulek ciesze sie, malo dobrego sie slyszy?
No to zapraszam, moze jakbys tutaj troche pomieszkala to bys zobaczyła jak jest:tak:
i wtedy mogla stwierdzic, ze w Anglii jest "beznadziejnie".
Nie chodzi mi tutaj w tym momencie o lekarzy...
ale kończę bo bedzie, ze bronie bo tutaj mieszkam:)

Pola Kochana masz do tego prawo i z serca pisałam żebyś się tym cieszyła. Może trafiłaś na dobrych ludzi a i od punktu widzenia zależy opinia.
Mówię tylko o tym o czym słyszałam.Nie mówię swojego zdania.

edit.A w Polsce jest cudnie? ho ho wiele do życzenia pozostaje.

Ostatnia edycja:
Prawda jest taka, że wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma;-)

A na poważnie gdyby w UK było źle to nikt by tam nie jeździł;-)
Ale nie ma co porównywać państw, w każdym panują inne zasady, kultura, jest inna mentalność, jednym to pasuje , innym nie. A przede wszystkim różni są ludzie, jedni nie usiedzą na tyłku, inni uwielbiają leżeć do 14 i być "rozmemłanym" do wieczora.

Jak ktoś ma prawo do leniuchowania i tego potrzebuje to dlaczego nie?

polaa ale w jakim sensie "beznadziejnie"?

Wiecie co mnie zawsze wkurza jak ktoś piszę "tu jest inne życie" albo "nie wyobrażam sobie życia w Polsce" jakbysmy normalnie na jakimś zadupiu mieszkali, chodizli w chodakach i gnój z przedpokoju łopatami wygarniali. (polaa to broń boże nie do Ciebie - tak wysżło po kolei po prostu) a teście ostatnio byli na wycieczce we Lwowie (na co ja od dawna mam ochotę) i jak oglądąłam zdjęcia i jak posłuchałam ich opowieści to normalnie się popłakałam, tam to dopiero ludzie mają na co narzekać.

Ja też uważam, ze w ciązy nie trzeba co miesiac robic usg i co 2 tygodnei do gina latać. Nie widze nic zlego w ząlożeniu karty w 12 tc. Możę gdybym sama była w takiej sytuacji to myslałabym inaczej ale też wydaje mi się, że trzeba dać działać naturze, normalne jest, ze bywają słabsze i mocniejsze ciąże i czasem kobieta nawet nie wie, że jest w ciązy.

...

Kilolek jakbym ja tak myslala to bym nie latała jak "glupia" do Polski:) nie spoko, ze nie do mnie, rozumiem :)
Ja sobie wyobrazam jakos zycie w Polsce bo chce tam wrocic.

Ostatnia edycja:
polaa ale w jakim sensie "beznadziejnie"?

Wiecie co mnie zawsze wkurza jak ktoś piszę "tu jest inne życie" albo "nie wyobrażam sobie życia w Polsce" jakbysmy normalnie na jakimś zadupiu mieszkali, chodizli w chodakach i gnój z przedpokoju łopatami wygarniali. (polaa to broń boże nie do Ciebie - tak wysżło po kolei po prostu) a teście ostatnio byli na wycieczce we Lwowie (na co ja od dawna mam ochotę) i jak oglądąłam zdjęcia i jak posłuchałam ich opowieści to normalnie się popłakałam, tam to dopiero ludzie mają na co narzekać.

Ja też uważam, ze w ciązy nie trzeba co miesiac robic usg i co 2 tygodnei do gina latać. Nie widze nic zlego w ząlożeniu karty w 12 tc. Możę gdybym sama była w takiej sytuacji to myslałabym inaczej ale też wydaje mi się, że trzeba dać działać naturze, normalne jest, ze bywają słabsze i mocniejsze ciąże i czasem kobieta nawet nie wie, że jest w ciązy.

Ale się usmiałam, hahaha:-D

A co do tego usg - ale skoro mamy taką możliwość to czemu z tego po prostu nie korzystać? Tylko dlatego ze w innych państwach tego nie mają?

reklama
Pola ok.Wiem przynajmniej że może być dobrze,że to co mówią nie zawsez musi byc prawdą albo inaczej że jednemu odpowiada taki styl życia innemu inny i każdy w sowim jest szczęśliwy.
Masz rację za bardzo skupiłam się na zdaniu osób wypowiadających się niepochlebnie o UK.Wiem teraz że nie jest tak źle jak mówiono.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry