• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

reklama
Witam :)

martolinka to moze rzeczywiscie przemeczenie materialu:tak: znajdziesz lepszego i bedziesz spokojniejsza;-)

dziunka nie mialam problemow z cukrzycą. I genetycznie chyba tez nie :) wszyscy mowia, ze Go dobrze odzywialam :)

AZA ja zasnelam dopiero o 5 rano:szok: a nic nie pilam:-D
nie wiem czemu ale spac nie moglam a Kuba nie byl wyrozumialy:-)

Lotka zgodze sie z Toba, ze wiekoszosc tak mieszka ale napisze, zeby nie bylo, ze najwiecej sie odzywala ta co...
dom mamy swoj(kupilismy) a zasilkow prawie w ogole bo moj za duzo zarabia i absolutnie sie nie chwale.
A co do mieszkan, ze panstwo "daje" ludziom z dziecmi to chyba dobrze moim zdaniem albo samotnej matce z dzieckiem i nie musi sie tulać gdzieś.
Koncze, sorry, ze w ogole pisalam na ten temat!!!

Trzymajcie sie!!!

Maxwell a byli jedni znajomi a później z sąsiadką obok drinkowaliśmy do 3 :))) Tak bez okazji :)))
Aza, najlepsza okazja to "bez okazji":-)..
U nas też wczoraj byli znajomi - przyjechała przyjaciółka z mężem i dwiema córkami (12 i 8 lat)..Marysia miała "opiekunki", a my swobodnie mogliśmy poklachać i pośmiać się..pierwszy raz zrobiłam tartę jabłkową (wszystkim smakowała:-)), a na kolację podałam m.in. "gulasz na bogato" - pychotka..
Ale jak już pojechali koło 20.00, to od razu myk do łóżka, a mój położył córcię i pozmywał..Z łóżka oglądałam "Mam talent":-D..a potem maleństwo tak mi rozszalał się w brzuchu,że kopała chyba dobre 15 minut. Zauważyłam,że jak tak długo kopie, to potem mam "usikaną"noc..muszę łazić co jakąś godzinę siku..:zawstydzona/y:
Ana ja chodze prywatnie i sama płacę za wszystkie badania. W kwietniowym wątku i w 5 tc lekarze zakładali kartę ciąży więc nie ma żadnych rozporzadzeń w tej kwestii.
Ja miałam bodajże w 8tc założoną kartę ciąży, z resztą podobnie jak przy Marysi..u mnie tylko lekarka patrzy,czy juz serduszko widać, wtedy zakłada..
Witam sie i ja! :-)
Co do ZUS-u........nie chce sie wypowiadac, bo by mnie mod wywalil za niecenzuralnosc..... na przyszle emerytury staramy sie z mezem nie liczyc, widac tak to juz w tym panstwie jest, ze paniusie za biurkami jedynie co to kawe potrafia parzyc(tutaj nie chce obrazic zadnej z Was, ale nie kojaze zeby ktoras pracowala u tych zlodziei). Oczywiscie same tam "ciotki" i "kolezanki".......... normalna osoba szansy na prace nie ma(zeby nie bylo ze jestem zgorzkniala - nigdy tam sie o prace nie staralam i nie zazdroszcze).

W UK bylam, pracowalam, porownanie mam i widac skads to sie wzielo, ze jezdza tam pojedynczy czlonkowie rodzin a potem sciagaja reszte, do tego maja jeszcze sporo kolejnych dzieci(nie mowie tu tylko o polakach, ale podobnie robi wiele nacji) i zyja sobie na zasilkach, maja mieszkania za free(no bo dzieci nie moga byle gdzie mieszkac) itp itd :-)
Do Polski wrocilam swiadomie(mialam tylko plan zarobic na pewien cel, zrealizowalam go i juz), nie zaluje(jednak jestem za bardzo przywiazana do rodzinki itp itd), ale jak wlasnie widze takie porownanie warunkow to widac strasznie roznice. I nie mam absolutnie ani drobinki wyrzutow sumienia jesli bym miala "wykorzystac" ZUS - chociaz to slowo jest na wyrost - i tak kazdy jest z tymi zlodziejami na przegranym miejscu, no bo przeciez marmury i szkla (jak pisala maxwell) sa na pierwszym miejscu, potem wyplaty i premie a daleeeeeko daleeeeeko my :-)
No i wszystko:tak:..to jest właśnie nasz kochany ZUS-ik!!!Żyć, nie umierać..:-) A jak jeszcze zlikwidują ten cały filar, to dopiero się obudzimy "z ręką w nocniku" w przyszłości..

Mały śpi, ja już po kąpieli i się robię na bóstwo hehe.. Jak Konrad wstanie to muszę mu torbe spakować bo dziś nocuje u babci. My za to idziemy na 17 na dni otwarte naszego nowego stadionu. Zobaczymy jak wygląda od środka bo później to nie wiem kiedy trafi się możliwość wejścia za free...

Mały śpi, ja już po kąpieli i się robię na bóstwo hehe.. Jak Konrad wstanie to muszę mu torbe spakować bo dziś nocuje u babci. My za to idziemy na 17 na dni otwarte naszego nowego stadionu. Zobaczymy jak wygląda od środka bo później to nie wiem kiedy trafi się możliwość wejścia za free...
Kurcze Aza ale Wam dobrze.Żebym ja miała z kim zosatwic małego i gdzieś wybyć.
Jedna babcia mieszka 100km od nas a druga ponad 300:-(

edit.Miłej zabawy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry