• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

Z tym, które się ciągnie od barku do nadgarstka i klatki piersiowej byłam nawet na oddziale dermatologicznym i prywatnie u dermatologa, a tą plamę na łydce pokazywałam w piątek i mówiła że znamię i nic się z tym nie robi.

Będize miała 15 lat usunie sobie wszystko:tak:

reklama
Z tym, które się ciągnie od barku do nadgarstka i klatki piersiowej byłam nawet na oddziale dermatologicznym i prywatnie u dermatologa, a tą plamę na łydce pokazywałam w piątek i mówiła że znamię i nic się z tym nie robi.

Będize miała 15 lat usunie sobie wszystko:tak:

Dziunka a jak te znamiona wyglądają teraz u Asi ?
Bo Ala też niby ma znamię naskórkowe na kolanie i udzie, ok 6 cm długości. Kiedyś miało formę ciemniejszych krostek a teraz to takie białe plamki bez pigmentu.

Agrafka u nas teraz tak samo, tylko ze to pas szerokości ok. 1 cm przez łopatkę, bark, rękę i pół klatki piersiowej. Co jakiś czas (na razie miałysmy tylko dwa rzuty) robi się zaognione i rosną maleńkie pęcherzyki, po czym znika i zostają białe plamki. Z czasem trzeba uważać bo to twardnieje i moze zrobić się brzydkie, choć koloru skóry. Dlatego wazne by natłuszczać np. kremem mocznikowym.

A to na łydce to inne znamię, płaskie, ciemniejsze niż skóra o nieregularnym kształcie. Takie przebarwienie wielkości zakrętki od słoika z dżemem.;-) Na pewno jest w trakcie "tworzenia się" bo ciemnieje.

hej dziewuszki :)

ja tak na szybko, Oli spi, ja rosół gotuję i robię drozdzóweczki dla Oliska :)
Drożdżówki z budyniem i rodzynkami

Byłam dzis u ginekologa bo plamiłam po dniach płodnych, az do okresu. Na spotkaniu z Martolinką tak sie przestraszylam bo powiedziala ze nie ma zartów z tym, ze do ginekologa dzis poszlam, chociaz wiedzialam ze jest wszystko ok :) Wszystko ok rzecz jasna, jestem piękniutka od srodeczka ;P zadnej nadżerki itd, plamienia to spadek progesteronu po dniach płodnych, moze byc problem z zajsciem w ciążę, chociaz ja takie plamienia mialam (mzoe troszke mniejsze) i z Oliskiem zaraz w ciążę zaszłam :) Dostalam luteinę w razie gdyby teraz po dniach płodnych cos było nie tak i wsio :)
Do lekarza poszlam spacerkiem z Oliskiem, Oli grzecznie siedział w gabinecie podczas gdy lekarz badał mamie brzuszek :) Oli jednak szybko zaczaił ze to nie brzuszek ale "pupa" jest badana :) Mój kochany Olis :)

A i jeszcze jedno! Wczoraj wieczorem bolala mnie głowa m/dzy brwiami, jakby mi ktos beton na brwi połozył, zasnęłam ale obudziłam się zeby Oliskowi pampka załozyc i bol, był taki juz na brwi ze zasnąć nie moglam. Ja z tych co głowa mało kiedy boli. Poszłam do meza z oliwką i zrobił mi masaż, zwracając uwagę na kręgi szyjne i górę pleców. Jak wstałam o 4 nic mnie juz nie bolalo :)
Dziewczynki, ktore cierpią na bóle głowy! Wiem ze głowa boli właśnie kiedy szyja, albo dysk z kręgów szyjnych jest albo wypadnięty albo naciągnięty, to promieniuje na głowę. Moze i Wam pomoze jakis masażysta, kręlarz, albo jakaś babcia ktora zajmuje sie tymi sprawami, u nas w pobliskiej wsi jest taka babcia, ktora zna sie na rzeczy, mi zawsze pomagała.

Witajcie:-)

banana dzieki za informacje, jak nie przejdzie na pewno odwiedze Wilkinsona:tak:

Dzisiaj w ruch poszla maka ziemniaczana, juz lepiej ale noc masakra.
Chce o niej jak najszybciej zapomniec, ale sie biedaczek meczyl, 20 pampersow conajmniej poszlo, ja je tylko zmienialam a On tak strasznie plakal przy tym:-(
Budzil sie co chwile, o 5 nad ranem jadl jogurty:szok: nagle sie przebudzil i ciagnie mnie na dół do kuchni i chce jogurta. Pozniej jeszcze zasnal, maz przyjechal z pracy koo 8, wzial Go a ja spalam do 12:tak::zawstydzona/y: Pojechali do fryzjera, nie poznalabym moich facetow jak wstalam:-D
Teraz spia a ja tylko latam sprawdzac czy pampers suchy.

Jutro na 13 do szpitala na wywiad w sprawie uspania Kuby 26 wrzesnia, ach...

A pogoda dzisiaj u nas beznadziejna, strasznie wieje:/

edit. jeju ale napisalam, jakbym dziecko chciala uspac!
Oczywiscie konieczne to do zabiegu hehe :)

Pola a on dużo teraz kupek robi?? może wprowadź mu jakąś dietkę

u nas trochę lepiej bo temperatura już w normie ale gile dalej są , więc dalej walczę ,dobrze że chociaż śpi już normalnie :)

reklama
A własnie, ja miałam wczorajszy wieczór wyjęty z życiorysu bo Asia non stop wyła, tak bolało ją dziąsło - trójki dolne się przebijają. Czopek, Dentinox i jak ręką odjął:tak: jeszcze wstała zrobić kupkę - po czopku i zasnęła spokojnie.
A Julka z kolei ból ucha - szóstki jej wychodzą.

Także miałam kosmos.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry