• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

reklama
Cleo,pewnie juz za pozno,ale ja daje sol,pieprz,cukier,czosnek I robie zasmazke z masla I maki.nieduzo.wczoraj wlasnie zrobilam z ponad pol kilo burakow,mysmlalam,ze mala zje.jak zwykle mnie olala,to zjadlam wszystko sama.bylo przepyszne :)

.....
Przed chwilą kot sąsiadów obok spadł z 10 piętra. Tłumaczyłam sąsiadce , ze musi ja wysterylizować , bo próbuje się dostać do naszego kota .Na moich oczach weszła na parapet i próbowała dostać się na nasz balkon i się noga jej powineła...
To była kwestia czasu bo nie raz pukałam do nich , ze zaraz zleci...
szkoda tylko koteczki

A ja myslę ze z tymi szczepieniami nie jest sprawa taka prosta, nie jestem tez zdania ze lepiej nie czytac i nie wiedziec! Ja znam osobiscie jednego chłopca ktory po szczepieniu się cofnął, ma ok 20 lub ponad lat. Dzięki netowi jestesmy swiadomi szkody szczepionek. Przeciez mamy na forach oraz na swoich blogach nie oszukują nas...ech długo by pisac.

To lepiej czytac i sie na zapas zamartwiac?? Wiadomo, mozesz mieć swoje zdanie ale jak ja bym siedziala przed kompem i czytala co sie moze stac to bym pewnie na nic dziecko nie zaszczepila. Nigdy nie czytalam i nie mam zamiaru. Wiadomo, ze slyszalam o roznych powiklaniach ale sie w to nie zaglebialam, zeby sie nie zamartwiać. I TO JEST MOJE ZDANIE!

Marta biedny Kotek :(

Byliśmy dzisiaj w tym szpitalu, no i 26 wrzesnia o 8 rano mamy sie wstawić.
Lekarka (bardzo miła) wszystko nam wyjaśniła ale mimo to dalej sie martwie:(
Ale bedzie wszystko ok, musi być :)
Bedzie, jak juz wczesniej wspomnialam, uspany. Ale nie bedzie spal dlugo bo sam zabieg trwa 2 minutki :tak: Pytala jakie chcemy lozko dla Mlodego, dziecinne czy bardziej dorosłe:)
Najgorsze, ze od 12 w nocy nie moze juz nic jesc, o 6 rano tylko woda do picia. A operacja moze byc dopiero wczesnym popoludniem :(

Polaa sam zabieg to chyba drobnostka choć nerwy są. Właśnie najtrudniej chyba dziecku wyjasnić , że ma nie jeść...

Promotor wyznaczył mi termin złożenia pracy 29 września więc pisze i pisze.. w przyszłym tygodniu mama bierze małego na całe dnie wiec chyba skończę;-)

Oj biedny kocurek :(

Oli spał w dzien 2 - 5 minuty o 19 juz był spiący a teraz dalej lata, wyciągał nas z sypialni, ma tyle powera ze szok. Chory dzieciak, z gilem do pasa, szubruje jeszcze do teraz. a ja padam na gębę bo w nocy nie spałam a w dzien nie usiadłam na minutę na dupie :(
Boję się nocy bo wiem ze Oli zasnie i będzie budził sie co chwila z płaczem i się dławił, ech.....powinnam strzelic sobie mocną kawę i nie spać bo takie rwane noce są gorsze niż niewyspanie :(

Oli zaczyna gadać jak najęty :)

a teraz właśnie sąsiad wyrzucił kota do zsypu.... ludzie zwierzeta czuja !!!to byla tylko zbawka , która sie od tak wyrzuca? nie mówię o jakimś pogrzebie , ale chociażby o zakopaniu w pobliskim lesie. Choc teraz jest nakaz utylizacji...

Powodzenia z Olim!!! Antek spi a ja pracuje

reklama
Przestańcie, takich przypadków jest jeden na ileś tam, nie można generalizować. Dopiero co mówili że jakaś tam jest szkodliwa a Priorix jest ok.

Zresztą - lepiej żeby dziecko na tą świnkę zachorowało i zostało np. bezpłodnym (tak jak brat A)?

edit: pójdę dalej, czy któraś z Was lub z Waszej rodziny jest chora? Wszyscy byliśmy szczepieni MMR (czy jakoś tak). Zresztą była już dyskusja na ten tem,at, poczynając od tego że autyzm jest chorobą wychodzącą w 2 roku życia i dzieci się "cofają" lub zatrzymują.
oj nie wszyscy nie wszyscy kochana, bo ja zdaje się jestem pierwszy rocznik tej szczepionki ;) (tak mi sie zdaje) ale to żarcik. Na powaznie nikt nie udowodnił że to szczepienia wywołuja autyzm zwlaszcza, ze szczeienie dziekcu roią w wieku 13 miesiecy a ono w 24 zapada na autyzm, mozna skojarzyc albo i nie. Za to dzięki szczepieniom praktycznie nie wystepuje polio. Mozna polemizować co gorsze autyzm czy polio. Mamyy powrót odry której nie bylo wiele lat, bo ludzie nie szczepią. Ne ma tak wielkich konsekwencji jak świnka, różyczka czy szkarlatyna ale im więcej ludzi nie będzie szczepic i im częsciej będzie wystepowac tym stanie sie groźniejsza.
Nie powiem boję się szczepic ale i boję się nie szczepić.

Ja wczoraj zagłębiłam się w lekturę na innym forum.Pisała dziewczyna która miała faktycznie ,tzn.jej dziecko miało skutki posczepienne.W dodatku jest autystykiem. Byłam przerażona.Tak samo pojawił się nowy termin 'dzieci ponospowe'.Dzieci których matki brały nospę w ciąży.Oczywiście nie wszystkie.
Szok co się dzieje.
Ja szcepiąc młodego zawsze miałąm schizę i mam do tej pory.Jak tylko coś się dzieje to doszukuję się winy szczepionek/
o matko jedyna a to co znowu??????? pisz mi zaraz bo zawalu dostanę

edit:
polaa spóźnione 100 lat!

martolinka cóz,nie zaślugiwali na kotka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry