reklama

Listopad 2009

maxwell ja pamietam, ze moje rodzenstwo spało w dzień gdzieś do 4 roku zycia :)
Mama mowila, ze ja podobnie :tak: i to sami chcielismy iść spać w dzień. Wystarczylo, ze spytala czy chcemy a my podobno chetni od razu.
Moj Kuba spi jeszcze w dzien i to po 3 godziny nawet:tak: zdarza sie oczywiscie tez, ze nie chce, protesuje ale mimo to Go polożę i zasypia wtedy szybciej niż wtedy kiedy idzie chetnie na drzemkę:-D
Na wczasach dwa razy Go przetrzymalismy ale wtedy byl juz kąpany po 18 i przed 19 spał w najlepsze.

reklama
Martolinka, Pola a mój młody zas pluje białą kiełbaską. Woli śląską lub taką siemniejszą odymioną i pachnącą - jej sie oczywiscie nie gotuje ale u nas idzie ona w plastry i na bułke. I tak od tygodnia az sie znudzi :D

Juz za kazdym razem powtarzam jak mowa o dzieciaczkach które nie chca spac w dzien to ja tego na razie nie widze. Nie wyobrazalne u mnie. Marcel spi po 3 godziny lub wiecej [norma] w okolicach 12-16 po czym o 19 juest juz nie do zniesienia i zaczynamy kąpiele itp. Takze o 20 jest w łóżku.....
Ech ide bo właśnie urwis wstał a spał od 12 ;))

Igi dzis bunt i nie ma drzemki popołudniowej.szkoda bo miałam ochotę się zdrzemnąć
.jestem padnieta i mam dość tej roboty.dostałam inne pokoje MASAKRA.syf i tyle bo remont na korytarzu.w dodatku wiecej pokoi choc oni twierdzą że nie a ja wiem że tak!!!! i jeszcze zmniejszyli mi o 50 zł no przegiecie!!!!! ale dziś była kumpela i możliwe że zacznę nową pracę 2 kroki od domu !!!! na razie nic nie gadam żeby nie zapeszyć...

Cleo, to ja tak po cichutku trzymam &&&&!!!:-)
Mama, zazdroszczę, bo wtedy mogłabym się choć na chwilkę zdrzemnąć, a tak to młoda ino "mamu, mamu" - jej wersja "mamuś" i tyle..:-(

Co do spania - Hanka od wieku mniej więcej 19-20 miesięcy nie sypiała w dzień, jak zasnęła wieczór tragedia z uśpieniem, Gonia śpi góra 20 min. Jak im się rozkład dnia zmienił przedszkole, żłobek to obie sypiają w tych instytucjach - dużo zajęć, dzieci, ciągły ruch, więc stąd zapewne sen.
Maxwell - może dzidzia wreszcie koło 23 może się do Ciebie dobić;-):-D
Cleo - po cichu trzymam kciukasy.
Gonia mnie oklepuje właśnie, próbuje wleźć na plecy jasny pieron jaki ja mam wf czasami:-D

Igi dzis bunt i nie ma drzemki popołudniowej.szkoda bo miałam ochotę się zdrzemnąć
.jestem padnieta i mam dość tej roboty.dostałam inne pokoje MASAKRA.syf i tyle bo remont na korytarzu.w dodatku wiecej pokoi choc oni twierdzą że nie a ja wiem że tak!!!! i jeszcze zmniejszyli mi o 50 zł no przegiecie!!!!! ale dziś była kumpela i możliwe że zacznę nową pracę 2 kroki od domu !!!! na razie nic nie gadam żeby nie zapeszyć...

Ech...współczuję.

Moja nie śpi z reguły w dzień, a jeśli śpi to krótko, najpóźniej idzie ze wszystkich dzieci w przedszkolu spać i najszybciej wstaje, w weekendy wcale jej nie kładę, czasem zrobimy podejście ale bezskutecznie.
Ale jeśli zaśnie o dziwo to i tak chodzi o tej samej stałej porze wieczorem spać.

My po dermatologu - napiszę na zdrowiu.

ja zyję dziewczynki ale mam chorego Olinka a sama jestem po prostu zdołowana ;/

Wyszła dolna 5 tzn przebiła sie w jednym msc, Oli zakatarzony na takiego maxa a to dzis juz 4 dzien, w nocy i na drzemce kaszle, dławi się, nos zatkany, nie chce smarkac jak ostatnio. Wczoraj bylam znowu u lekarza dodał cos do inhalacji i powiedział ze gardło zaczerwienione, ale walczymy! Dzis pytam się co boli małego a On ze buzia, pytam gdzie a Oli pokazuje lewą stronę. 5 dolna po prawej sie przebiła a Oli pokazuje lewą. Z lewej strony nic nie widzę ale byc moze cos się kluje. 3 tygodnie temu przy katarze patrzyłam w zęby i tej 5 ktora sie teraz przebiła nie widzialam a tutaj proszę jaka niespodzianka. Byc moze idzie mu kilka 5 na raz. Szkoda ze człowiek mądry jak jest juz po ząbkowaniu, teraz to sobie mogę gdybac.

sorki ze nie na zdrowiu ale innych wątków nie ruszyłam. Chodzę w szlafroku bo nic mi sie nie chce. W dodatku i mnie gardło boli ale Olac mnie ;p przejdzie!

Nie wiem co komu, wiec wszystkim zdrowia a ciążówkom....no też zdrówka!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry