reklama

Listopad 2009

reklama
Witajcie,
ja kiedyś namiętnie obgryzałam paznokcie i było to na tle nerwowym. Nie pomagały żadne specyfiki , dopiero z wiekiem mi przeszło .. a wyglądało to okropnie...

Co do stron zamieszczających umiejętności dzieci w poszczególnych etapach życia to nie można tego traktować bardzo poważnie.. oczywiście warto czytać i porównywać , w razie rażących "odchyleń"reagować , ale nie warto się frustrować . Coraz częściej to okazuje się być pole do popisu dla rodziców"a mój synuś to,córcia tato". I wciąż niedosyt , bo chcę więcej i więcej...

Marta święta prawda:tak: każde dziecko ma swoje tempo, Asia jest dużo do przodu w porównaniu do swojego miesiąc starszego kuzyna, ale za to dużo do tyłu w porównaniu do np. Miłosza w jej wieku czy jej dwóch kuzynek. To tylko potwierdza fakt, ze nie ma sensu porównywać. ALE taka wiedza jest jak najbardziej potrzebna, zeby w razie czego zapaliła się czerwona lampka.

Z tym obgryzaniem to Asia ma świetny ubaw, rechocze jak Kermit, obcięłam jej dziś paznokcie na maksa i miała nietęgą minę hehe.

Dziś dermatolog.......aż spać nie mogłam :-(

Dziunka trzymam &&&&&

Łudziłam się , ze przysługuje mi jakiś zasiłek po ukończeniu studiów, ale lipa. Do urzedu nie moge sie dodzwonic , ale ze strony ewidentnie wynika , ze niesyety nie

Dziunka trzymam kciuki.
A my jedziemy kupić jakąś kurtkę na teraz.Okazało się że tę którą mamy ma za krótkie rękawki.Dwa sezony chodził...Wystarczy.
No i wciąż mam dylemat co do butów zimowych...

I szkoła dziś po południu...a pogoda strasznie senna.

COdo paznokci też obgryzałam do 7klasy.Koleżanka powiedziała mi że jak będę dorosła i będę chciała zapuścić to nie dam rady bo będą mi się łamały itd. Tak się tym przejęłam że od razu przestałam.:-)

reklama
Dziunka na którą masz dermatologa??
w sobotę się tez muszę wybrać po buty zimowe...tylko jak pomyślę że mam jechać do CH autobusem to aż mi niedobrze :-/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry