reklama

Listopad 2009

Tak tylko Wam się jeszcze wyżalę, że śniła mi się dwa dni temu, wyglądała w tym śnie tak delikatnie i emanowała dobrocią, jak anioł i już wtedy wiedziałam ze jest źle.
A najstarszy brat A z żoną wcale do mamy nie dzwonili, od kiedy wrócili z Polski do NO, dla mnie to nie jest normalne!!! Tak samo jak inna bratowa wcale u mamy się nie pojawiała, bo miała focha o byle g.... . A ja myślałam że w obliczu takiej choroby zapomina się wszelkie kłótnie i niesnaski, a wierzcie że miałam co zapomnieć.

reklama
Tak tylko Wam się jeszcze wyżalę, że śniła mi się dwa dni temu, wyglądała w tym śnie tak delikatnie i emanowała dobrocią, jak anioł i już wtedy wiedziałam ze jest źle.
A najstarszy brat A z żoną wcale do mamy nie dzwonili, od kiedy wrócili z Polski do NO, dla mnie to nie jest normalne!!! Tak samo jak inna bratowa wcale u mamy się nie pojawiała, bo miała focha o byle g.... . A ja myślałam że w obliczu takiej choroby zapomina się wszelkie kłótnie i niesnaski, a wierzcie że miałam co zapomnieć.
bo Ty potrafisz wybaczyć i zapomnieć i tym samym jesteś silna ,a bratowa i brat męża są słabi i nie potrafią być w tym momencie z chorą kobietą

Dziunka czasami trzeba cos stracic zeby to docenic, przykre to :(((. Może jeszcze zdążą się ocknąć zanim będzie za późno

Mały śpi a ja wcinam sledzie w occie, ale to nie jest to co bym zjadła.

Kilolku co U Was?

Dziunka - kciukaszę, by A zdążył; co do rodziny - wiesz Ty jesteś kobieta myśląca, przywidująca, a inni muszą pewne rzeczy dostać podane na talerzu i tak nie załapią o co lotto,,,
Martolinka - moja mama mnie też zaskoczyła od 35 czy 36 lat w służbie zdrowia i jak mówiłam jej o cytologii unosiła brwi ze zdziwienia, że chcę robić...:szok:
Kikolek - zapewne po weselichu dochodzi do się...

Moje kobitki śpią, a mi delikatnie teściowa podniosła ciśnienie... oczywiście swymi gadkami - do 3 letniego dziecka powiedziała, że ta tak się zajmuje Gonią, że może zastąpić jej mamę!!!!

Witajcie,
ale smutne wiadomości:-(

dziunka bardzo wspolczuje:-( rak to takie cholerstwo, ze szkoda gadać:/
Bylam przy tym jak moj wujek umieral wlasnie na to paskudztwo:-(
Oby A zdążyl! A tesciowa zeby tylko nie cierpiała:-( zeby ja nie bolało:-(

martolinka wspolczuje mamie :(
a Tobie zycze aby głowka juz nie bolała:tak:
a poza tym jak samopoczucie?:-)

wlasnie co u Kilolka?! Odezwij się;-)

Lekarze orzekli ze to są już ostatnie dni mojej teściowej. Nie je , nie pije i nie chce przyjmować leków.
to przykre :-(
Ula nie da się kogo zmusić do badań. Moja mama pielegniarka od ponad 25 lat niedługo bedzie miała usuwaną całą macicę ... cytologię zrobiła rok temu po 20 latach!!! wolała nie wiedziec co w niej siedzi!!!
moja niestety ma podobne podejście :wściekła/y: i nic ani nikt jej nie przegada , na pocieszeni powiem tylko że moja teściowa ma wszystko pousuwane i na początku faktycznie było ciężko ale już jest ok :tak:
odnośnie brata i bratowych to szkoda słów po prostu :szok:
Moje kobitki śpią, a mi delikatnie teściowa podniosła ciśnienie... oczywiście swymi gadkami - do 3 letniego dziecka powiedziała, że ta tak się zajmuje Gonią, że może zastąpić jej mamę!!!!
no wiesz teściowe też po to są ;-):-D , no moja czasami też jak coś skomentuje to aż mi para uszami idzie ale cierpliwie to znosze i się nie daje :-)

a wogóle to moja właśnie dzisiaj miała urodziny i byliśmy trochę posiedzieć , najważniejsze że Kuba zadowolony a i ja zawsze trochę odetchnę bo ona go ciągle czymś zajmuje
teraz ostro walczę z moją mamą żeby przyjechała do mnie jak się niunia urodzi

Ostatnia edycja:
Dziunka bardzo mi przykro...
Martolinka, tak to jest z tymi naszymi mamami. Moja mama uważa się za najmądrzejszą na świecie i kazdemu wiecznie doradza, a np mammografi nie była jeszcze nigdy. Z resztą do ginekologa też z anie ze mną ani z siostrą nie poszła, a wręcz jak ja powiedziałam ze idę (a miałam już chyba ze 22 czy 23 lata wtedy !!!) to była obruszona, że niepotrzebnie... Brak słów. A jest niby wykształconą i zadbaną kobietą.

Ja jestem wykończona. Aluśka niby ma się ok, nie gorączkuje już, tylko czasem ma napady, ze płącze że ją gardło boli. Mało pije, jeść prawie nic nie chce. Na koniec dnia urządziła histerię z wrzaskami i wierzganiem, nie znosze tego :/
Jutro rano jadę z nią na kontrolę do fajnej lekarki.

sawi - jesteś bardzo dzielna mama :). Alicja też jeszcze pieluchowa.

Dziunka bardzo mi przykro z powodu teściowej. Mam nadzieje, że Twój zdąży...

Martolinka to Twoja mama może sobie rękę podać z moją teściową, która jak się dowiedziała 15 lat temu, że ma mięśniaki tak więcej do lekarza nie poszła. Mammografii nigdy nie robiła bo i po co... Nie da się nic przetłumaczyć...

Sawi witamy i mamy nadzieję, że na już na dłużej do nas zawitasz :)))

reklama
Z teściową bez zmian, chyba, nie mam dzisiejszych wieści, już, już brałam sobie wolne żeby cały dzień u niej posiedzieć, ale A mówi że to bez sensu bo mama i tak ciągle śpi i ma opiekę. Może to i racja (chociaż czuję że powinnam); ona teraz najbardziej potrzebuje obecności swoich synów i córki.

Ja planuję jak tylko zaniknie mi mleczko zrobić usg piersi, bo na mammografię jeszcze jestem za młoda;-)

Byłam z samego ranka w Lidlu, kupiłam dziewczynom po parze pluszowych rajstop za 9,99zł, a Miłoszowi trzy pary i komplet: czapka, szalik i rękawiczki za 17,99zł. Kusiło mnie żeby dziewczynom też takie komplety kupić ale się wstrzymałam, bo najpierw muszę przejrzeć co mamy w domu.

Dziewczyny, jak to jest z tymi komentarzami na allegro? Dokonałam 8 transakcji, za 5 wystawiłam komentarze, trzech rzeczy jeszcze nie dostałam. A sama otrzymałam tylko 2 komentarze:confused2: brat mówi że nikt nie ma obowiązku ich wystawiania, ale mi zalezy bo chcę sobie zbierać.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry