reklama

Listopad 2009

Kikolek - mamy podobną sytuację, moi 6.10 wysłali paczkę, przy śledzeniu wyszło , że od 10 jest tutaj... a awiza brak, szlag nas trafił, wczoraj tel. na pocztę okazało się, że paczka czeka na odbiór, a rozwoziciel po prostu jej nie brał; na pocztę polską nie mam słów.. jeszcze paczka była priorytetowa!!!
Stwierdziliśmy , że wolimy kurierem, ale... czy osoby do nas wysyłające będą mogły nie wiem..

reklama
a no własnie z kurierami jeszcze jest problem, bo jest mało punktów. Firmy maja podpisane umowy, przyjeżdżąją do nich kurierzy po odbiór. W duzych miastach jesczez jako tako, u mnie jest jeden punkt dhla w centrum miasta czyli kawął ode mnie i przyjmują tylko paczki do 10kilo. Jak cokolwiek kupuje to jak tylko jest możliwość to zawsze kurerem biorę. CHoć raz przed świętami nawet kurierem sżła do mnie paczka tydzień. TO z siódemki kurier był. W śledzeniu było, ze mnie kurier nie zastał, a jak zadzwoniłam to się tłumaczył, ze mam drogę słabo odśnieżoną i nie miał jak wjechać.

edit: anawaka a jak śledziłaś paczkę z poczty polskiej? jest jakaś strona czy infolinia? może chociaż tą od pathanki wyśledzę

Dziewczyny mi się jeszcze nie zdażyło, żeby awiza listonosz nie zostawił, ale słyszałam ze to jest powszechne. Tak samo z kurierami, pisze że nikogo nie było, a nawet nie dzwonią ani nie podjeżdżają pod dom.

Moim zdaniem jedyny sposób to pisać reklamacje, a jeśli to się powtarza to po prostu codziennie dzwonić na pocztę i pytac czy paczka jest, zeby wiedzieli, że się nie dacie zrobić w trąbę tym razem.
Nie wiem czy zauważyłyście, ze teraz można podpisać takie oświadczenie, ze się zgadzacie na pozostawianie przesyłek poleconych w skrzynkach (o ile się mieszczą). Ja tego na pewno nie podpiszę bo w tedy to już w ogóle bedzie się można pożegnać z paczkami. Nie mam do mojego listonosza żadnycyh zarzutów, ale na pewno znajdzie się kilku takich którzy chętnie skorzystają.

Witajcie,

agrafka zdrowia dla Ciebie:tak:
A Alusi to mi strasznie żal:-(

kilolek biedni Ci Twoi chłopcy:-(

dziunka powodzenia dla A;-)

Kuba coś dzisiaj od 6 nie mógł spać, wzięłam Go do siebie i leżelismy do 8, wiercił się jak nie wiem co, a to zle poduszka ułożona, a to zle przykryty, a to pić, no masakra jakaś. Teraz już na szczęście poszedł spać:tak: Mąż też śpi, a ja się muszę zebrać bo pozniej jade z Mlodym do koleżanki.

Ja poszłam na pocztę i złożyłam wniosek że wszelkie paczki i inne polecone mają pakować do skrzynki, a dopiero jak się nie zmieszczą zostawiać awizo.
A dwa, że jak wiem że jakaś paczka idzie to idę na pocztę i one po nazwisku i adresie sprawdzają czy paczki są. I ostatnio miałam awizo na jedną przesyłkę a paczki na poczcie były dwie.

Kurierów nie znoszę bo jeszcze się nie zdarzyło, żeby przyjechali w godzinach które ja podaję w uwagach, a jak mnie nie zastaną to paczki zostawiają gdzie bądź bez mojej zgody. 3 razy odbierałam od różnych sąsiadów.

moje szalone dziekco jakims cudem rozbło sobie ucho :eek: nie wiem jak to się stało, bo patrzyłam cały czas na niego i tłumaczylam,z ę glupia zabawa zaraz guza nabije - siedział w dmuchanym baseniku i walił czułkiem w podloże (też dmuuchane) i nagle stuknął czołem (!) w podłogę po czym zawył i złapał się za ucho. Ucho straszliwie zbite na sammym czubku od góry, wielka obuchlizna w kolorze ciemno samym z grubą czerwoną krechą na samym szczycie. Nie mam pojęcia jak on to zrobił, bo w tym basenie nic nie było, pusty. Posmarowałam arcalenem, zobaczymy ale jak to będzie w takim tępie puchlo dalej to chyba trzeba isc do lekarza

przywitam sie tutaj i zaraz znikam.

Oli spi od 10.50, noce są strasznie meczące i czasami tak wczesnie drzemkuje. Tak wiec dzien dzis długi. Ja mialam usnąc ale weszlam na bb nadrobic Was bo ostatnio mało mnie tutaj. Poczytalam, pocieszylam sie, zrelaksowalam.

Miłego dnia dziewuszki!

Dla chorowitków zdrówka! Dla mamuś także!

reklama
rany jak mi niedobrze, jestem wyflaczona całkowicie..
Musze jakoś przetrwać następny tydzień bo mam mnóstwo roboty, a potem chyba pójdę na zwolnienie na parę dni.

Kilolku jak ty się czujesz ? Moja efektywnosc w pracy jest bliska 0.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry