reklama

Listopad 2009

Mama 13 ton? Nieżle:tak:
My na szczęście mamy gazowe ;) i na to nie narzekm.

Mi chodzilo o to, ze zawsze jak byłam mała wydawało mi się, że mieszkanie w bloku jes fajne bo wyjde przed blok i duzo kolezanek itp:-D
Takie jakieś glupie to ale tak było:tak:

reklama
Mama no ale Twój musi iść i rozpalić tak? A ja będąc sama w domu przez kilka tygodni sobie tego nie wyobrażam:no: po prostu śmierdzący leń ze mnie:-p
A z ciekawości, jak nie chcesz to nie mów;-) ile Was kosztowało to 13 ton?

Dziunka spoko, żadna tajemnica - w zależności od miesiaca, bo wegiel składalismy juz od lata tona kosztowała 500 do 600 zł

A no inna sprawa jak bedziesz sama z dziecmi. Ja sobie nie wyobrazam rozpalenie pieca. Przeraza mnie ta machina :D Bo to taki pół komputer.

Mama 13 ton - masakra!
Ja mam gazowy i nie muszę się nicyzm martwić. Ustawiam w komputerze iile chcę stopni i już. Fakt drogo ogrzewanie wychodzi, bo za gaz duzo i dużo za prąd, bo piec gazowy chodzi na prąd. Ale na pewno duż taniej niż 13 ton węglą.

Cześć dziewczyny
biggrin.gif

Moja noc dzisiaj była nawet w miarę spokojna, może tylko ze trzy razy byłam siusiu..ale za to miałam inna przygodę do południa: byłyśmy z Marysią w PLatanie (CH) i...w Realu pipczałyśmy na kasie - siara, że szok!!Ale wiedziałam, że to bucik Marysi - zawsze piszczy
embarrassed.gif
Źle go rozmagnesowali w Deichmannie..No i przyszedł ochroniarz, wezwał jakiegoś innego chłopka.
Musiałam iść z nim do jakiegoś biura. No i mu mówię, że najpierw niech sprawdzi buta małej..
Ściągnęłam go jej, a Marysia w ryk..ech..no i faktycznie to był bucik (lewy)..Facet mi go
na szczęście rozmagnesował, więc już luz. No i przeprosił...ale co się wstydu najadłam, to już moje
unhappy.gif
realmad2.gif

to faktycznie niemiła sytuacja..mi sie jeszcze tak nie przytrafiło..

Dziunka u nas w domu tez było zimno. M siostra ma ogrzewanie gazowe i mia pól domu. wydaje majątek na ogrzewanie a i tak jest chłodno.

M jak sie dowiedział , ze dzis na obiad zupa owocowa stwierdził , ze dzis nie wraca :-D

wiesz a moi rodzice zmienili z gazowego na weglowy bo duzo taniej. Te 13 to taka wyjatkowa sytuacja bo Marcel byl mały, mieszkalismy na górze a tam sa duze przestrzenie i nie ocieplony strych wiec duzo wiecej trzebabylo grzac aby bylo ciepło przy noworodku - choc rewelacji nie bylo. Max 22 stopnie.
Normalnie to sie w max 7 tonach mieszczą.

A i mam porównanie co do ogrzewania gazem i weglem. Z gazowego nigdy nie bedzie tak ciepło jak od węgla. Wiem bo chyba z 3 lata temu zmieniali piec i całe zycie na gazowym było. Na m-c ponad 1 tys za ogrzewanie a zimno w domu ze na górze przed kompem potrafiłam w spiworze siedziec....no ;p

A ja tam na gazowe nie narzekam:-) ciepło mi:-D
piec sam się włącza jak robi sie tylko zimniej :tak:
jedyne co wkurza mojego meżą to, ze czasami sobie dam plusik wyzej i sie robi gorąco w domu:-D
apropo pieca byli dzisiaj u nas sprawdzic bo ostatnio coś sie dzieje takiego, że zaczyna nam piszczec jak sie wlacza, nie za każdym razem.
A jak przyjechał gościu to wszysko było idealnie:szok: i patrzyl jak na idiotow:zawstydzona/y:

Martolinka my też mamy gazowe.Do tego roku było chłodno.Latem zrobilismy remont,najpierw nowy piec a później dwa nowe grzejniki gdzie było najchłodnie,wszędzie była spuszczona woda i teraz jest tak ciepło że wytrzymać nie można.Dobrze że możemy sobie regulować ale porównanie z ubiegłym rokiem jest ogromne...

To weźcie teraz przykładowo te 7 ton/sezon x 500,00 zł = 3 500,00zł, gdzie ja za sezon mam mniej więcej 1 500,00 zł, gdzie płacę zaliczkami co miesiąc. Potem jest albo nadpłata albo niedopłata.

Kolejny plus za mieszkaniem w bloku :-D

Jak się wprowadziłam do A to mieszkał właśnie w mieszkaniu z ogrzewaniem gazowym to było chłodno, a rachunki straszne więc po 3 miesiącach zmieniliśmy kwaterę.

reklama
My za sierpień,wrzesień płaciliśmy 200zł bo woda jest też na gaz. Zobaczymy jaki będzie racunek za październik,listopad. W tamtym roku za zimowe 2m-ce było jakoś 2000zł...ale było chłodno.Teraz jest gorąco i regulacja przy grzejnikach więc mam nadzieję że będzie taniej.
No tak w bloku jest taniej,sporo nawet...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry