reklama

Listopad 2009

Hej laseczki;-)
Przepraszam, ale nie dam rady pokomentować wszystkiego..w każdym razie życzę wszystkim chorym mamusiom i chorym dzieciom duuuużo zdrówka!!!:tak:
Ja mam chwilkę, bo Marysia po długich bojach w końcu zasnęła, a Martusię usypia Seba..oj, ciężko:zawstydzona/y: Nawet się nie spodziewałam..Dziewczyny z dwójeczkami dzieci- podziwiam!!!!!:tak:
Jak ja się cieszę, że Seba ma urlop wzięty (do przyszłego czwartku), bo bardzo dużo mi pomaga..
Jutro w końcu idziemy na bilans dwulatka z Marysią;-) Ciekawa jestem, czy będzie urządzała histerię, bo ona tak "lubi", jak widzi białe kitle..
A dzisiaj była położna na patronażowym..na szczęście Marysia była grzeczna - dostała od pani miseczkę i łyżeczkę z Hippa (przeznaczoną dla Martusi):-)

Co do termometrów - w szpitalu, gdzie rodziłam, teraz wszystkie oddziały są wyposażone w termometry typu ..hm..pistolet;-) -strzela się nim w czoło i mierzy w ten sposób temperaturę:-D..

reklama
Ja mam na podczerwien czy ultrafiolet sama nie wiem ;D swieci niebieskiem swiatelkiem
http://allegro.pl/elektroniczny-termometr-bezdotykowy-nc100-wys-0-zl-i1955674782.html, ale z tymi bezdotykowymi jest tak ze super mierzą szybko itd ale jak dziecko ma temperaturę to wtedy głowa jest gorąca szczegolnie skronie i wtedy pokazuje o wiele większą temperaturę niz jest w rzeczywistosci. Czasami mierzylam rtęciowym pod pachą i mniej wiecej w okolicach klatki piersiowej byla porownywalna. Kiedy ma się normalną temperaturę glowa nie jest rozpalona pokazuje idealnie.

Ja przy osattniej temperaturze mierzylam elektronicznym boscha chyba i odejmowalam lub dodawałam chyba z 0,6 kreski. Porownalam go z rtęciowym, potem zmierzylam elektronicznym tez pod paszką ale o wiele szybciej i wyszlo mi ze troszkę muszę ując lub dodac - juz nie pamiętam. Tak mi polecił nasz prywatny pediatra.

Ostatnia edycja:
Jakie Wy macie termometry? Chciałąbym jakiś szybki bo rtęcowym nie da mi Kacper zmierzyć....Najlepiej bezdotykowy albo dotykowy.Mam jeden ale jest raczej do d...

Ja mam ten:TERMOMETR DO CZOŁA UCHA 4w1 BabyOno lektor PL !!! (1929317248) - Aukcje internetowe Allegro

Ale nie bardzo mu ufam.

Za to od 8 lat używamy tego jedynego: TERMOMETR CYFROWY BABY MIX - promocja !!! (1926289121) - Aukcje internetowe Allegro
I nigdy mnie nie zawiódł. A kupiony za grosze:tak:

Rtęciowe są wycofane ze sprzedaży bo groźne dla zdrowia.

Ja mam ten:TERMOMETR DO CZOŁA UCHA 4w1 BabyOno lektor PL !!! (1929317248) - Aukcje internetowe Allegro

Ale nie bardzo mu ufam.

Za to od 8 lat używamy tego jedynego: TERMOMETR CYFROWY BABY MIX - promocja !!! (1926289121) - Aukcje internetowe Allegro
I nigdy mnie nie zawiódł. A kupiony za grosze:tak:

Rtęciowe są wycofane ze sprzedaży bo groźne dla zdrowia.

Czy to ten który dawno dawno temu miałaś mi wysłać :-D:-D:-D:-D

Witam dziewczyny. Ja mam termometr taki jak Dziunka pokazała, tylko chyba innej firmy.

eee dziunka przecież Ty będziesz ze mną:-Dmuszę Wam z Etną dyżury rozłożyć tylko
A dziś proponuję zabierz M ode mnie bo go rozszarpię!!!dobrze , że już poszedł spać

reklama
Gosiulek ja mam termometr taki sam jak Ula , z tym że ja mierzę temperaturę zawsze 3 razy :tak:
Marta bo faceci bardzo często tak działają na kobiety ,zwłaszcza te w ciąży hehehe ;-) ,a i z dwójką sobie poradzisz , łatwo nie będzie ale dasz rade :tak:

moja niunia wczoraj mnie obkupkała (ładnie to ujmując) ;-) normalnie jak ją przewijałam to poszło takim ciśnieniem że miałam całe spodnie obsr..... , Kuba mi takich rzeczy nie robił :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry