reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

Witamy u nas szaro, buro i ponuro. Wczoraj zaliczyliśmy odwiedziny u dziadków. Jasiek zadowolony, wybawiony, ja odpoczęlam. Ale znowu miałam ciążką noc, bo wymioty mnie męczyły. To raczej nie zatrucie, bo wszyscy zdrowi, ale pewnie od ilości tych leków, wyczytałam, że mogą powodować wymioty.

Aborcja cięzki temat. Nie popieram, ale uważam, że wybór powinien być. Sama w chwili obecnej mówię, że nie zrobiłabym tego, ale jak bym była w jakiejś skrajnej sytuacji to sama nie wiem co by było.

Miłej niedzieli. Zaraz idziemy się usypiać, mam nadzieję, że jasiek zaśnie, bo nie dam rady.

reklama
Dostałam @:cool: chyba dużo za szybko, muszę sprawdzić. Mój A mnie doprowadza od 3 dni do szewskiej pasji. No nie idzie się dogadać:wściekła/y: ale za to byłyśmy z Julią na lodowisku wypróbować jej nowe łyżwy, przynajmniej jakiś pozytyw;-)

edit. sprawdziłam. jakieś 2 tyg temu miałam @... świetnie...

Ostatnia edycja:
Ano widzisz jak jest trudno zaadoptować dziecko. I koło się zamyka.

Ale dlaczego myślisz o życiu tych kobiet? To ich sprawa. Wiedzą o tym że tak będzie! Zdają sobie z tego sprawę usuwając swoją ciążę.

O matko, absolutnie tak nie jest!!! To jakieś paranoje głoszone przez kościół. Wszystkie zarodki są wykorzystywane, WSZYSTKIE!!!! Niekoniecznie od razu. Dochodzi tylko do NATURALNEJ selekcji, tak jak dochodzi bardzo często podczas normalnego współżycia. Nawet sobie nie zdajemy sprawy ile razy byłyśmy już w ciąży która została wydalona wraz z najbliższą @. Ile kobiet traci ciążę w skutek poronienia? Tu jest to samo, z tym że zapłodnienie jest poza układem rozrodczym kobiety. I tyle. A ile ciąż mnogich jest wskutek in vitro? To tylko świadczy o tym że wszystkie są wykorzystywane.

Poza tym - to jest tylko POŁĄCZENIE jajeczka i plemnika i wprowadzenie go do macicy. O żadnym zarodku nie można tu mówić. PO 2 DNIACH OD ZAPŁODNIENIA jajeczka już są wprowadzane do macicy.

U nas urodziny super:-) lecę dalej;-)

Gosia z tego co wiem to każda osoba ma wybór może "nad stan" przekazać dalej lub zgodzić się na zniszczenie na podjęcie decyzji masz parę min ponieważ jest jakiś problem z przechowywaniem
a jest tak na pewno ponieważ mam koleżankę po in-vitro z tym że nie wiem czy to dotyczy zapłodnionych komórek czy np samych jajeczek Koleżanka przekazała je dalej to musiała swoje cechy wszystkie podać gr krwi choroby wszystko wszystko kurde powiem Wam że przed takim wyborem tez nie chciała bym stawać jak sobie bym pomyślała że mam dzieci które są częścią mnie a wychowuje je ktoś inny (strasznie zagmatwanie to napisałam ale mam nadzieję że rozumiecie)

Ja teź witam niedzielnie :-)

Nam dzien mija pod akcją "czyscimy akwarium" ufffff, ale efekt koncowy powala na kolana :zawstydzona/y:

Mamy kilka nowych roślinek, rybek, raki i krewetki :happy2:

Jutro do pracy :-( ale za tydzień ferie :-)

Witajcie,
M ze szwagrem uwinęli się i wczoraj pod wieczór skończyli robić pokoik łącznie ze skręcaniem mebli:tak:jutro trzeba zamontować półki i lampkę.
Po przejrzeniu ciuchów dla Ali okazuje się , ze mam juz w zasadzie wszystko. Nie wiem kiedy sie tyle uzbierało;-)
Dziś dzień objazdowy z okazji Dnia Babci i DZiadka;-)

Właśnie miałam sms-a od Mamy u nich ok, siedzą u dziadków Marcela i ... są szczęśliwi. Mają już plan działania, czekają tylko co D. jeszcze postanowi.
Znikam do moich wariatuńciów,;-)

Właśnie miałam sms-a od Mamy u nich ok, siedzą u dziadków Marcela i ... są szczęśliwi. Mają już plan działania, czekają tylko co D. jeszcze postanowi.
Znikam do moich wariatuńciów,;-)

Co za optymistyczna wiadomość, oby wszystko się dobrze poukładało, &&& kciuki mocno mocno

Etna jak duże macie akwarium i jakie trzymacie ryby?

akwarium chyba 120l, zapytałabym chłopa ale mu się przysneło na fotelu :sorry2:

Ryby już mieliśmy wszystkie, takie spokojne i stadne.Np. neonki, gupiki, mieczyki, gurami (różne), danio, skalary, kilka różnych glonojadów, jakies zebry :cool2:, molinezje, iryski czy kiryski, 3 gatunków nie pamietam nazw dzisiaj doszły, jakies zakonniki czy jakoś tak :-D reszty nie pamiętam

Martolinka to oczywiscie czekamy na zdjęcia "nowego" pokoju dzieci :-)

reklama
hej
myśmy dzisiaj mieli dosyć intensywny dzień , wyspacerowaliśmy sie za wszystkie czasy :tak: , no i myśleliśmy że Kuba padnie na drzemkę a on wogóle nie chciał iść spać , a i na wieczór padł jakieś pół godziny temu :szok:
zamontowałam już dostawkę do wózka więc teraz na spacerach liczę że będzie mi łatwiej bo Kuba (mam nadzieje) nie będzie już chciał na ręce :-)
ana dzięki za wieści od mamy , super że u nich wszystko dobrze :tak:

Do góry