reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

Eh Dziunka, współczuję, rzeczywiście kombinacje z tą pracą..
Ja też teraz nie wiem co zrobić, bo wygląda na to, ze moja podwyżka przez najbliższe półtora roku do mnie nie trafi, bo nawet jeśli pójdę w lutym na urlop to chorobowe naliczy mi się ze średniej ze stycznia i lutego. To i tak będzie ok 170 zł netto więcej niż teraz zarabiam,ale mogło być 350zl.

czy później na macierzyńskim wynagrodzenie nalicza się tak jak chorobowe? bo już straciłam rachubę, czy wypłaca wtedy pracodawca czy ZUS ?

reklama
chyba tak samo, płaci Zus ale u mnie np szkoła dostawala kase za mnie z zusu a ja normalnie od szkoły ze wszystkimi, natomiast za drugim razem, jak mnie zwolnili to maciezynski dostawalam prosto z zusu, z opoznieniem sporym niestety

A takiego mega dlugiego posta mi skasowało:wściekła/y::wściekła/y:
Ach, napisze tylko tyle, ze Mlody dal mi dzisiaj tak popalić, że mam serdecznie dość:zawstydzona/y: Jeszcze tak sie nigdy nie zachowywał:no:
Ja wiem, ze jest chory ale przeszedł dzisiaj samego siebie:-:)zawstydzona/y:

agrafka, dziunka zdrowka:tak:

No i ja juz jestem...mam nadzieje ze bede mogla troszke posiedziec i nie beda za bardzo dzwonic z jakimis *******ami :)

Ogolnie to pracuje rzeczywiscie dosc sporo...no ale nie taki byl plan...w zeszlym roku w marcu wzielam druga prace aby troche dorobic przed wakacjami w Egipcie, potem mialam rzucic prace...no ale w wakacje postanowilismy zmienic auto na wieksze ( corsa 3 drzwiowa srednio nadaje sie na auto rodzinne) wiec zostalam aby zarobic na auto, jak auto kupilismy to bylismy juz tak zmeczeni ze zamarzylismy o zimowych wakacjach...no i tak rok minal a ja ciagne na dwa etaty...a teraz chce zajsc w ciaze i miec podwojne maciezynskie :-D:-D

Dziunka wspolczuje Ci problemow z praca...ale jakie masz dylematy po tej rozmowie...cos bylo nie tak??
''Swiecaca pipka'' wymiata :-D

Kilolku ja nienawidze tej strasznej biurokracji w PL no i tej sluzby zdrowia ktora robi wielka laske ze wogole Cie przyjma...wszedzie tylko klody pod nogi rzucaja czlowiekowi...Ale dla pocieszenia moge powiedziec ze my na wizyte u gastrologa w UK dla Vicky czekamy od pazdiernika i mamy wyznaczona dopiero na 27 marca:-(

Ula fajan taka wycieczka z dziadkami :) pewnie maly jest wniebowziety majac takiego dziadka :)

dziunka a co na tej rozmowie albo z tą pracą jest nie tak?? a i buty do mnie w końcu dotarły i mierzyłam -są super ,nie za wysokie na podbiciu , jak się w nich przejde to zdam relacje ,na razie wyglądają na wygodne ;-)
kilolku współczuje , ech lekarze
etna możesz spróbować płukać gardełko wodą z wodą utlenioną lub z solą :tak:, ewentualnie co jakiś czas zjeść łyżkę miodu ;-)
ana twoje dziewczyny to powinny dostać nagrodę za pomysłowość ;-)
Ula super że wycieczka udana :-)
Pola nie martw się , mój też czasami daje tak popalić że nie idzie wyrobić ,ale dasz rade ;-)

do mnie wpadła koleżanka i poszłyśmy z maluchami na spacer , maxwell dostawka spoko tylko ma kiepskie zawieszenie i strasznie trzepie na wertepach :szok:
a teraz upiekłam szarlotkę i mam zamiar zaraz zjeść kilka kawałeczków :-D

Eh Dziunka, współczuję, rzeczywiście kombinacje z tą pracą..
Ja też teraz nie wiem co zrobić, bo wygląda na to, ze moja podwyżka przez najbliższe półtora roku do mnie nie trafi, bo nawet jeśli pójdę w lutym na urlop to chorobowe naliczy mi się ze średniej ze stycznia i lutego. To i tak będzie ok 170 zł netto więcej niż teraz zarabiam,ale mogło być 350zl.

czy później na macierzyńskim wynagrodzenie nalicza się tak jak chorobowe? bo już straciłam rachubę, czy wypłaca wtedy pracodawca czy ZUS ?

Wysłałam Ci smsa, nie dostałaś?

dziunka a co na tej rozmowie albo z tą pracą jest nie tak?? a i buty do mnie w końcu dotarły i mierzyłam -są super ,nie za wysokie na podbiciu , jak się w nich przejde to zdam relacje ,na razie wyglądają na wygodne ;-)

Np to że nie można wnosić komórki do pracy. Jakby stało się coś dzieciom to nawet bym nie wiedziała:szok:

Co do butów - moje PO TRZECIEJ REKLAMACJI i dostałam smsa że mogę wymienić na inne. Uff chociaż coś. W międzyczasie już kupiłam sobie inne w CCC (nota bene na wysokim obcasie i nic się nie dzieje) więc ciekawa jestem ile mam czasu na wybranie innych butów? Poczekałabym do wiosny bo po co mi druga para zimowych?

reklama
Do góry