reklama

Listopad 2009

Ana - super że z serduszkiem ok.
Pola - wytrzymałaś dzielna dziewczyno. Teraz rozstanie na czas porodu to będzie pikuś.
Gosiulek - gratulacje dla siostry
Dziunka - cieszę się, że się powoli układa, ostatnio mi się nawet śniłaś że twój A z moim Ł razem pracowali a my nawet nie wiedziałyśmy
Kilolek - jakieś to dziwne z tym przedszkolem, ja się już kilka osób pytałam i nikt nic nie wie o obowiązku przedszkolnym pięciolatków. Masz może jakiś link to bym sobie poczytała? Ja dostałam tylko zaproszenie na dni otwarte szkoły, ale jakbym chciała ją zapisać to już do zerówki. Wezwania jeszcze żadnego nie dostałam. A przy okazji jak się poryczałam jak przyszło to zaproszenie do szkoły, zaadresowane do Zuzi. A dopiero co się urodziła...:-).

U nas po Zuzi ospie już prawie śladu nie ma, dzisiaj mija 2 tygodnie, więc Julek w nocy gorączka a rano 2 krostki, a właściwie plamki. Myślałam że go wysypie po kilku godzinach, tymbardziej że gorączke lekką nadal miał a tu mu jedna plamka doszła. No i nie wiem teraz czy to ospa czy nie?:eek: Nie chce iść do lekarza bo jak z Zuzią byłam to z katarem wróciła a wiadomo w ospie to trzeba uważać na przeziębienia, zresztą lekarka nawet nie kazała z nim przychodzić, bo u nas to nawet izolatki nie ma i szkoda mi tych maluszków co czekają razem na korytarzu.

reklama
Weszłam Was poczytac, ale juz mi sie oczy zamykaja

Paweł ma wirusówkę, robimy inhalacje, goraczka tak 2 razy na dobe, nocki jeszcze ciezkie, kaszel okropnyk, ja chodze do pracy wiec ogolnie jestem strasznie przemeczona. Ale damy rade, musimy, pawel jest dzielny a to najwazniejsze:tak:.

Martolinka jak po badaniach?
Dziunka trzymam kciuki za prace!!!
Dziewczyny zdrowka dla waszych dzieciatek
Gosiulek gratulacje dla siostry!!!
Kilolku ja tez bym zawalu dostała, tzn ze pieciolatek musi chodzic albo do zerowki albo do przedszkola ?:eek:

Etna zdrówka.

Agrafka, wlasnie chce sie wybrac do teatru malego widza. Zadowoleni wyszliscie?

dziubasku, powiem ci, ze zależy na co się nastawiasz...
jedne dzieci reagują bardzo żywo, Ala ogląda w skupieniu wtulona we mnie.
Ale potem chce żeby jej o tym przedstawieniu opowiadać w domu wiele razy.

Te dwa przedstawienia "Rozplatanie tęczy" i "Kulka i Julka" to jest rodzaj pantomimy , w którj aktor zachowuje się jak dziecko, takie niemowlę. Jak to Ala mówi "fika nogami", wydaje dźwięki, wystawia język. A do tego w kulce tańczy z piłką , a w tęczy bawi się róznymi kolorowymi rzeczami.

Na Ali chyba największe wrażenie zrobiła wiolonczela w "Kulce.." :)
Myślę, ze warto raz pójść i zobaczyć jak dziecko reaguje. Ja teraz wybieram się na Tygryski w Teatrze Lalka, tylko nie iem czy uda mi się kupić bilety: Teatr Lalka - Tygryski

Ewelia, etna no musi chodzic tak mowi ustawa. To jest czesc tej reformy z wczesniejsyzm pojsciem do szkol. (Ma wyrownywac szanse przed szkola. Bo te dzieci, ktore nie chodza do przedszkola bardzo kiepsko sobie potem radza w szkole na poczatku. )Tyle, ze obowiazek przedszkolny dla 5 latkow obowiazuje juz od zeszlego roku. Dlatego wszystkie 5 latki musza zostc przyjete do przedszkoli. Do szkoly ich zmusic nie moga ale do przedszkola isc musza ale tez w przedszkolu moga chodzic albo do grupy 5 latkow normlanie albo do grupy "0" (w przedszkolu lub szkole). Ja wiedzialam, ze Kuba musi chodzic do przedszkola ale nie myslalam ze juz beda wezwania ze szkoly wysylac.
Dla Kuby np w tym roku nie skladalam juz podania do przedszkola o przyjecie na kolejny rok jak co roku to sie robi tylko "deklaracje checi uczeszcznia" bez zadnych stepli z pracy, nic tylko dane i podpisy

wpadłam na chwilkę bo do pozna pracuje..wyrobic musze godziny..koniec kwartału itp

Igi ma przywieziony rowerek biegowy ale nie drewniany..taki dorosły ale biegowy.D z nim był i mały oszalał.Ale na razie zamist sie odpychać to idzie nogami po ziemi i dzwoni dzwonkiem:-Dzapowiedzaial ze jutro idzie z mamą..mam nazieje ze nie o 7 rano tylko:szok:

Dziunka trzymam kciuki za pracę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Etna zdrówka dla PAwełka

narobie jutro resztą

Anawawka, ja poki co swoj internet mam w telefonie, teraz jade do pracy i z niego korzystam, ale myslalam moze ze jest jakis sposob :)
Agrafka, slyszalam o tym rozplataniu teczy, same pozytywy. My, z reguly chodzimy do naszego DK na przedstawienia.
Cleo, Olafek tez na poczatku chodzil na biegowym, ale teraz smiga bardzo szybko. Z gorki zjezdza z nogami podniesionymi. Jest barrdzo zadowolony i my tez :)

Witajcie,

skusiłam sie dziś na truskawki z LIDLA i pomimo tego , że są hiszpańskie smakują prawie jak nasze w środku sezonu mmm;-)

Tylko szampana brakuje;-)

My jutro na 17 w końcu mamy to przedstawienie dla maluchów i podzielę się z WAmi wrażeniami.

Etna zdrowia zycze

dziunka a Ty ksiegowa??
w grodzisku teraz znalazłam oferte pracy "główna ksiegowa" z wykształceniem średnie zawodowe i pensja 4000-5000zł brutto ,niezłe zarobki ale dziwi mnie to ż ena takie stanowisko z srednim wykształceniem...i dodam ze to Państwowy zakład

Tak, ale to główna księgowa i ma pod sobą cały zakład, jaka to odpowiedzialność!
Koleżanka z pracy z wyższym wykształceniem i z taką wiedzą i doświadczeniem że tylko mogę pozazdrościć mówi zawsze że w życiu na główną księgową by nie poszła:no:

Ewelia u Julki też bardzo nietypowo się ospa zaczynała, dwa tygodnie zanim się rozkręciło.

Gosiulek
siostra urodziła? Chyba przegapiłam :-(

Asia dziś w żłobku, ryk niesamowity, nie dała się rozebrać, więc zostawiłam ją w kurtce, nie doszłam do drzwi a już był spokój, ufff :-)

Helloooo.... Mój pojechał po zmywarke a ja zaraz zabieram się za odkurzanie. Jak na złość zaraziłam się od Konrada i od wczoraj wszystko mnie łamie...

Dziunka trzymam kciuki za prace...

Etna zdróweczka dla Pawełka, bidulek...

Dziubasek oj musi to kapitalnie wyglądać, 2 biegające brzdące :)))

Cleo czyli Igi zadowolony z rowerka. Dobrze wiedzieć, mam nadzieję, że uda mi się kupić w weekend...

Anawawka co do odpoczynku na L4 to masz racje, ogarniam dom :))) Choć plus taki, że nie mam nocek i jestem przytomna w ciągu dnia :)))

Martolinka oj zrobiłaś mi smaka... truskawki i szampan... mmmm....

reklama
dziunka zdaję sobie sprawe że to mega odpowiedzialność,ale jak ktoś kto ma skończoną szkołe czy nawet kursy to chyba ma pojęcie o co kaman....wiem że księgowość jest teraz najlepiej płatnym zawodem...i myślę czy nie zapisać sie na kurs

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry