reklama

Listopad 2009

MAXWELL firma, w któej pracuje mój mąż remontuje drogę obok naszego domu i mężol wraz z kolegami goszczą się na kawkach u nas na podwórzu a ja zajmuje się prarzeniem i serwowaniem.

MARTOLINKA o kurka to bym musiała wyruszyć w nocy, coby na ranek zdążyć do sopotu. Jeszcze troszke i córa będzie świadoma i będziesz miała dwóch mądralińskich :tak:

Te historie o karmieniu to istny koszmar, mąz czekający w kolejce !!!!!:szok: Jak powiem mojemu to chyba na samą myśl zwymiotuje on z tych delikatnych.

Kawa nr 2 podana, teraz pędze kupić prezent bratanicy na 3 latka bo w piątek jedziemy na impreze.

reklama
Ja sie wyłamię i napisze ze nie lubie kawy, nie pije jej wcale. :-D:-D

Nie wiecie kiedy bedzie powtórka tego programu o karmieniu?? Z chęcią bym zobaczyła.

Ostatnia edycja:
Witamy kolejny dzień pracy mężola pod domem i znowu 6.20 serwowałam kawe dla 7 chłopa. Wczoraj się smiałam do męża, że chyba będę musiała wstać ok. 4 żeby się podszykować, bo tak prosto z alkowy do tylu mężczyzn nie wypada, no ale mój plan spełz na niczym.
ANIA jak tam Kubuś ?.
a dziękuje , dużo lepiej ,apetyt ma taki że aż uwierzyć nie mogę gdzie on to mieści ,bo wcześniej jadł tak sobie :tak:
a z tą pobudką to niezłe hehe , ja pamiętam jak u mnie blok ocieplali to mnie robotnicy budzili rano stukaniem w okno (dobrze że żaluzje miałam) ;-)
witam przy kawce, ciesze sie,ze wam poprawilam humor zdjeciem, tez mi sie bardzo spodobalo :-)
u nas slonce,ale troche chlodno. jakos mam dzis dobry humor, jedno pranie juz wisi, chodniki lazienkowe jeszcze sie piora, to chyba slonce tak dobrze na mnie wplywa.
ale maly zonk z rana musial byc, wczoraj uzylam samoopalacza w sprayu, bo solarium unikam i jednak male plamy sa,ale dadza sie ukryc :-)
chce dzisiaj dziecku w koncu wyslac podanie o paszport (tu mozna wyslac poczta) , bo jakies wakacje by sie przydaly, i musimy zrobc zdjecie
ja miałam wczoraj taki dzień , pozmieniałam pościel we wszystkich łóżkach i poprałam ją ,uszyłam Kubie pościel z naszej starej pościeli ,uszyłam 2 jaśki i nakładkę na fotelik Kuby żeby było na zmiane bo on ciągle brudny , dzisiaj robię rewolucję w ciuchach dzieciowych bo mi Lenka powoli wyrasta z obecnie noszonych , a i u Kuby trzeba co nie co wywalić już z szafy :tak:
Pathanka, nie wiem, może nie doczytałam..to co robicie przy domu?
Martolinka - i jak ogarniasz dwójeczkę?
BanAna - a gdzie planujesz wakacje?
Ana, niezła jesteś z tą kawką:tak: Marycha też, gdzie tylko się jej uda, to moczy gębkę w kawie..

A u nas wieje, że masakra..
mój Kuba też jest kawosz ,jak tylko widzi że pije to przychodzi na łyczka ;-)
Ana ja nocami ostatnio nie mam okazji przechadzać się po Sopocie więc te temperatury są mi obojętne;-)
Banana a gdzie chcecie pojechać;-)?
maxweel wyraźnie odczuwam , że mamy z M mniej czasu dla siebie i bardzo mi to doskwiera. Ogólnie nie jest źle;-)nie ukrywam , że czekam z utęsknieniem na bardziej świadomy etap życia naszej córki- pierwszy uśmiech , gaworzenie , świadomy kontakt wzrokowy itp

Co do karmienia piersią oglądałyscie program na TVN STYLE "Obsesja karmienia"?
Tam dopiero się działo. Wystąpiła m.in. matka 8 letniej dziewczynki , która była wciąż karmiona piersią. Mama była smutna , ze córce zanika odruch ssania.
jeszcze trochę i Ala będzie taka kontaktowa że zatęsknisz za tym okresem niemowlęctwa :tak:

1336642971_by_Jannnu22_500.jpg

nie bylam pewna czy wstawic tu czy na karmienie piersia :-D:-D:-D:-D:-D
niezłe :-):-):-):-)

hahaha no padłam dosłownie, boskie!!!

miło tak sie posmiac z rana :-)
(uwaga bede marudzic) znow pol nocy nie spałam, bolało mnie dosłownie wszystko, a najbardziej opuchlizny, w tym brzuch :-(. Zasnelam jak A. wstał do pracy i oczywiscie sama zaspałam. Dobrze ze dzisiaj dla odmiany moj tata wiozl kube do przedszkola, a jemu sie z rana nie spieszy, bo musielibysmy odpuscic, a dzis maja pochod korczakowski. Nie wiem co prawda jak zamierzaja to zrobic w deszczu.... :dry:
oj biedulko , Zuzia wychodź już , bo tu masa ciotek na ciebie czeka :tak:
Cze
wczoraj czytałam, ale wena poszła gdzieś, a potem mnie tak ściął sen, że po prostu padłam.Noc znów "ciekawa", więc fajnie jest, 2 kawa z 3 łyżeczek kopiastych właśnie się pije ;-)
Ania - Wy to macie fajne te małe kosze. U nas takich nie ma zbyt wiele.
Wybaczcie , że nie wiem co komu , ale głowa już nie ta :-D
no fajnie że są takie miniaturowe wózki dla dzieci , tak samo jak dobrze ze są duże wózki z zamontowanymi fotelika dla maluszków :tak:

u nas nocka średnia bo Kubę coś bolało i chwilę grymasił po północy ale później już było ok ,jak dostał p/bólowego , bo Lenka do 6 spała a potem mleczko i dalej spała do 8 30 :-)

Ja sie wyłamię i napisze ze nie lubie kawy, nie pije jej wcale. :-D:-D

Nie wiecie kiedy bedzie powtórka tego programu o karmieniu?? Z chęcią bym zobaczyła.
dzis o 19,25 na tvn style.
Kiedys juz to goladłam, dano, dawno. Ta rodzinka z tatusem najlepsza. A ostatnio widzialam dokument ez o karmieniu piersia w uk i mowili, ze w uk tylko 20% kobiet karmi piersia, bo to nie jest mile widziane

Witam,

Mlody wreszcie śpi, przeciez przechodzil samego siebie:szok:
Wariowal od rana a za oknem mamy meksyk, wlasnych mysli nie slysze ale efekty ocieplania domu sa juz widoczne wiec sie cieszę:tak:
maz w przyszlym tygodniu bierze 3 dni wolnego i obiecal mi ze umyje okna i dom na blysk wysprzata. Ma szczęście, ze pomyslał:-D

ilona ja tez nie lubię kawy, nie znosze jej "zapachu", nawet capuccino mi nie pochodzi. Jakaś dziwna chyba jestem:zawstydzona/y: dla mojej teściowej na pewno:-D bo jak tu z rana nie napić się kawy i nie zapalić:szok:

Ania super, ze Kubus ma sie dobrze:tak: nie moglo byc inaczej;-)

kilolku
i jak tam Zuza?

Co do karmienia piersią oglądałyscie program na TVN STYLE "Obsesja karmienia"?
Tam dopiero się działo. Wystąpiła m.in. matka 8 letniej dziewczynki , która była wciąż karmiona piersią. Mama była smutna , ze córce zanika odruch ssania.

Masakra :eek: chociaż co do tego faceta to mój dziadek uwielbiał kobiece mleko, a że babcia miała go ogromy (dokarmiała inne dzieci w szpitalu) to dziadek żeby jej ulżyć w bólu nawet musiał "pocycać":-D

Nawet się nie obejrzysz a młoda będzie biegać razem z Antkiem. Dopiero rodziłaś a tu prawie trzeci tydzień za Wami, wow!

Ana ja też niskociśnieniowiec więc często i do 4 kaw dziennie dochodzi. Za to w obu ciążach ciśnienie miałam idealne i nie piłam wcale kawy ani herbaty.

Ania dobrze ze mały już doszedł do siebie :-)

Cleo próbowałam ten wierszyk nakręcić ale młoda na złość jak tylko włączę kamerę to robi głupie miny albo mówi że "Jacek zrobił kupę" zamiast "zgubił klucze".:cool: a w autobusie się popisała całym wierszykiem:eek: nie mam już na nią sposobu.

Przepraszam jak kogoś pominęłam, ale u mnie z pamięcią moccccnnnooo na opak;-)

My dopiero wróciłyśmy, dzień zapowiadał się najpierw deszczowo, później Asia latała na bluzce z długim rękawem i jeszcze chciała się rozbierać, a od 12 do 13 tak się zmieniło że mimo kurtek wymarzłyśmy wszystkie trzy w drodze do domu:dry:

Nie mam pomysłu na obiad i będą awaryjnie jajka sadzone;-) choć Asia zjadła już dwa talerze kalafiorowej u Julki w szkole na obiedzie:sorry2:

hehe Asia nawet stołowkowej zupki nie dopuści :-)

polaa
Zuzia nijak, uparte bydlątko. Za to ja zdycham cąły dzień, wszystko mnie rwie. To nie jest jakas oznaka porodu przypadkiem?

kilolku,juz niedlugo :-)

dziunka,to ten program o karmieniu byl polski? bo ja widzialam podobny ang. u nas w pracy jest koles,taki niby kulturysta, polowa ciala w tatuazach, lysy, ang, ktorego zona karmila piersia, bo to niby dobre na rozwoj miesni. ble

reklama
banAna pytasz o ta obsesję? angielski. Ja go widziałam jak jeszcze Kuba był malusieńki

Dziunka wszystko jest mozliwe z ta moja uparta laska. Co by nie kombinowac, ona i tak zrobbi po swojemu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry