• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Gosiulek, w takim razie &&&&&&&&&&&&&&&&&:-)
Martolinka, ładnie Alutka przybiera:-) No i kciukasy za badanie o 18.00..
Moje właśnie zasnęły, idę obrać młode kartofelki - do tego sadzone i maślanka..mniam mniam;-)

reklama
podczas przesiewowego badania słuchu lekarka nie mogła zmierzyć (?) wyników z prawego ucha. Przychodziła za 2 razy i nie wychodziło. Stwierdziła , że zalega jeszcze maź płodowa i dała skierowanie na ponowne badanie.

no i d.. z naszymi badaniami jutrzejszymi, ale jestem wściakła.
Pojechaliśmy do pediatry, nie było za bardzo wyboru przed jutrem, trafił się jakiś stary dziadek, ledwo słyszący. Mniejsza o to, w kazdym razie nie wystawiła nam skierowania na usg przezciemiączkowe, bo w karcie wypisowej ze szpitala jest napisane ze bylo w normie ( a w zalecenaich jest ze mamy zrobic kontrolne po 2-4 tygodniach, ale on to olał).
prze brzuch usg tez nie dal bo on jest nefrologiem i w tym momencie nam to usg nic nie da. Ale w zalecenaich również było.
Wkurzyłam się, bo jak mam to w zaleceniach to chcę zrobić i nie bede ufć jakiemuś pierwszemu z brzegu mądrali, że nie trzeba. Skutek jest taki, że na pocatkuli[ca, to już i tak bedzie później niż trzea, ale idę do innego pediaty i mam znowu umówione te usg. A dlatego na początku lipca a nie wcześniej, bo chce to załatwić sama z nie z M, z nim 90% wiyt lekarskich z dziećmi kończy się nerwalmi i kłótnią.
Uff...

no nic, nerwy w konserwy, teraz musze się naszykowac do wyjścia po Alę i na zajęcia adaptacyjne o 16.00. M poddenerwowany bo pracuje z domu, a przez tego pediatrę dzis trochę czasu mu uciekło no i musi iść z nami na ta adaptację.
Generalnie już bym bardzo chciala żeby jeździł sobie do "biura" (pracują u rodziców wspólnika), ale w tym tygodniu musi być zeby te zajecia jakoś obsłużyć.
Wczoraj dzienie zniósł płacze Wojtka jak wyszłam, ale potem krew go zalała bo okazało się, ze Ala naklepiła na ścianę naklejki a potemz darła razem z farbą. Uroki gładzi kurde, u mnie w domu nie było gładzi i w życiu farba ze sciany od byle naklejki nie zeszła.

Ostatnia edycja:
Martolinka - trzymam kciukasy
Agrafka - ehh ci lekarze , mam nadzieję, że u Was wszystko wyjdzie w normie, jakbym miała takie zalecenie też bym sprawdzała...
My po... było super, wynajęta kobitka prowadząca i klown, konkursy, tańce , zabawa . Hanka wniebowzięta, Gonia obrażona, bo to było na placyku starszej grupy, gdzie jeszcze nie bawiła się i chciała wykorzystać czas na zabawę , a tu każą siadać ciągną do pociągu, lambady itp. Można było pomalować twarze dzieciakom - Hanka znów chciała być księżniczką, Gonia kotem, oczywiście inwencja twórcza mamusi ograniczona , ale coś wyszło, zrzucę foty na kompa i zamieszczę;-)
Cleo i kikolek - zapewne się super bawią.;-)
Znikam , bo ferajna jeszcze ogląda maluchy ale zaraz mnie oblazą:-D:-D:-D

Hej,

martolinka super, ze po echu wszystko w porządku. A co do tego badania sluchu u nas tez w szpitalu dopiero za 3 razem udało się zbadac lewe uszko:tak:

gosiulek cieszę się, ze u Was już wszystko ok, oby tak dalej:-)

anawawka czekamy na foty;-)

Cleo, kilolek jak tam spotkanko?

a ja sie zle czulam w nocy, glowa mnie strasznie bolala (a naprawde rzadko sie to u mnie zdarza), wymiotować mi się chcialo, masakra.
a teraz brzuch mnie pobolewa, powinnam chyba wiecej sie oszczędzać.

reklama
Witam... Nadrabiam tylko ten watek przez 15 min., natworzyłyście... :))) My byliśmy dziś u znajomych i na zakupkach. Oczywiście przez to znów pójdę do pracy niewyspana. Ach, te nocki... Konradek u cioci pięknie wołał "si" i na noc mogłam mu założyć pieluche w poprzedniej nocy bo druga noc bez wpadki. Teraz jednak opił się na noc wiec wątpię czy trzecia się zdarzy...

Kilolek jak tam po wizycie Cleo? Pogaduchu pomogły?

Gosiulek trzymam kciuki aby u Was było coraz lepiej... Gdybyś jeszcze nie spożytkowała energii to do mnie też zapraszam :))))

Martolinka cieszę się, że badanie oki a przypomniałam sobie, że się pytałaś kiedy na pomorze zawitam. Rychło w czas :))) Odpowiadam więc... urlop mamy od 30 lipca i myśleliśmy czy by na Kaszuby pod namiot nie pojechac lub jakiś niedrogi domek. Zrobić sobie bazę wypadową i pojeździć to tu, to tam... Jednak jak wyjdzie to się okaże :)))

Nie wiem co miałam jeszcze napisać... Zawsze jak już dochodzę do końca to zapominam co i jak... Chyba się starzeję...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry