• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

witajcie z rana. Moje dziecko na drzemke poszlo to wcinam kanapke na ybko, bo te drzemki meg krótki

Ja mm wątpliwosci (ale moze powinnam siedziec cicho) ze Agrafka bezie taka szczesliwa z butelka. Wydaje mi sie ze zezrą ja wyrzuty sumienia. A moze karmienie mieszane? Jak Wojtus da w kosc to tatus wkroczy z butelka?

Ana co a ci chcialm napisc??? zapomnialam...
a juz wiem. Dziekuje bardzo, nocka spokojniejsza, tak od polnoocy. Mala jak da tak czadu to potem w nocy bardzo rzadko sie budzi a ze jeszcze mz sie postaral zebym zrelaksowana spac poszla ;-);-) to nawet odpoczelam

Tak czytam ze co chwila ktos przeprasza ze nie do wszystkich sie odniosl. Ja nie przepraszam a an pewno kazdemu nie odpisuje, bo zwyczajnie mi wyleci albo niedoczytam albo jkis jeszcze inny powod i czuje sie zwyczajnie jak cham. Ale naprawde bym kazdemu chcila odpisac, nie to ze kogos celowo pomijam

reklama
Witajcie,

ja teraz do Ali podchodzę mniej ambitnie;-)cieszę się , że załapała smoka , który czasem się przydaje. Zaczęła pić z butelki i wiem , że w razie czego M spokojnie nakarmi małą. Wczoraj wieczorem zjadła z obu piersi i jeszcze dopiła 50 ml MM, bo wciąż była głodna. Planuję gdzieś do 8 msca karmić piersią

Etna ładnie tak ciotce wypominać ten nieszczesny tort na 2 latka;-) choc na roczek mi się udał:-p
Banana czekam na wieści co u Twego M

a teraz nie gryzie jej sumienie? też przeżywa że nerwowa że potrząsa dziećmi itd..
wiadomo że cieżko jest rozstać sie z karmieniem piersią ale wyrzuty sumienia miną z czasem....trzeba wybrać lepsze zło,ja kierowałam sie dobrem obu dziewczynek (nei tylko Helki)
czemu jedno dziecko ma cierpieć z tego powodu

ja jestem jak najbardziej za karmieniem piersią bo to bliskośći oszczęność
ale czy coś więcej to tu bym podyskutowała :-D
a mogę pełno przykładów podać dzieci karmionych piersią a karmionych mm

DZIŚ MAM WOLNE !!!! Wyspałam sie i teraz nie mogę dojść do siebie. Niby tyle wolnego ale i tak nie wiem w co ręce włożyć. Muszę kupić Jaśowi sandałki, bo jeszcze nie ma :zawstydzona/y:

AGRAFKA głowa do góry dziś już będzie lepiej.

KIKOLKU a ta panna Zuzanna to też niezły ananasek. Ale widzę, że Kuba i Michaś nieźłe odnajdują się w tej sytuacji.

BANANA zdróka dla Ciebie i Twojego męża.

Witam się i ja z rana..
Marta w żłobku, Marysia dzielnie odprowadziła siostrzyczkę..Potem byłyśmy chwilę na hulajnodze, ja przy okazji podeszłam do przedszkola dopytać o szczegóły. Niestety zajęcia adaptacyjne nas ominęły, bo były w maju, ale i tak się cieszę, że będzie chodziła do tego przedszkola:-):-)
Agrafka, może faktycznie spróbuj karmienie mieszane?..u mnie zdało to egzamin, fakt, że na 3 m-ce, ale zawsze:tak:
Martolinka, "mniej ambitnie"..powiem Ci, że sama zauważyłam, że przy Marcie już sie tak "nie pipczę"..hm..nie wiem, czy źle, czy dobrze..ale przy drugim dziecku już jakoś inaczej..ciekawe jak przy trzecim potem (Kilolek wypowiedz się..??)
BanAna, jak tam mulenie? Przeszło?..
Polaa, tulę..:-( Mam nadzieję, że dzisiaj lepiej?
Sawi, jak ja uwielbiam tą piosenkę!!! Też widzę Marychę, jak patrzę na te "głupotki":-D:-D
Pathanka, a jak w ogóle Ci się podoba w tej nowej pracy?

MAXWEEL podoba mi się i to bardzo warunki finansowe lepsze, umowa normalna, koleżanki super dogadujemy się bez problemu w sprawie grafiku idziemy na ustępstwa. Po prostu tak normalnie jest. Klienci narazie też symaptyczni. Sklep specyficzny, bo klientów nie ma ciągle, ale jak są to już długo siedzą, bo zanim poprzymierzają itp. Wczoraj byłam sama od 16 to miałam taki młyn, że przed 21 sklep wyglądał jakby tajfun przeszedł. Ale to takie pozytywne zmęczenie. Zobaczymy jak to dalej pójdzie, oby w każdej sferze było tak normalnie.

A kto zajmie się Marysią do wrześńia, bo ty jakoś teraz do pracy wracasz tak?

Pathanka..ja wracam 19-go lipca, S. bierze te dwa tygodnie tacierzyńskiego i będzie z młodą do 1-go sierpnia, a potem przez sierpień będzie córka (16-latka) mojej koleżanki z pracy..już parę razy była u nas i fajnie się dogaduje z Marysią:tak:
Super, że masz teraz lepiej w pracy!!:-) Oby to juz było to;-)

trichę wzięłąm się za sprzątanie , bo ostatniej soboty nie było kiedy. Obudziłam się dziś rano i telefon sam się wyłączył a teraz nie działa. Nie wiem ocb. Pewnie trzeba będzie nowy kupic

dziewczyny, kochane jesteście, dziękuję wam za słowa wsparcia :)
cóż, dziś na razie jest lepiej, chociaż Wojtuś maruda - jestem przerażona ze bedzie taki jak Ala.. mam jeszcze nadzieję, ze nie.

Rano czułam się po tym wczorajszym "złym" wieczorze jakbym miała kaca. Postanowiliśmy wczoraj z M że od dziś stosujemy wobec Ali podejscie "pozytywne", nie wiem jak to nazwać. Chodzi mi o to, ze boję się, ze zacznie się utożsamiać z etykietką "koszmarnego karolka" jak bedziemy ją cigle pytać dlaczego płacze i zbyt wiele czasu tym jej histeriom poświęcać a także mówić ze czegoś nie wolnio albo "nie rób tak kochanie".
Także zobaczymy, od dziś tylko chwalimy, mówimy "proszę załóż bluzeczkę, ty tak ładnie umiesz się ubierać" itd takie pitu pitu, a histerie bezsensowne ignorujemy i nie mówimy o nich.
Nie wiem, zobaczymy jak to zadziała.

Jeśli chodzi o karmienie mieszane, to idę do pediatry we wtorek i zapytam ją. Wydaje się dosć fajną kobietą, może mi coś poradzi. Póki co nie wiem o co chodzi z tym kamieniem, nie wiem dlaczego on się tak szarpie. Być moze to ulewanie też go tak wkurza, nie wiem..

Musze iść dziś do urzędu po PESEL małego.

pathanka, cieszę się, ze fajnie w pracy.

reklama
Dziś jestem już denatem myślowym - mój mózg łaknie odpoczynku..:-D
Pathanka - fajnie, że dziś masz wolne.
Martolinka - to super, że mniej się spinasz;-)
Maxwell - i jak tam następny dzień w żłobku?
Agrafka - trzymam kciuki za pomysł z Alutką, oby pomogło. U mnie pozytywne nastawienie w pewnym momencie pękło jak bańka... tak dopiekła...
Dobra jestem zołzą cd. podczytujące regularnie mam WAS ujawnić??;-)
Ja jędza z piekiełka rodem proszę o ożywienie tego wątku... wiem trudno się wbić w tematy, ale nowe spojrzenie może przyniesie obu stronom jakieś korzyści.;-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry