reklama

Listopad 2009

no zaprowadziłam młodą do przedszkola. ona nie płakała, a jak ja wyszłam to szłam do domu i wyłam :-(i do tej pory łzy mi lecą :-( dziś odbieram ją zaraz po obiedzie, czyli około 12.30!
Panie wydają się być fajne. od razu przyszły, przywitały się z Martysią, pozwoliły jej wybrać sobie znaczek na powieszenie ubranka :-)ona wydawała się być zadowolona choć troszkę zagubiona. zapytała mnie gdzie ma usiąść, ale zaraz pani ją przejęła!
Kurde tylko załozyłam jej bluzkę z krótkim rękawkiem, a tam dość zimno było i Martysia mówiła , że jej zimno więc założyłam jej polar! chyba jak się jej zrobi za ciepło to jej go zdejmą? zresztą mówiłam o tym pani! i mówiłam o tym, że muszą jej się pytać czy siku nie chce! i ogólnie to chyba wyszłam na matką panikarę, bo inni rodzice zostawiali dzieci i wychodzili, a ja od rana miałam "100 pytań do" :zawstydzona/y:
Jeden chłopczyk bardzo płakał! jak na mój gust to miał ze 4 latka (albo wyglądał na tyle) no być może to 4-ro latek pierwszy dzień w przedszkolu bo w tamtym roku się nie dostał!no, ale panie zaraz próbowały go uspokoić!
dziś poszłyśmy troszkę wcześniej, bo o 7.30 ale jutro to ją tuż przed 8.00 zaprowadzę!
matko mam nadzieję, że nie będzie tam paniom po jakimś czasie płakała! i że jutro będzie chciała iść!
a no i oczywiście panna się nie wyspała, bo jak wczoraj mówiłam, żeby się położyła, bo rano pobudka to się smiała, a dziś wstać jej było ciężko! więc to , że jest niewyspana może dodatkowo powodować, że będzie płakać!
wyciągnęłam górę prasowania, żeby jakoś czas mi zleciał!bo normalnie do tej 12.30 to chyba osiwieje :zawstydzona/y:
jejuś no kurde martwię się trochę :zawstydzona/y:

reklama
Zazdroszcze Wam tego przedszkola, ale co zrobic. Ja nie pracuje, wiec mozna u nas zapomniec... "moze zadzwonia jak sie zwolni miejsce"... moze.
dzis jade na kolejne KTG. Maz sie ze mnie smial, ze jak szlam na pierwsze, 2 tyg temu, to bylam pewna, ze wiecej nie pojde, bo urodze... :-)
Pogoda jak na pierwszy dzien szkoly, leje, zimno. brrrr. obok bloku mamy gimnazjum, wiec znow sie zacznie obsiadywanie wszystkich ławeczek, halas i syf.... jak ja to "uwielbiam" :-)
ide na kawke :-)

Cze
ja też już bez dwójki:baffled:, niestety Gonia dostała histerii , myślałam, że jej od siebie nie oderwę, ryczała a ja się upłynniłam, a wszystko przez kilka rzeczy Hanka wczoraj nie chciała iść do przedszkola, Gonia podłapała, w nocy sobie pannica zrobiła 2 godziny przerwy w śnie i dziś obrażona, że musi wstać.. ciężkie życie, odbieram najpierw Gonię, potem Hankę, więc mam trochę luzu, muszę ogarnąć duży pokój, bo małżon dowiózł mi cd naszych rzeczy..:szok:
Lotka - to oby to ktg coś przyniosło.;-)

Witajcie,

od dziś mam juz przedszkolaka "pełną gębą". Zobaczymy jak to będzie dalej

Gawi ja też wyciągnęłam kilka rzeczy do prasowania. Teraz jednak kawka, BB i DDtvn;-)

Lotka trzymam kciuki zeby na ktg się ruszyło w końcu coś:tak:

Wiecie co? Denerwuję się, mam skurcz żołądka, jasny piernik:szok::szok: stara a durna:-D , chyba mnie lekko pogięło.:wściekła/y:Na odstresowanie chyba zaraz wsiądę na rower...:-D, potem kawka, jedzonko i jazda autobusem po odbiór panienek. Także dziś się zjawię zapewne jak moje padną.

hej
Kuba już w przedszkolu i chyba pierwszy raz odwoziłam go chętnie bo padam po nocy , najpierw młody zrobił pobudkę i musiałam się z nim położyć a godzinę później moje dziewczę płakało i zaś musiałam zmienić sypialnię no a z nią już nie tak łatwo i ponad godzinę nam zajeło dojście do sedna sprawy i sen , oczywiście nie mój tylko jej bo ja się jeszcze męczyłam ,dlatego licze że jak ona pójdzie na drzemkę to ja razem z nią :tak:
martolinka a kiedy Ala do żłobka idzie?? (chyba że coś przegapiłam to przepraszam)
dziunka no z tego co widziałam to w korytarzu stoi masa wózków a na tablicy mają rozpisane ile które dziecko śpi i o której :tak: , na żywo jednak nie widziałam jak to wygląda więc więcej ci nie powiem , pamiętam też że Kingula kiedyś o tym pisała , w każdym bądź razie moja szwagierka zanosiła wózek do przedszkola dla swojej córki ale Veronika póki co nie chce spać :-D
lotka oj biedulko ,na pewno wkrótce Maciek wyjdzie , wiem że to czekanie jest dobijające ale musisz wytrzymać
cleo kurcze ciągle zapominam ci napisać że u nas na ciemieniuchę w przypadku Kuby i Leny pomógł żel AVENE PEDIATRIL ŻEL NA CIEMIENIUCHĘ 40ml____11079 (2590031422) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kilolek widziałam na allegro ten papier do prasowanek więc i pewnie w sklepie gdzieś mają :tak:
ana widze że i u ciebie nocka była ciekawa ,
gawit no niestety ja myślałam że mi serce pęknie jak w piątek odjeżdżałam spod przedszkola a Kuba w oknie stał, co prawda nie płakał ale mimo wszystko smutno mi było , ale dasz rade a zobaczysz jaką Martynia będzie miała frajde :-)
aza no u nas też ten dywan z drogami ,ulicami i jakieś budynki jeszcze są nakreślone ale mimo wszystko szału nie ma ;-)

ana ja wstałam o 6.30 a dopiero teraz jem :szok: wcześniej w ogóle nie mogłam a i teraz jem, bo trzeba :zawstydzona/y: cały czas myślę o tym jak tam Martynka , czy nie płacze :-( no i czy za zimno jej nie jest, a jak jej nie zdjęły polarka to czy nie za gorąco :zawstydzona/y:normalnie to bym poleciała i zaniosła jej inne rzeczy do ubrania, ale pewnie by pomyślały, że mnie pogięło :-D jutro to już będę wiedziała jak ją ubrać!

Lotka nadal zaciskam kciuki! eh uparciuch z Maciusia :-)

Prasowanie już skończone :szok: się uwinęłam! co teraz ? może coś interesującego w tv wypatrzę :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry