reklama

Listopad 2009

gawit nie martw się na penwo o nią zadbają.

Michał
nie płakał, poszedl chętnie. A. go zaprowadził, uuwinęli się raz dwa. Nim ja z Kubą się rozebralismy to A. już wyszedł z sali. Tylko później jak czytalam ogloszenia to słyszalam jak jakas dziewczynka strasnzie wyła i szarpala za drzwi i jak sie uchyliły to widziałam, ze Michalek stoi kawałek dalej tuli kotka i patrzy na nią przerazony wielkimi oczami. Ale mówię Wam sceny danteńskie, czegoś takiego jeszcze nie widzialam. Jak już wychodzilismy (bo jeszcze musiałam poplotkowac z koleżnaką ;-))to jakimś cudem tej dziewczynce udalo się przedrzeć (pewnie jakis nieświadomy rodzic wszedł) zlapały ja dopiero na schodach wyjściowych, tak w pól a ona wyła i kopała. Boje się, ze to nei najlepiej na Michala wpłynie, z reszta nie na niego jednego.
Kurcze do tego mam ból z Zuzanną, bo raz, ze obrazona na cąly świat, ze wstawać o 7 musiała :baffled: marudna to jeszcze na wózek mi sie obrazila po sobocie i kurcze leżeć nie chce. To się urządziłam dopiero. Generalnie dzień nam na głowie stanąl, trzeba się przystosować. O planach na ten tydzień raczej mogę zapomniec, trudno.

reklama
czesc dziewczyny, dawno mnie nie bylo, ale dzis wpadlam do Was poczytac jak sobie radzicie z przedszkolem i w ogole. Moj Olafek tez dzis pierwszy dzien :( Plakal, ale ja nie widzialam tego, nie mialam odwagi go zaprowadzić :(

Witam,

gratulacje dla Przedszkolaków:tak:

dziunka, kilolek na razie ma tylko Wojtek podwójne obywatelstwo. Jak się urodził Kuba to nie wiedzieliśmy, że tak można bo my nie mieliśmy przeciez, ale okazało się ze jeden z rodziców musi pracować w UK przez 5 lat i dziecko może dostać:tak: i teraz nam zalezalo na czasie bo na polski tymczasowy paszport musielibysmy jeszcze ponad miesiąc czekać i dowiedzieliśmy się co trzeba do angielskiego i wyslalismy wszystko tzn. mąż:tak: a teraz jeszcze musimy sie dowiedzieć czy to 5 lat pracy jednego rodzica musi byc przed narodzinami dziecka czy nie bo jak tak to męzowi braknie 2 miesiecy zeby wyrobić Kubie ale On już sam może się starać o obywatelstwo więc "pociągnie" za sobą Kubę i mnie i wtedy już wszyscy będziemy mieli. I super bo nigdy nie wiadomo co będzie w przyszłości, niby plany mamy ale wiadomo co z nich wyjdzie a fajnie chyba jest mieć dwa obywatelstwa. mam nadzieję, że w miarę jasno to napisałam;-) bo tak na szybko.

Nic lecę coś robić poki mam okazję, byłam juz zdziecmi na spacerze do południa, u nas o dziwo super pogoda, słonko i ponad 20 stopni:tak:

Cześć dziewczyny:-)
Pierwszy dzień przedszkola za nami..W sumie całe szczęście, że jednak nie brałam wolnego, bo i tak w pracy myślami byłam z Marychą,ale coś tam robiłam, a tak to pewnie nic bym nie robiła ino myślała;-)
Rano wstałam normalnie (czyt. o 5.00) i na 6.00 zawiozłam Martę do żłobka - biedna była jako pierwsza w żłobku..potem do pracy..Marysię odprowadzał S. Dzielnie się trzymała, gdy wychodził z przedszkola, znaczy nie płakała..Jak ją odebrałam o 14.00, miała troszkę mokre oczki.. Więc pytam panią, co i jak - na co pani mi powiedziała, że ładnie jadła, wołała siusiu (miała te same gacie, co rano jej przygotowałam), tylko troche płakała, ale ogólnie super:-) W sumie nie ten watek, ale wybaczcie;-)
Polaa, trzymam kciuki za paszport Wojtusia..a na długo przylatujesz do PL? No i gratki na tego Brytyjczyka;-)
Kilolek, ale się uśmiałam z tego cerbera:-D:-D Zakupy i badania porobione?;-)
Dziunka, festyn chleba??..super, że z tym autem się udało:-)
Ana, a jak tam Twój krokomierz?:-)
AniaSm, zdrówka!!! No i dla Lenki także..
Lotka, powodzenia na ktg;-)
Cleo, witaj córo marnotrawna:-D
Dziubasek - witaj i zostan na dłużej!!!!
Oki, zmykam robić obiad (papryki faszerowane wg hmm..chyba Okrasy:-p)

maxwell dzięki ale paszport już mamy:tak: wczoraj przywieżli popołudniu kilka minut po tym jak bilet kupiłam a moglam tydzien wcześniej lecieć ale coż, poczekają na nas do 1 pazdziernika.
Tata po mnie przylatuje 28 września bo trochę sę obawiam lotu z dwójką a potem mąż dolatuje i razem wracamy a na ile to jeszcze nie wiem, kolo 3 tygodni pewnie jak zawsze.

super, że Marysia taka dzielna:tak:
wszystkie listopadowe dzieciaczki są dzielne :-)

Byłam z Martysią u koleżanki, wybawiła się z jej dzieciakami, jeszcze w domu musimy poskakać, poszaleć i o 19.00 kąpiel i łóżeczko! dobrze by było jakby zasnęła koło 20-21
pola a to nie jest tak, ze nie można mieć podwójnego obywatelstwa ?? znaczy dziecko do 18 roku ponoć może, ale dorosły musi się jednego zrzec? przynajmniej kiedyś tak było, ale może przepisy się zmieniły

maxwell brawa dla Marysi! w ogóle dla wszystkich debiutantów przedszkolnych :-)

Maxwell zrobłam zakpy w bedronce i badania ale wracałam już na sygnale dobrze, ze A. po mnie wyszeł to wziął zakupy, bo Zuza juz na rękach.
Jutro muszę isc sprawdzic co tam mi wyszlo i moze już zuzkowe badania będą

Gawit pomyslnego usypiania

GRATULUJĘ WSZYSTKIM ŚWIEŻO UPIECZONYM PRZEDSZKOLAKOM SKOKU W KOLEJNY ETAP ICH ŻYCIA, NO I MAMUSIOM, BO SĄ TAKIE DZIELNE :-):-):-)

Nasz dzień też zaliczam do udanych, obiady załatwione, niestety ze świetlicą gorzej. Okazało się że dzieci zapisywało się od maja do czerwca:szok: podobno komunikat wisiał, ale ja chyba jestem mega ślepa:szok: no ale na szczęście pani obiecała że jak złożę komplet dokumentów to od następnego dnia Julka może uczęszczać:tak:

Potem zagadałam się z matką której córka poszła do przedszkola właśnie tego bezpłatnego od 8-13, co wspominałam dzisiaj, i powiedziała, że może jeszcze jest szansa. Pełna nadziei poleciałam i niestety, 30 dzieci na liście rezerwowej więc nie ma mnie gdzie wpisać, ale mam dzwonić bo podobno jak dzwonią po dziecko rezerwowe to często jest ono już w innym przedszkolu więc być może ta 30-tka prędko się wykruszy.
Ale, ale okazało się że to przedszkole u nas na wsi hehe, nie jest wcale takie drogie, max.350 zł więc idę jutro pogadać z dyrektorką. Pierwsze dzieci już dziś je przetestowały i podobno jest super :-)

edit. Aha, dyrektorka w tym pierwszym przedszkolu stwierdziła że Asia jest bardzo malutka jak na prawie 3-latka :szok:

reklama
Jassny piernik jakam skonana barbarzyńcy..;-)
Dziewoje chrapią, ja wypełniłam papiery do przedszkola, małżon wybył na zakupy i ślad po nim zaginął:-D
Dziubasek - witaj po latach;-)
Polaa - nieźle z tym obywatelstwem, może i Kuba się załapie.
Kikolek - to dobrze, że chociaż trochę z zaplanowanych rzeczy porobiłaś.
Ehhh pamięć szwankuje...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry