reklama

Listopad 2009

Cze
ja tylko wpadam po to, by powiedzieć, że żyjemy, ja nie wiem jak ten czas leci, kiedy, jakoś zorganizować się muszę, wczoraj znów padłam z kobietkami.... także mam zaległości we wszystkim..:zawstydzona/y:

reklama
Pola super prezenty :-) Jak Kuba dzisiaj?

Lotka
prawdziwy kawosz pije tylko czarną ;-) ale ja też bez mleka to nie za bardzo. Muszę być wtedy mocno tej kawy spragniona by wypić..

Miała wpaść dziś kumpela z dziećmi, ale nie da rady. A szkoda :-( Byłyśmy z Julią na basenie - młoda bardzo zadowolona:tak: ma okazję chodzić na siatkówkę, bo to w końcu klasa sportowa, ale jakoś jej w tym sporcie nie widzę:no: może za rok.

hej

etna Igi dziś się obudzila kurde ciemno było i wymyślił że chceMisia..o matko!!!!!!!!!!!szukam i nie znalazła a innych nie chciał ..poszłam do łazienki na siku wracam spi...i sie budzi ze chce Misia..dałam prosiaczka i mówię że mu zimno to ok wziął przytulił i zasnął....a od rana przed 6"mamo nałoż mi dres z Tomkiem" jezuuuuuuuuuuuuuuuu:wściekła/y::-D:wściekła/y::-D;-)

ale wygląda bombowo ;-)

Pola koszulka świetna ;-)

jak nie ta Waśniewska to teraz Ci z Pucka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:rodziny zasteępcze chyba dostaja sporą kasę na dziecko nawwt coś ostatnio było...dziwi mnie to nie to żebym żałowała ale jak co do czego np jesli chodzi o kryteria dochodowe do zasiłku rodzinnego to już 504 na osobę pułap a na zastepcze dziecko dostaje sie o wiele wiecej...muszę poszukać...

która oglada "Czas Honoru" łapka w górę;-)

ja wymiękam z tą babą na yt obejrzałam kilka odcinków:-Dprzeklina okropnie ale rozbawia mnie czasem

Pani Barbara - Akcja kupa - YouTube

ja bym ja do mnie na osiedlo zaprosiła na te kupy...obejrzyjcie do końca

a ta Baśka w DDTVN była kiedyś:-D

O kupach widziałam, uśmiałam się:tak:

Tylko ze te dzieci przyjmowane do rodzin zastępczych przychodzą już z własnym bogatym bagażem doświadczeń i to niekoniecznie fajnych.. To nie jest tak, wziąć dziecko i na tym się kończy. Trzeba im poświęcić więcej uwagi, a i pewnie więcej pieniędzy. Na chustoforum jest babka, która ma 2-kę swoich i chyba o ile dobrze pamiętam 7-ro nie swoich maluchów i wcale nie jest tak różowo.Wiadomo że do pracy pójść nie moze ale chyba jej mąż pracował, z każdego grosza wydanego na dzieci musiała się rozliczać i jeszcze pamiętam jak zastanawiała się czy może kupić czekoladę czy cukierki, czy to nie będzie uznane jako zbędny zakup. Takze kontrolowano ją ostro. Dlatego nie rozumiem jak tu mogło dojść do takich sytuacji i to po raz drugi:szok:

Witajcie,

za taka pogode jak dziś kocham jesień:tak::tak:koło 15 stopni , wietrzyk , słońce , spadające liscie. Super!!!!
M ma jutro urodziny i muszę coś wymyślic dobrego na kolacje;-)

Młoda dziś była na szczepieniu i ma już całe 7 kg;-)Antek na tym etapie miał 9 kg i dopiero teraz widze jak musiał być duży.. Pediatra zrobiła mi małe pranie mózgu odnośnie szczepienia Antka na ospe i juz sama nie wiem co robic

Mówi żeby szczepić?

My już mamy to paskudztwo za sobą :-) i szczerze mówiąc - jakbym mogła cofnąć czas to nie szczepiłabym. Ale nie mam niemowlaka w domu, nie wiem jak wtedy bym się zachowała.

Mówiła żeby szczepić właśnie.. tysiąc argumentów za i poza tym jeszcze Ala w domu.. chciałbym się wykłócić o bez płatną szczepionkę dla małego . Z godnie z nowym rozporządzeniem takowa przysługuje m.in.
dzieci do ukończenia 12 roku życia, inne niż wymienione w lit. a i b, narażone na zakażenie ze względów środowiskowych, w szczególności narażone na zakażenie ze względu na czasowe lub stałe przebywanie we wspólnych pomieszczeniach, co umożliwia przeniesienie wirusa i wybuch ogniska epidemicznego, w tym zwłaszcza w domach opieki długoterminowej, domach dziecka, żłobkach i innych instytucjach opiekuńczych;

A insystucją opiekńczą jest przeciez przedszkole. Poszperałam sobie w necie i tych szczepionek bezpłatnych jest mało więc czesto zależy to od dobrej woli , decyzji pediatry.. ale 400 zł piechotą nie chodzi

reklama
Hej
biggrin.gif

Wróciłam, było super, jestem obżarta na maxa, ale było warto
wink2.gif
biggrin.gif
Robiliśmy 12 potraw, znaczy było 6 zespołów i każdy z nich robił po dwie potrawy..Mój akurat robił pannacottę z zielonej herbaty oraz roladki future z szparagami, szynką parmeńską i sosem martini a do tego ziemniaki gratine..poza tym były m.in. rogale św.Marcina, baklava, vichenchoise (krem z porów), francuska zupa cebulowa, semifreddo z nugatem, moussaka, bawarskie polędwiczki wieprzowe, ryba po florencku, sałatka a'la Waldorf oraz sałatka a'la madame de popa dour..do tego degustacja różnych win - mniam mniam...
Polaa, super ta koszulka;-)
Lotka, Dziunka, dla mnie też kawa bez mleka, to nie kawa:-p
Cleo, fakt, pani Basia wymiata:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry