reklama

Listopad 2009

ech ana witaj w klubie u mnie oboje na prochach :-( , no i nie liczę na przespaną noc , może kiedyś się uda ;-) , jeśli chodzi o opiekę to mój małżonek cwaniak jeden zaprosił brata na kawe który jest chrzestnym Lenki więc miał pomoc :-) , no i nieźle im poszło
kilolek to ci MIchaś powiedział :-D , ja to się tylko z jednego ciesze że moje dziecko ani w przedszkolu ani szkole nie nauczy się przeklinać :tak: ,no chyba że jakiś inny polak mu się przytrafi w grupie bo w domu to nie usłyszy raczej
tyle się opisałyście o jedzeniu że upiekłam na szybko biszkopt z owocami ;-)

reklama
oj Ania to sie nauczy kląc po norwesku :-D czy oni nie klną?

ana to Cię zaszczyt kopnął

ana, AniaSm zdrówka dla dzieciaczków

kupiłam dzis w Lidlu wodę gazowaną o smaku oowoców leśnych mmmmmm smak dzieciństwa - jak ta z saturatora pamiętacie?

dobra i ja dzis zmykam wczesniej. Musze jutro wczesnie wstac, bo dzisiaj pospalam do 10, zupelnie nieplanowanie A. zachwycony nie był ale mógł mnie przeciez obudzic. Jutro musze jemu dac pospac. chyba usze budzik nastawic

kilolku, twoi synowie wiedzą na czym oko zawiesić :-):-):-)
padłam ze śmiechu :)

Ana, Ania
wspólczuję gorączek :/. Ja dziś czułąm się wypluta równo, już się przeraziłąm że jakaś jelitówka bo niedobrze mi było, ale na szczęście przeszło.

Rano byłam u fryzjera, moja fryzura zaczyna już przybierać forme która mi się najbardziej podoba, jest mocno asymetryczna tylko muszę jeszcze tę krótszą stronę dopracować. Rano przyjechali moi rodzice i siostra i ogarnęłyśmy trochę z mamą szafy..

Dziś pbyło się bez histerii, alleluje!! O przepraszam, była ale tylko jedna mała w wannie i to z winy tatusia który w zabawie ludzikami Ali pokrzyżował szyki :)

A tak przy okazji zabawy ludzikami to przytocze wam jak to wygląda mniej wiecej. Częstym elementem jest odgrywanie wycieczki na plac zabaw na plac wilsona.

Ala jest narratorem, a razem chodzimy ludzikami.
Ala mówi:

"Idziemy do metra, najpierw idziemy do windy. Wciskami guziczek piiik. Jedzie winda - uuuuuuuuuuuuu! Wsiadamy, uwaga drzwi się zamykają. Wciskamy guziczek piiik. Jedziemy - uuuuuuuuu!. Wysiadamy, kasujemy bilecik dżyt-dżyt. Czekamy na metro. Jedzie metro - UUU!! Wsiadamy do metra pim-pim-piiim! Uwaga, następna stacja Stare Bielany [i tak przez wszystkie stacje komentarz].
Wysiadamy z metra [znowu cała procedura z windą]
Idziemy do przejścia. Czerwone. Mamo śpiewamy - Gdyyy czerwone światło świeci, stójce! w miejscu dzieeeci. Uwaga! stop! Gdyyy świeciii zieloooone, czas na drugą strooonę. Lew-prawa, lewa-prawa!
"
No :). Tak się bawimy - bardzo się cieszę, że teraz Ala jest narrratorem, bo wcześniej to ja musiałam wydawać te wszystkie dźwięki pik-pik i dżyt-dżyt.

Padam na nos, spokojnej nocy :)

Hej z rana:-)
Ja się dzisiaj wybieram do fryzjera:-) Trzeba wykorzystać, że jest niedziela, a S. w domu może się zająć dziewczynkami..wczoraj wieczorem ugotowałam modrą kapuchę, mięso rozmrożone, potem tylko na szybko ziemniaki lub kasza:-)
Kilolek, wymiatają Twoje chłopaki:-D:-D:-DNiezły tekst!!!
Ania, znasz jakieś przekleństwa po norwesku?;-) jestem ciekawa..
Agrafka, fajnie się Ala bawi:-)
Miłej niedzieli!!!

Cze
jakoś mam spadek formy fizyczno-psychicznej... ryczałabym non stop od rana, gorączkę Hance zbijaliśmy co 4-5 godzin. Teraz bida śpi, temp na razie brak. Nie je cholerstwo małe, dobrze, że choć podpija.
Ania - u mnie nie ma , że razem chorują, raz jedna raz druga, współczuję więc podwójnej walki...
Kikolek - jak tam poranne wstanie? Bo u mnie budzik nie potrzebny wystarczą babeczki....
Agrafka - ale Ala fajnie się bawi, ;-), moja ostatnio jest na etapie malowania ...:-D i gadania co robi, jak robi..
Maxwell - mam nadzieję, że dasz fotę w nowej fryzurze?
Polaa - jak tam ?
Początek jesieni w mordę jeża.... a ja chcę lata.

Hej!
Mnie dziś mama na zakupy wyciągnęła i w sumie skorzystalam bo fundnęła mi 2 bluzki i torbę niebieską do butów :-)i Martysi dwie podkoszulki z długim rękawem :-)
właśnie przed chwilą bawiłam się z młodą w piratów i poszukiwanie skarbów! matko jaką ona ma wyobraźnię :szok: zaprowadziła mnie do babci do pokoju, kazała kopać łopatką (lustrekiem z rączką) i wykopałyśmy skrzynię ze złotymi monetami :szok: teraz georga ogląda to mam moment!
jutro idę pierwszy dzień do pracy po 24 dniach L4 :-(a nie chce mi się jak nie wiem co :-(
impreza wczoraj mało udana, za sprawą mojego męża :-(więc nie ma czego zazdrościć! już dawno tak mnie nie zawstydził i po prostu było mi tak głupio i smutno, że o 21 zapakowałam dziada do auta i wróciliśmy do domu! po drodze to mu tak nagadałam, że dziś od rana łazi przymilny jak kot! :wściekła/y:ale tak szybko to mi nie przejdzie!

kilolek chłopaków masz boskich! no w końcu to faceci :-D
ana i jak Hania? my też na pomocy doraźnej wylądowaliśmy dziś (pisałam na zdrowiu) :wściekła/y:normalnie nienawidze jesieni! i też chcę lato, a tu trzeba tyle czekać :wściekła/y:
Mama Martyna też dziś maruda straszna! normalnie ja to chyba jakiś nerwosol muszę pić, bo momentami mam ochotę ją szarpnąć :-(na szczęście jeszcze myślę i wychodzę do drugiego pokoju ;-)
maxwell i jak fryzjer? zadowolona jesteś z efektu?
Agrafka fajne zabawy Ala wymyśla :-)
Ania no właśnie a Norwedzy nie klną? a jeszcze a propo uchwytów do isofix w volvo to w naszej wersji jednak nie ma :-(mąż mówi, że skórzane fotele nie miały (chyba) :-(więc w sumie dobrze, że nie kupowałam fotelika z iso

Gawit to super że zakupy udane:tak:

Moja maszkara jeszcze nie śpi, spała w dzień i to dość późno więc pewnie dlatego. Julka u babci, więc możemy z Aśką spać jutro do późna ;-) Za to A aż chrapie :-D a mnie ogórki wołają.............................i marchewkę muszę ugotować na jutro do obiadu bo psuć się zaczyna.

reklama
Mama - też dziś łaziłam jakby połowę mocy mi ktoś dał:-D:-D
Gawit
- Hance jakby odpuściło... , zjadła nawet obiad, od 14 do tej pory gorączki brak. Fajne zakupy;-), ja miałam w planach , ale jak widać tylko na planach się skończyło;-)
Dziunka - ale Wam dobrze;-), ja już nie pamiętam spania do 11:-D, przeszło po 1-wszych urodzinach Hanki.:-D
Powoli się zbieram, po nocy rozdyźdanej, muszę się zebrać w sobie.;-) Oblecę insze wątki jeszcze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry