reklama

Listopad 2009

Cze
u nas sobota standard zaczęła się koło 6:30 ...
Dziunka - to dobrze, że Asi histerię umiesz opanować;-) A pomysł ze skarpetą cudny.
Lotka - pomysłu na obiad nie zapodam, bo sama nie wiem co dziś będziemy mieć;-), a na 2 dni to już w ogóle nie wiem co można by było dla dorosłych i dla dzieci.
Mam już prawie posprzątaną łazienkę i przedpokój... reszta niebawem.;-)

reklama
AniaSimuśmialam się z tej Waszej wody .Ja Pawłowi raz wlałam wodę z furaginem (żółtą) to powiedział że lubi ten kolorjest ładny zielony jak słońce .

Kilolku dostałam "propozycję nie do odrzucenia" studiów podyplomowychna kierunku oligofrenopedagogika, bo takie mamy zapotrzebowanie w szkole, a żepedagogikę wczesnoszkolną mam już skończoną to teraz sobie wymyślili to. Niechim będzie, najważniejsze że nie muszę za to płacić bo łącznie wyjdzie prawie5tysięcy. No i jak tu nie skorzystać z takiej propozycji.

Piszę do was o 22:40 ale wyślę pewnie rano bo prąd nam wyłączyło właśnie i Internetunie mam, wichura na całego się rozpętała.

Jeśli chodzi o Pawła gardło to długa historia. Poszłam do pierwszego lepszegowolnego lekarza bo moja przyjmowała tego dnia na dzieciach zdrowych. Trafiłamna miłą babkę specjalistę pediatrii, która po wstępnych oględzinach stwierdziłaostre zapalenie krtani i wypisała antybiotyk dość mocny (nawet nie przypominamsobie żeby Paweł miał kiedyś jakiś antybiotyk). Muszę dodać iż Paweł miałkaszel i lekką chrypkę.
Nogi mi się ugięły, bo nie spodziewałam się takiego leczenia bo ogólnie dzieckobyło zdrowe.
Postanowiłam jakimś cudem dostać sie z Pawłem do naszej pediatry i moje obawysię potwierdziły. Gardło czerwone - lekko, osłuchowo czysto i Paweł dostałzamiennik antybiotyku - syrop z czarnego bzu. Kamień spadł mi z serca, niedałam Pawła do przedszkola jednak i dochodzi do siebie w domu. Zaliczyliśmynawet dzisiaj basen bo uznałam że nie zaszkodzi i Paweł się świetnie bawił. PanIrek nauczył go pływać śrubą i radocha po pachy, kaszel już odchodzi. Opiekęmedyczną w naszym kraju pozostawiam bez komentarza. Potwierdza się tylko żeantybiotyk "najlepszy" na wszystko.

Hejka!
ja od rana już posprzątałam całą chatę, bo remont remontem, ale w tym syfie siedzieć nie zamierzam! pościele pozmieniałam, teraz się pierze druga pralka, a ja mam czas na śniadanie!
chłop drzemie :wściekła/y:, młoda coś tam maluje. zaraz do lidla musimy jechać i później do ikei i do kolegi, bo wisi nam sporo kasy i obiecał dziś oddać (bardzo jestem ciekawa czy tak sie stanie, choć jak pożyczał to mówił, że do dzis - oby był słowny)

ana Martyna też sie obudziła o 6.30 ale zażądała bajek i jeszcze do jakiejś 8 podrzemałam

dziunka fajnie, że masz sposób na Asię! u nas ostatnio histerie nocne trwały godzinę!!!!!!!!! :szok: dziś przespała całą noc po raz pierwszy od jakiegoś miesiąca bez darcia się! no, ale dostaje leki, które na nią działają nasennie (diphergan i neosine) więc nic dziwnego, że śpi

Lotka ja mam dziś obiad w ikei :-) więc nie pomogę

etna fajnie z tymi studiami. ja chciałam iść, ale fundusze nie pozwoliły :-( bo te które wybrałam kosztowały 5500 zł :-(chciałam iść na rachunkowość małych przedsiębiorstw więc zupełnie co innego niż robię, ale po prostu ja czuję, że muszę zmienić zawód :-( mam takie wypalenie zawodowe, ze szok! i to po dosłownie 3 latach pracy w zawodzie :-( i wiem, że nie chcę tego robić całe życie :-( więc po wychowawczym (o ile się go doczekam) to pewnie umowy w pracy mi nie przedłużą (mam do końca 2014 r) więc wtedy postaram się o dofinansowanie do studiów podyplomowych z funduszy unijnych, ale to musze być bezrobotna

zmykam, bo młoda jeść wola!

Witajcie,
wróciliśmy z basenu. Ala nie jest za bardzo zachwycona tymi zajęciami. Antek od razu był jak ryba w wodzie. Dam jej jeszcze trochę czasu , bo ona tam jest jedna z młodszych.;-)M montuje mi w końcu radio w aucie i mogę jeżdzić. Wybieramy się dziś do teścia wziąć w końcu nasza spacerówke choć pogoda nie zachęca do wychodzenia z domu.
BYłam pewna , że mam dla Ali kombinezon na zimę a tu taki na styk , że pewnie będe musiała jeszcze kupić w grudniu. Endo ma fajne kurtki i kombinezony więc może załapie się jeszcze na jakąs grudniowa promocje?

Etna ja też myśle o podyplomówce. Chciałam zaczac teraz , ale nie utworzyła sie grupa. Będa próbować od stycznia na neurologopedię.
Gawit udanych zakupów- osobiscie uwielbiam ikeę :-p
Lotka ja upiekłam nogi i piersi z kurczaka. Bedzie na dziś z ziemniakami a jutro z kus kusem:tak:

Etna - ja przygryzę jęzor w kwestii lekarzy, bo mam wyrobione zdanie takie samo jak Ty;-)
Gawit - to szybko się "wypaliłaś", ale nie dziwię się, też by mnie wykończyła taka praca.
Martolinka - może Ali potrzeba więcej czasu niż Antosiowi , by cieszyć się wodą? To miłej jazdy do teścia.
A u nas koło 12 był syf, 14C i pochmurno , koło 14 słonko, ciepło i przyjemnie, 1,5 godziny siedziałyśmy na ogródku, dziewczyny się bawiły, a ja grabiłam liście, porządkowałam przed zimą... a teraz czekamy na obiad:-D My dziś bodzenty,, czyli w kotlecie schabowym żółty ser, boczek, salami może być też i ogórek

ana fajny pomysł na te kotlety

etna a to każdy weekend?

wybaczcie wiecej nie ogarniam. Nadal mi sie kręci w głowie i to jak na porządnym rauszu, zakotwiczenie nie pomaga niestety. Jak jeszcze siedze i glową nie ruszam to jest w miarę a niedaj boże sie poloże albo coś robie co wymaga ruszania glową lub oczami od razu karuzela na maxa. Cholera nie wiem co sie dzieje

hej
ana no zdziwił mnie odmową kąpieli bo normalnie bardzo lubi , no i widzę że się nie nudziłas dzisiaj ;-)
etna u mnie zupełnie odwrotnie lekarze na wszystko dają paracet i do domu ,
lotka u mnie w soboty albo pizza albo coś odgrzewanego , za to na jutro planuje strogonoff tylko podawany w bułeczkach , a Kuba dostanie z ziemniakami i kupiłam buraki więc pewnie barszczyk zrobię a z reszty syrop ;-)
kilolek no koniecznie idź do lekarza , może leki masz za silne ??

reklama
Cze
znów pogoda w nocy listopadowa wiejąco-deszczowa.
Mnie zmuliło piwo miodowe i poszłam szybko spać.
Kikolek - a jak z seduchem masz? Bo czasamii takie rzeczy się zdarzają w związku z niedotlenieniem...
Odezwę się zapewne do Was dopiero we wtorek.;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry