reklama

Listopad 2009

Aza
[*] żyjesz dziewczyno na wysokich obrotach! co do kabiny to ja tego sprzątać nie zamierzam, to był wymysł mojego chłopa i to on będzie dbał o łazienkę (zawsze tak było, bo ja nienawidzę sprzątać łazienki ;-)) więc co se wybrał niech se myje :-D

maxwell zdrówka dla Martusi! zazdroszczę tej prorodzinnej firmy. ja się boję iść na zwolnienie na Martynę :-(bo przecież ta moja głupia szefowa zaraz znajdzie jakiś pretekst żeby mnie zwolnić :-( dobrze, że mam mamę , która do młodej przychodzi w razie jej choroby. dobrze, że jest na emeryturze choć planowała sobie poszukać pracy , ale mówi, że na razie nie! może w nowym roku, bo póki co to Martysia często coś łapie :-(
a ta moja "mądra inaczej" szefowa wiecie jak nazywa swoją córkę? nie powie o niej inaczej jak "bachor" :szok: "ten bachor", "szłam z tym bachorem" a kobita ma już z 50 lat i swoje dzieci. nawet w PL nie mieszka, bo chyba miała dość toksycznej matki :szok:

no idę do młodej, bo chce , żeby z nią puzzle układać ;-)

reklama
Witam

Chciałam się chociaż przywitać

Maxwell zdrówka dla Marty oj masz się z tymi chorobami

Kilolku jak Ty się czujesz kobietko?

Jeśli chodzi o moją podyplomówkę to jeszcze nic dokładnego nie wiem, dowiemy się jak utworzy się grupa min 20 osób

Obecnie jeszcze biorę udział w unijnym projekcie:rofl2:. Mam dodatkową robotę dwa razy w tygodniu po godzinie. Mam już dość, ale zawsze jakaś kasa wpadnie. Tylko tony biurokracji i cały weekend spędziłam z nosem w papierach.

Nie mogę się doczekać zmiany czasu bo już nie mam siły tak wcześnie wstawać ;-)

witam wieczorową porą

dzieci oglądają bajkę i jedzą kolację a ja się męczę nad all

etna, czy Ty wiesz, że jak przejdą wszystkie zmiany, które są w planach to nauczyciel wspomagający nie będzie "tablicowym" i będzie miał etet 40h?

aza, współczuję

ja wróciłam po tygodniu wolnego....ale super:laugh2::laugh2:

miłego wieczoru

dzięki etna, cąlkiem nieźle.
Skąd ty masz siłe na to wszystko dziewczyno?

anian docelowo każdy nauczyciel ma mieć po 40 godzin. Ja tam osobiscie padnę trupem przy tablicy.

Witajcie,

ha ha :-Dbiegam już 25 minut;-)siostra namawia mnie na start w Biegu Niepodległości na 10 km. Zobaczymy jak będzie z moją formą;-)
Ala powoli przyzwyczaja się do nowych smaków , Antek to mały łobuz. Po przedszkolu jest tak pobudzony , że ledwo nad nim panuje. W domu nuuudy dla niego;-)

Piszecie o tych 40 godz. nauczycieli.. ja mimo wszystko z pocałowaniem ręki wzięłabym ten etat..

KIlolek jak Twoje zdrówko?
Etna to kiedy się widzimy?
Aza przytulam.. jesteś bardzo silna.. jak zdrowie teściowej?

martolinka w porządku, dziekuję. Juz mi się prawie nie kręci. 2 dni leków nie brałam ale i wczoraj @ dostałam i teraz nie wiem czy to od leków było czy przed okresem. Niestety do lekarza sie nie dostałam. Dopiero w czwartek mogę się znów starać dostac i nie wiem co robic do tego czasu czy brac te leki czy nie.

40h to ja juz teraz jestem w szkole:-(, etat mam 26 plus nadgodziny plus zajęcia unijne plus godziny karciane i lekko 40h.

Martolinka
jestem otwarta na wszystkie propozycje:-D:-D:-D.

anian myślę, że te 40h to będzie prędzej czy później. To kwestia czasu. Miejmy tylko nadzieję, że dalej szkoła będzie państwową instytucją.

Ja jeszcze walczę z resztą Pawła kaszlu, ale jutro ostatni dzień Pawła w domu i do przedszkola. Młody tęskni za kolegami "dwama" paniami;-)

a spedzajac przy tablicy 40 godzin faktycznie bedziemy pracowały ok 50 (lekko liczac 2 godizny dziennie na przygotowania, sprawdzanie itp duperele, a gdzie zebrania, kontakty z rodzicami, wycieczki ), za takie same pieniadza.

reklama
Cze
u nas wszystko rewelacja z serduchem, więc jestem mega zadowolona!
Przeczytałam, ale nie jestem w stanie odpisać na wszystko..
AZA- trzymaj się kobietko. Dla dziadka
[*]
Kikolek - na Twoim miejscu bym nie brała jeszcze lekarstw i oceniła sytuację;-)
Dziewczyny nauczycielki ... nie będę mówić, że poronione są te pomysły o 40 godzinach, jeszcze jak Wam wydłużą wiek emerytalny to już całkiem do chrzanu. Ja powiem z własnej obserwacji, że kobieta koło 50 jest tak wypalona zawodowo ( w tym Waszym fachu ), że ma dość wszystkiego tracą dzieciaki.
Sorka, że tak po łepkach, ale .. wczoraj intensywny dzień mieliśmy, wróciliśmy po 22.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry