reklama

Listopad 2009

reklama
No to Cleo super!! Jakoś się Wam klei - to super :))

Kilolku a nie myślałaś o katarze Zuzki pod względem alergicznym ??
Marcel czasem juz nosił cienkie rajtuzy bo rano na serio pizgało ...... buty ma jesienne wyższe ale bez ocieplania i raz nawet miał chłodne stópki. Pewnie jak bedzie temp okolo 5 stopni to załoze mu zimowe po to zeby było ciepło. Rajtki zakładac bede a potem zdejmowac ;p A jak bedzie zima to i tak rajtki + spodnie kombinezonowe a potem przebieranko na same dresy.

Gosiulek dobre pytanie hihi ja tak sama je nazwałam. Tą są te zwykle tylko takie cieniutkie bo mam też takie jakieś ciepłe welurowe czy jakieś takie. I tak pewnie ci nie wytłumaczyłam :( zmęczenie materiału. KILOLKU super pomysl z tymi dresami na pewno skorzystam

hej
wy co sezon kupujecie sobie buty na zimę?? ja mam jedne takie porządniejsze i to już 4 lata a poza tym to tylko jakieś kozaczki na cieplejsze dni sobie kupuję ;-)
cleo to fajna ta koleżanka :tak:
kilolek dobrze że zrobisz sobie to usg , na pewno nie zaszkodzi :tak: , pomysł z dresami super - ja zakładam Kubie najczęściej takie ocieplacze ala kalesony albo polarowe albo wełniane , a jak wychodzą na zewnątrz to dodatkowo ubierają mu w przedszkolu kombinezon polarowy lub wełniany (wełniany na zimę cieplejszy) i dopiero na to normalny kombinezon p/deszczowy albo cieplejszy (zależy od temp) z tym że tutaj w przedszkolu dzieciaki spędzają dużo czasu na placu zabaw
mamajulii ciesz się pogodą :tak: , u mnie już drugi dzień sypie :wściekła/y: , do tego dzieciaki się rozkaszlały i siedzimy w trójkę w domu
u mnie też prania tyle że nie wiem kiedy się to skończy ,bo suszyć nie bardzo mam gdzie a w suszarce nie lubię bo w łazience mam saune wtedy

Witam!

U nas załatwianie tych mieszkań w toku. w związku z tym, że są malutkie (bo to nasze i to babci łącznie ma 75 m a tu mamy 120 ;) ) więc nie pomieścimy wszystkich mebli i byliśmy dziś w administracji pytać o jakąś "przechowalnię" mebli i spoko! mają tam takie specjalne pomieszczenie :) no myślę, że do przyszłego weekendu to się jeszcze nie przeprowadzimy całkiem, ale powoli będziemy rzeczy wywozić.
mama weźmie Martynę we wtorek do siebie na noc, a my będziemy z P pakować i w środę przewozić co się da, a resztę chyba w piątek firma przeprowadzkowa. urodziny Martyny jeszcze chyba zrobimy tutaj albo u mamy!
muszę załatwić przeniesienie internetu i telewizji, choć z tv chyba zrezygnujemy i weźmiemy jakąś cyfrę czy coś w tym stylu! bo powiem Wam, ze w tej osiedlowej płacimy kupę kasy, a nie ma na co popatrzeć :O
cieszę się, bo przylatuje szwagierka z Anglii :) a ja ją bardzo lubię! pobędzie u nas parę dni więc i Martysia będzie szczęśliwa bo ciocia Iwoncia jest jej ulubioną ciocią (moją też by była ;) jakby mnie tak rozpieszczała ;) )

Ania nie zazdroszczę śniegu choć my dziś byliśmy po zimówki, ale P wpakował je do bagażnika, bo przecież jeszcze jest czas , a wracamy a tu śnieg pada :szok: ale się z niego śmiałam, że teraz będzie sam zakładał, a tak by mu chłopaki założyli :-)

Gosiulek dla mnie cienkie rajstopy to takie z mikrofibry ;-) ale dla chłopczyków to chyba takich nie ma?
ja zakładam Martysi rajstopki takie zwykłebawełniane i tylko takie mamy. w tamtym roku miałam welurowe, grube, ale w tym chyba nie kupię. na zimę to i tak mam dla niej albo spodnie od kombinezonu albo ocieplane takim "miśkiem". w przedszkolu młodą zawsze przebieram w getry.

Mama Martyna od tego tygodnia, chyba od wtorku nosi rajstopki. buty ma takie traperki dziecięce, ale nie są ocieplane. mamy zimowe już kupione 2 pary ale póki co nawet ich nie wyciągam. pewnie przy przeprowadzce to zrobię ;)

Cleo fajna koleżanka :-)

Kilolku pomysł z tymi spodniami dresowymi fajny! może wypróbuję choć mi się w sumie w przedszkolu rano nie spieszy ;-) a nawet lubię jak tam jestem dłużej :-)

Pytam bo my używamy tylko jednych właśnie tych cienkich chyba;-) Grubych nie...
Żałuję że dla chłopców nie ma takich cienkich jak dla dziewczynach bo czasami by się przydały.
W kazdym razie nie chodzimy jeszcze w rajstopach ale my nie musimy rano wychodzić na ten ziąb.

Gosia a przypomnij mi bo mam pamięć dobrą ale krótką ;-) TY nie zapisywałaś Kacperka do przedszkola czy się nie dostał?

Ugotowałam pomidorówkę z ryżem na obiad, bo nie miałam dziś na nic pomysłu. mąż będzie psioczył, bo dla niego zupa to nie obiad, ale trudno! raz w tygodniu musi przeżyć

A my chodzimy od jakiegoś czasu w rajstopach, no chyba że wiem że będzie w aucie większość czasu, czy do kogoś jak idziemy to same skarpety. Buty nosi póki co takie kozaczki z Reserved, a'la EMU. Śniegowce czekają na śnieg.

Jesli chodzi o przedszkole to i u Julki i w żłobku u Asi dzieciaki w większości zimą i tak na rajtuzach biegały. Czy to chłopcy, czy dziewczynki, bo tak chyba najwygodniej. Julce zakładałam rajstopy i spódnicę czy sukienkę i na to kombinezon.

reklama
u nas prosiły by dzieci nie chodizły w rajstopach, bo im nie wygodnie, by zakładać jednak spodenki dresowe. w sumie sie nie dzwie, bo rajstopy, zwłaszcza te goze jakościowo zwykle dzieciom spadają w kroku do kolan i ja w tym wygodnego nic nie widze. Z reszta sama szczerze nie nawidze rajstop.

Dziunka a jakie macie śniegowce? te z lidla czy jakies inne?
przepraszam, juz mi się poplątało która co kupiła.

Mama w pierwszej kolejnosci pomyślałam o alergii ale pediatra i laryngolog powiedzieli ze malo prawdopodobne ale mówił też, że może ja podrażniać kur, bo ma obrzęknięte śluzówki także już nie wiem. Ten katar zwykle nie jest leący ani zatykający tylko furczy gdzies am w środku a wyciągnąc się nie da.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry