reklama

Listopad 2009

kilolek super fotki, widać że wam wesoło było, no ale co się dziwić, piasek+woda......... :sorry:
co do relanium to moja mama mi mówiła, że też miała to w ciąży przepisane, ale wzięła tylko raz bo podobno czuła się jak naćpana:-)

My sobie nie śpimy dzisiaj od 6:00 już, widać malutka się wyspała to ma matke gdzieś, więc sobie harce urządza :-D(już wolę żeby mi nawet pod żebra właziła niż by miała się wcale nie ruszać tak jak ostatnio w te upały!).
Poza tym od jakiegoś tygodnia może krócej coraz częściej odczuwam jakieś kłucia, ciągnięcia, ogólnie ból czy to w podbrzuszu czy w boku ? To chyba normalne co ? Bo już sama nie wiem, a wizytę u ginki mam dopiero na 13 sierpnia...

Tak poza tym to czy któraś z was też tak ma, że pójdzie do wc na siusiu, minie 15min i idzie znowu ? Mnie to już męczy jak cholera, no bo ile można sikać ? Wszędzie piszą, że w II trymestrze nacisk na pęcherz się zmniejsza i jest lepiej, a u mnie jest właśnie gorzej. Nie mogę nigdzie wyjść, na spacer czy zakupy dłuższe, no chyba że mają tam wc albo chociaż toi toie...:confused2:

reklama
a mnie strasznie rwie podbrzusze i całe nogi.....:eek:
do tego ta cholerna zgaga nie chce przejść....
całe szczęście że nie jest aż tak źle jak w weekend bo bym się załamała :zawstydzona/y:

(już wolę żeby mi nawet pod żebra właziła niż by miała się wcale nie ruszać tak jak ostatnio w te upały!).
Poza tym od jakiegoś tygodnia może krócej coraz częściej odczuwam jakieś kłucia, ciągnięcia, ogólnie ból czy to w podbrzuszu czy w boku ? To chyba normalne co ? Bo już sama nie wiem, a wizytę u ginki mam dopiero na 13 sierpnia...

Tak poza tym to czy któraś z was też tak ma, że pójdzie do wc na siusiu, minie 15min i idzie znowu ? Mnie to już męczy jak cholera, no bo ile można sikać ? Wszędzie piszą, że w II trymestrze nacisk na pęcherz się zmniejsza i jest lepiej, a u mnie jest właśnie gorzej. Nie mogę nigdzie wyjść, na spacer czy zakupy dłuższe, no chyba że mają tam wc albo chociaż toi toie...:confused2:
oj moja mała w upały też była mało ruchliwa i strasznie się tym martwiłam!
co do tych kłuć i ciągnięć to też miewam! nie codzinnie, ale są!
a o wc to mi w ogóle nie mów :wściekła/y: normalnie u mnie jest identycznie jak u Ciebie! mam tego dość! w nocy wstaję co 2 godziny! w ogóle niewyspana chodzę :wściekła/y: w dzień wyjść na miasto nie mogę, bo ledwo się od domu oddalę, już muszę wc szukać :wściekła/y: masakra jakaś!

Z tym sikaniem mam tak samo. Nawet jak czasami mało wypiję to i tak chociaż troszeczkę, ale musze się wysikać... Już nie wpsomnę jak wypiję np herbatę, do tego wodę albo sok... Co 15 minut murowane sikanie...

W upały moja mała też mało ruchliwa. Dopiero wieczorkiem nadrabia... szczególnie jak pływam sobie w jeziorku, albo biorę zimny prysznic. A tych kłóć nie mam, ale za to ostatnio ciężko mi oddychać.

Mnie też trochę nie było tutaj
Klaudzia gratuluję i wszystkiego naj na nowej drodze życia
Witam nowe listopadówki,
Leżałam 2 dni w szpitalu, bo jednak chyba mam cukrzycę ciązową, na razie przez 2 tyg mierzę sobie poziom cukru i staram się trzymać dietę, żadnych słodyczy i dużo produktów light i póki co działa, cukier nie skacze aż tak wysoko, za 1,5tyg do kontroli i powiedzą co i jak dalej, ech to tyle u nas
pozdrowionka

Witam dziewczyny!
Ja mam aktualnie 22tc, koleżanka poleciła mi to forum :) zatem jestem
Termin mam na 21 listopada i spodziewam się chłopca :D
Imienia jeszcze nie uzgodniliśmy, był pewniak dla dziewczynki - a tu buch, niespodzianka i jest chłopiec. Mam nadzieję, ze uda mi się zadomowić na tym forum, szczególnie, że bardzo rzadko korzystam z takich udogodnień jak wymiana "danych" na form.
Pozdrawiam Wam ciepło i postaram się nadrobić lekturę Waszych wypowiedzi.

Ostatnia edycja:
wiecie co dziewczyny zobaczcie prawie każda ma problemy z infekcjami dróg moczowych z jakimiś upławami
to chyba prawie nie uniknione :confused2:
w pierwszej ciąży też co chwilkę coś łapałam i nawet nie wiem gdzie bo ciągle leżałam
trzymajmy się :tak:jeszcze troszkę

reklama
ja narazie przestałam wstawać po nocach
idę o 23 potem o 6 rano kiedy budzi mnie maleństwo

ale też niedawno latałam w nocy co 2 godzinki
nie wiem czy mi się dzidzia podniosła i zeszła z pęcherza czy o coś innego chodziło

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry