reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

czy wy też miewacie napady głodu?? Ja ostatnio zauważyłam że tak średnio co ok 3 godziny muszę coś zjeść, nie czuje się bardzo głodna, ale zaczyna mi się tak dziwnie robić w brzuszku, nieprzyjemnie i jak tylko zjem cokolwiek to przechodzi. Dzisiaj to nawet jak wracałam z kościoła, to nie wytrzymałam 10 minut i po drodze kupiłam sobie bułke i zjadłam suchą :)) mój M sie ze mnie śmiał że będzie lodówke ze sobą nosił :))
a ja co godzine czuje sie okropnie glodna jak czegos nie zjem to az mi sie slabo robi az mnie to meczy bo czaly czas cos pojadam a jak wlasnie gdzies wychodze to obowiazkowo musze cos zjesc na miescie. :cool2:

reklama
W Anglii pierwsze robia dopiero miedzy 10-14 tyg. a drugie 18-22 chyba. Ja nie mam szans do polskiego lekarza isc bo strasznie daleko mam. Ponad 3 godziny drogi samochodem przy dobrym ruchu. Ale w Polsce w lipcu pojde sobie prywatnie poogladac maluszka :-)

Hehe... albo bobaski :-) wszystko mozliwe juz jutro sie dowiem :-) Dziekuje za wsparcie :)
u nas też tak jest. Zwłaszcza na fundusz, a prywatnie to robią prawie przy każdje wizycie.

Ka...M a jak wyglada takie badanie karku itd bo to normalne usg chyba nie jest. Mi doktorka powiedziala ze na nastepnej wizycie czyli za 4 tyg zrobimy szczegolowe badania dla dzidziusia i sie teraz zastanawiam co to. :confused:
to normalne usg jest. Tylko to się da zbadac jedynie między 12-14tc, tzn tylko wtedy wynik coś mówi.

Dziewczyny, Wy też macie takie oslabienie? Też macie lenia? Ja jakoś nie mogę go zwalczyć...

Macie jakieś sposoby na okropne bóle glowy?

Te dzidziolki skaczące w brzuszku to naprawdę wielka radocha! Jak ja zobaczyłam swojego szkraba skaczącego, machającego rączkami to też mi się łezka zakręciła w oku ;-)

Dziewczyny, Wy też macie takie oslabienie? Też macie lenia? Ja jakoś nie mogę go zwalczyć...

Macie jakieś sposoby na okropne bóle glowy?

mnie tez strasznie meczy oslabienie no a przy tym i len..:baffled:nic mi sie nie chce..tylko bym lezala i lezala i tylko lezala...ja to co musze staram sie zawsze zrobic,ale z jakimis wiekszymi pracami domowymi poprostu niemam sily..strasznie to meczy...przez pare dni redbula pilam,no ale niezbyt to dobre rozwiazanie..bo maluszka niechce szprycowac przez cala ciaze redbulami:no:
bolow glowy wsumie nie miewam,raqz na pare dni,i sa one raczej jakies migrenowe-w skroniach..wtedy prosze mojego M by wymasowal mi glowe z tylu..nadkarkiem...a jesli go niema to sama to robie-daje to troche ulgi...jesli sa silniejsze to polozyc sobie oklad z zimnej wody na czolo...rowniez to przynosi ulge:tak:pozdrowionka

Witajcie!

Właśnie wróciłam od gina. Wyniki w normie. Dzidzia rośnie jak na drożdżach. Fika koziołki niesamowicie. Ale jestem szczęsliwa:-D

Pozdrawiam

Witajcie!

Właśnie wróciłam od gina. Wyniki w normie. Dzidzia rośnie jak na drożdżach. Fika koziołki niesamowicie. Ale jestem szczęsliwa:-D

Pozdrawiam

gratuluje dobrych wynikow:-)

Ja za dwa tygodnie mam dopiero wizyte u poloznej fajnie bo upewnie sie czy moge leciec samolotem od 22 czerwca bede w polsce to pojde do ginekologa(po raz pierwszy w ciazy!!!:baffled:) a dzien a po powrocie mam skan to bede miala pewnosc czy podroz samolotem nie zaszkodzila dzidziusiowi tak sie to wszystko fanie zlozylo:happy2: juz nie moge sie doczekac kiedy poznam plec mam nadzieje ze to jednak dziewczynka-Amelka;-)

a co do ruchow to ja jakies wibracje i bulgotanie odczuwam juz od paru tygodni nie wiem na pewno czy to dziecko ale zawsze czuje to z jednej strony lewej:-p pozdrawiam milego wieczorku

Ja naszczescie nie nazekam na bol glowy. Nie mam strasznego lenia ale szybko sie mecze. Dzis troszke posprzatalam i co 20 min przerwa bo zmeczenie bralo i szybko spac chodze normalnie to po 12 a teraz to juz o 8 oczy same mi sie zamykaja. Dziewczyny nie wiem co jest grane ale czuje dzidziusia jak sie rusza!!!! Moja mama przylozyla dzis reke i mowi ze tez czula. Czy to mozliwe? A moze ja naprawde juz bardziej zaawansowana albo 2 bobaski mi siedza hehe musze jutro lekarza zapytac :-) Ale to niesamowite uczucie. I jestem na 100% pewna ze to ruchy dziecka!

reklama
wow...wiec jak to u ciebie 13 tydzien..a czujesz ruchy dzidziusia...moze faktycznie tych tygodni jest wiecej lub wiecej dzidziusiow w brzusiu:))):-)ale bysmy sie cieszyli:)))):-Dpowodzonka:)))

Do góry