reklama

Listopad 2010

Witam wszystkie producentki postów - podczytuję Was od początku tygodnia - czytam, doganiam - i tak w kółko aż w końcu dzisiaj udało mi się dogonić i coś napisać !!

Ixi i Elzu - jestem w 100 % przekonana że mój maluszek jest ułożony jak Wasz - ciekawe jak to będzie czy się jeszcze odwróci i czy poród będzie naturalny - ale wydaje mi się że tak.

Ja wczoraj byłam na grzybach - 3,5 godzinki spaceru z przysiadami - ale się zmęczyłam !! Ja tak lubię zbierać grzyby no i najważniejsze że grzybobranie udane !

Pozdrawiam wszystkie mamuśki i ich skarbeczki !!

reklama
A mi wczoraj teściowa zrobila masaż kregoslupa ale tylko górnego odcinka na wszelki wypadek i dzisiaj wstalam jak nowa, pomogło na cały kregosłup i nie jestem taka sztywna. Nawet jak któras z was ma kiepski humor to też polecam, nawet amatorski masaz partnera.

Kazał mi lekarz leżeć do 36. Mogę tylko na siku wstać i umyć dupeczkę, a jak zacznę 36 mogę chodzić- potem mogę rodzić. przed badaniem powiedział a to spokojnie za ms badania do szpitala itp podem kazał skoczyć na fotelik i ... to sobie pani zrobi jednak badania po niedzieli by być przygotowanym do szpitala.

Pierwszą fazę porodu mam zamiar przesiedzieć w domu, a jak zacznie się 2 mam zamiar wsiąść do samochodu i dopiero jechać, ponieważ nie mam ochoty denerwować się w szpitalu wolę robić to w domu, ale zobaczymy jak będzie to jest teoria która może nie być zgodną z praktyką.

Ostatnia edycja:
reklama
10cm to pełne rozwarcie(5palców) wtedy dopiero zaczyna się przeć :) i dzidzia wychodzi na świat :)

:szok: Ja mam rozwarcie na 1,5 palca, czyli że co że mam rozwarcie na 3 cm???
Osz cholera jasna :eek:

Edit:
Patrzcie co znalazłam na wp.pl:

20 lat z brzuszkiem...

Nieznana z imienia Rosjanka Fiodorowa Wasilijewa żyła w latach 1707 - 1782. Cofamy się w tak odległą przeszłość nie bez powodu. Ta wyjątkowa kobieta jest bowiem niekwestionowaną rekordzistką pod względem liczby porodów. W sumie doczekała się 69 dzieci, z których tylko dwójka nie wyszła z okresu niemowlęctwa. Pochodząca ze wsi Szui kobieta, w ciąży była 27 razy, czyli przez około 20 lat. Ani razu nie urodziła jednego dziecka. 16 razy miała bliźniaki, 7 razy trojaczki i aż 4 razy czworaczki.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry