• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

nissanka, ja to nie mam wyjscia, musze miec taki plan, ze pierwsza faze w domu, bo u nas jak sie przyjdzie z nieregularnymi skurczami to odsylaja do domu, wiec nie ma sensu jechac.. przy pierwszym dziecku, to dopiero jak regularne skurcze co 3 min.. no chyba, ze cos sie dzieje.. odejda brzydkie wody albo cos.. zawsze przed przyjazdem trzeba dzwonic i oni przez tel robia wywiad i mowia czy juz czy jeszcze czekac.. a ja taka panikara jestem ehh..

reklama
Witajcie Mamusie!
U nas dzis brzydko i chlodno, jak sobie pomysle, ze taka pogoda czeka nas jeszcze przez kilka miesiecy to az mi sie slabo robi:-(
Wczoraj bylam na panienskim i w sumie calkiem sympatycznie bylo, choc wiadomo jak to jest kiedy jest sie jedyna trzezwa na imprezie:-D Jutro idziemy na wesele, mam nadzieje, ze bedzie fajnie, a ja nie padne przed polnoca.
Tak czytam, ze kompletujecie wyprawke przegladajac strony internetowe, a ja ostatnimi ciagle grzebie po necie szukajac kafelek, ceramiki lazienkowej, baterii, itp. I juz mi niedobrze od tego:eek:

elzu ja tez nie mam zadnych skurczy, ale akurat bardzo sie z tego ciesze, bo poprzednia ciaze mialam zagrozona i wiem co to znaczy lezec i czekac. Pociesze cie, ze bez zadnych skurczy mozesz urodzic przed terminem, a dziewczyny z zagrozona ciaza moga przenosic, na to nigdy nie ma reguly:tak:

nissanka pewnie masz rozwarcie na 4cm, gdybys miala na 4 palce dawno bys juz urodzila, bo tak jak napisala m3onika pelne rozwarcie to 5 palcow, czyli 10cm.

Jesteście pewne? Poważnie??? To zapytam się ale za tydzień.
No to i tak jak na 4 cm to nawet. zawsze się zastanawiałam że co oni 2 łapy wsadzą by określić rozwarcie na 10 palców

Ostatnia edycja:
W niedzielę w cinema city 10 urodziny i bilety po 10 zł (15 zł za 3D). Chcę pójść z dziećmi na coś ale na co? Co fajnego grają teraz? Żeby nie było straszne, bo Julka wrażliwa i jak się boi to po prostu wychodzi z kina a ja za nia i nawet sobie nie oglądne.

Aniu, mi też ostatnio często jest niedobrze. Zdarzało mi się zwracać nawet. Staram się jeść częściej i mniej bo częściej łapie mnie głód. Ostatnio co wstawałam nad ranem żeby wziąć leki to miałam ochotę na bułkę z masłem no i tak dojadałam. A do tego często mam zgagę więc piję jakieś ziółka. Raz mi pomaga a raz nie.

Witajcie kochane dziewczyny!

Dziś troszkę późno ale gonitwa od rana. Najpierw na badania krwi. Brrr, nie lubię bez śniadania z domu wychodzić i raczej jemy je z M. wcześnie, bo oboje na 7 do pracy. No ja teraz jestem na L4 ale przyzwyczajenie zostało.
Więc po badankach śniadanko, a potem byłam na zakupkach dla mnie i dla Malutkiej. Uwielbiam kupować dla niej rzeczy.
Jeszcze mama wpadła i przyniosła mi ciuszki, które przysłała z kolei jej przyjaciółka ze Stanów. Babcia się wygadała, że będzie wnusia. Ach.

Wpadłam na obiadek i tak się zaczytałam w Waszych postach, że o mało ziemniaków na ten obiad nie przypaliłam.
Zaraz jadę po wyniki do przychodni (3majcie kciukasy).

Co do tematu kociakowego.
Mój Filut nie wyciąga pazurków przy zabawie. A wiecie sprawdziłam go kiedyś jeśli chodzi o dzieci. Mój brat ma małego synka. Sytuacja miała miejsce jak bratanek miał około roku. Przyszli do nas, a ja wzięłam Filuta. Mały myślał, że to pluszowa zabawka. Zaczął mu uszka i łapki wykrzywiać, a potecm chciał mu wciskać oczka paluszkami. Trzymałam kota ale tak raczej asekuracyjnie, chcąc sprawdzić jak się zachowa. Był tak spokojny, nawet nie miałknął, nie mówiąc już o jakichś pazurach czy o wyrywaniu się w ogóle. Potem puściłam go wolno, to dzieciaczek pogonił za nim i w efekcie położył się na nim na dywanie i tak sobie leżeli a mały go głaskał. Żałuję, że tego nie nagrałam albo choć zdjęć nie zrobiłam. Obrazek iście bajkowy. Więc tak sobie myślę, że Filuś zdał dzieciowy egzamin. To zwierzę, więc trzeba je mieć na oku, ale krok w dobrym kierunku został poczyniony.

Witam:-).

Faktycznie pogodę dziś mamy bardzo ładną.Poprałam troszkę i suszy się na balkonie.Na obiadek jedziemy do znajomych zaprosili nas wczoraj.Pojedziemy jak Julka obudzi się.
Lekarz kazał zrezygnować ze słodyczy i ogólnie jeść mniej a częściej.Bo nasz synuś przytył 1,2kg i jak tak dalej pójdzie to będzie cc.Mam nadzieje że już tak dużo nie skoczy waga do góry i urodzę naturalnie.Ale mam stracha przed cc.

Agatakat – Witaj J
Amerie ja Cię rozumiem bo u mnie są dni ze wystarczy ze pujde do lazienki i już brzuch twardy jak skała, ale sa dni takie ze nic mi nie dolega brzuch miekki caly czas nawet przy chodzeniu. I jak tutaj nie zwariowac :P
Ania ja tezmam czasami tak ze mnie mdli, oczywiście pomaga guma miętowa, cukierki miętowe J Mnie tez strasznie denerwowowal ten napis na suwaczku J Dobrze ze już się zmienil J
Agrafka jaką krówke ??:) Ale mnie zaciekawaiłas, ja uwielbiam wszytsko co toffi, karmelowe, krówkowe J
Dziewczyny ciaza donoszona jest w 36 tyg czy 38 bo już się pogubilam.
Echooo moja siostra była w srode w kinie z przedszkolem na tym żółwiku i jej się bardzo film podobał.

Czy któraś robiła już badania HBS, OVA i anty HCV?
Pytam bo nie wiem ile czeka się na wyniki, wizytę ma za tydzień i nie wiem czy jechać jutro na pobieranie czy mogę spokojnie w przyszłym tygodniu?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry