• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

reklama
Gdzie można sprawdzić że to jest szpital II stopnia?

Na stronie szpitala lub na stronie fundacji "rodzic po ludzku".

A na HIV kazali wam robić?

Nikt w Polsce nie ma prawa wymagać wykonania takiego badania do żadnych celów. Badanie w kierunku HIV jest dobrowolne i anonimowe i nawet jeśli osoba jest świadoma bycia nosicielem, nie ma obowiązku nikogo o tym informować. Tak więc jeśli szpital wymaga... ja bym posłała na drzewo i zgłosiła się bez wykonania takiego badania. Bo niby jeśli ktoś jest "plus" to nie przyjmą? Ostrożność powinni zachowywać taką samą w stosunku do każdego pacjenta.

Z tego co słyszałam to większość pierworódek rodzi później 40,41 tygodniu, a na tym forum chyba będzie fala przed 38

Nie wiem jak wy ale ja od 20 września nie przybieram na wadzę

Ja nie przytyłam od 26 sierpnia do 30 września a nawet trochę schudłam. Myślę, że na moim obecnym cudownym L4 nadrobię ;-) A tak serio to w każdej ciąży tyję najwięcej w pierwszym trymestrze, a w ostatnim nie tyję prawie wcale.

Wykorzystałam swojego by zadzwonił do szpitala i zapytał o kilka rzeczy:
HIV nie trzeba
OWA, HBs robi się 2 razy w ciąży, jak nie będę miała drugiego wyniku z końca ciąży głowy mi nie urwą,
a do zzo robi się badania,które są ważne 3 dni więc oni robią to na cito nie trzeba ich mieć ze sobą.

polacaespanola o matko.....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry