• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2010

reklama
Gdzie można sprawdzić że to jest szpital II stopnia?

Na stronie szpitala lub na stronie fundacji "rodzic po ludzku".

A na HIV kazali wam robić?

Nikt w Polsce nie ma prawa wymagać wykonania takiego badania do żadnych celów. Badanie w kierunku HIV jest dobrowolne i anonimowe i nawet jeśli osoba jest świadoma bycia nosicielem, nie ma obowiązku nikogo o tym informować. Tak więc jeśli szpital wymaga... ja bym posłała na drzewo i zgłosiła się bez wykonania takiego badania. Bo niby jeśli ktoś jest "plus" to nie przyjmą? Ostrożność powinni zachowywać taką samą w stosunku do każdego pacjenta.

Z tego co słyszałam to większość pierworódek rodzi później 40,41 tygodniu, a na tym forum chyba będzie fala przed 38

Nie wiem jak wy ale ja od 20 września nie przybieram na wadzę

Ja nie przytyłam od 26 sierpnia do 30 września a nawet trochę schudłam. Myślę, że na moim obecnym cudownym L4 nadrobię ;-) A tak serio to w każdej ciąży tyję najwięcej w pierwszym trymestrze, a w ostatnim nie tyję prawie wcale.

Wykorzystałam swojego by zadzwonił do szpitala i zapytał o kilka rzeczy:
HIV nie trzeba
OWA, HBs robi się 2 razy w ciąży, jak nie będę miała drugiego wyniku z końca ciąży głowy mi nie urwą,
a do zzo robi się badania,które są ważne 3 dni więc oni robią to na cito nie trzeba ich mieć ze sobą.

polacaespanola o matko.....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry