agrafka_7
Fanka BB :)
z tego co wiem, to ZUS ma swoje sesje, jednym np. rencistom, emerytom itp wysyłają do 15 , innym do 26. Skoro powiedziała Pani, że dziś wychodzi, to jutro około godz, 14 powinnas dostać pieniądze. Ale ostatnio sie zastanawiałam nad tym, że w historii konta mam napisane, że wypłatę przelewa pracodawca, to nie jestem pewna, czy najpierw nie dochodzi z Zusu do pracy, a dopiero z pracy do mnie...ale raczej nie..Jola, też sobie tak tłumacze....i tym samym tłumię wyrzuty sumienia, że w domu nic nie zrobione....ech....
Dziewczyny, mam pytanie...
w zeszłym miesiącu dostałam pierwszy raz pieniądze z ZUSu - ponieważ za późno zgłosiłam prośbę o przelewanie na konto to dostałam via poczta/listonosz - 8mego dnia miesiąca.
Tydzień później - 16tego dostałam "wyrównanie" za kilka dni - bo zwolnienia nie rozpoczęłam z pierwszym dniem miesiąca tylko 20tego, więc musieli mi przysłać "wyrównanie" za te 10 dni...
No i mamy nowy miesiąc - dzwoniłam 8go do ZUSu, żeby zapytać czy mi 8 zrobią przelew czy kiedy....i Pani powiedziała, że przelew dla mnie wyjdzie z ZUSu 12tego czyli dzisiaj....i nie wiem czy wejdzie jutro czy kiedy?
Jak to u Was jest? ZUS za każdym razem płaci w innym dniu miesiąca? Czy zawsze przelewy wychodzą jednego dnia? I którego dnia miesiąca Wy dostajecie pieniądze???
przeprowadzamy sie teraz i jak widze codziennie ile rzeczy jest do pakowania to mnie krew zalewa, dobrze ze mi mama pomoze bo moj dopiero o 6 jest w domu :-(
a dzisiaj juz 2 razy mnie pogonilo do ubikacji (a mam takie zaparcia ze po 4 dni nie moge sobie poradzic) :-(
dziewczyny 10str, oszalałyście