reklama

Listopad 2010

reklama
też już bym chciała poczuć a już w ogóle marzenie żeby położyć ręke na brzuszku i poczuć ehhh :)

A próbowałaś się położyć na wznak i delikatnie przycisnąć ręce do brzuszka? Tak naprawdę to najpierw poczujesz tylko pod rękami, dopiero po jakimś czasie będzie czuć bez dotyku. Wiele dzieci w pozycji mamy na wznak się czuje niekomfortowo i wtedy się bardziej kręcą wymuszając zmianę pozycji.
Jesteś ledwie kilka dni za mną, więc powinnaś móc już poczuć. A jak nie, to spokojnie. Do 22 tygodnia ma czas. Tak mi powiedziała pani doktor, której się w poprzedni wtorek pożaliłam, że dziecko duże a ja go w ogóle nie czuję.

anbar mnie się czasami wydaje że go czuję, ale później wmawiam sobie ze to jednak chyba jelita...a poczekam.

Możliwe, że to jego ruchy. Ja teraz mówię, ze mojego czułam już wcześniej, bo to były podobne wrażenia do tych obecnych. Niemniej wcale nie znaczy, że tak faktycznie było :-) Wbrew pozorom nasze dzieci nadal mają sporo miejsca w naszych brzuchach i nie muszą się o nas odbijać przy każdym ruchu. Chyba gdzieś dopiero ok. 26-28 tygodnia zaczyna się robić ciasnawo.

Czesc :* Kurcze nie zagladałam tu od wczoraj rana a tu tyle nasmarowane;-)
Mam najazd gosci i ani chwili odsapu. Takze nawet nie poczytam co u was. Mam nadzieje ze wszystko ok!
A tak na marginesie goscie, sa fajni ale mogliby przynajmniej powiedzic kiedy wyjada :-)
Buziaki

anbar, Mysza - muszę Was rozczarować bo to jest jak najbardziej możliwe i jestem tego zywym przykładem i dowodem na to... Nigdy nie twierdziłam ze dziecko kopie mnie 24godz/dobrę co kilka minut, chyba logiczne ze kiedys też musi spać. Są momenty w ciągu dnia (znaczna większosć) gdzie dziecko się rusza i czuję to bardzo dobrze.
Ja odczuwam ruchy dziecka CODZIENNIE z wielką intensywnością. Ale oczywiscie nikt nie musi mi wierzyć na słowo :) Ważne jest to co ja czuję i moja radość w sercu, że dzidziuś jest taki ruchliwy a co za tym idzie zdrowy. :)

Słońce u mnie dalej praży niemiłosiernie :) Na mieście zywego ducha... Wszyscy wyjdą wieczorem pewnie jak się ochłodzi ;)

U mnie niestety zbiera się na burzę ...
od razu moje samopoczucie siada ...

co do P. to z nim są same problemy, samochody go nie kręcą, sport też nie, najchętniej całymi dniami by coś czytał :-)
jeszcze jakieś filmy wchodzą w grę więc pewnie skończy się na wizycie w empiku i jakimś DVD :-) przynajmniej i ja na tym skorzystam :-)

właśnie zagrzmiało , brrrr

Nigdy nie twierdziłam ze dziecko kopie mnie 24godz/dobrę co kilka minut, chyba logiczne ze kiedys też musi spać.

Nigdy nie twierdziłaś, że 24godz/dobę co kilka minut, ale napisałaś, że codziennie co kilka minut :-) Napisałam Ci wtedy, że jest to niemożliwe, bo w ciągu doby nasze dzieci mają mniej więcej taki sam rozkład dnia jaki będą miały po porodzie, czyli większość czasu spędzają śpiąc.
Może chodziło Ci o to, że czujesz codziennie [co kilka godzin] co kilka minut, ale nie sprostowałaś tego...

że dzidziuś jest taki ruchliwy a co za tym idzie zdrowy. :)

To akurat jest nieprawdą. Nigdzie nie jest powiedziane, że mała ruchliwość dzieci w brzuchu jest wynikiem braku zdrowia. Po prostu jedne się wiercą bardziej, inne mniej, ale wszystkie mogą być tak samo zdrowe jak i chore. Co więcej, ruchliwość dziecka w brzuchu matki nie ma lub raczej nie musi mieć wpływu na to jakie dziecko będzie po porodzie. Brzuchowe diabełki bywają spokojne i odwrotnie.

anbar - twierdząc ze moje dziecko będąc ruchliwe a co za tym idzie zdrowe są poprostu słowami które powiedziała moja lekarka i ja je podtrzymuje. Ona chyba wie to najlepiej a skoro co miesiąc ogląda moje dziecko, mierzy itd i twierdzi ze zdrowe jak rybka to chyba coś w tym jest. A to jakie moje dziecko będzie po urodzeniu zostawię jemu, czy będzie ruchliwe jak do tej pory czy spokojne nie ma dla mnie znaczenia

KasiaB - ja myslę że pomysł z kupieniem ubranka z napisem dla taty jest w 100% trafiony :) Ja planuję zdrobić meżowi taki prezent na dzień ojca bo urodzinki ma dopiero pod koniec września. Tydzień przed dniem ojca liczę ze poznamy już płeć więc już i kolorek ubranka będzie odpowiedni :) Co do reszty to ja też mam zawsz problem co kupić mężowi na urodziny :D On też niczego nie potrzebuje :D

KasiaB z filami to też świetny pomysł...ja np dostałam cały zestaw Ojca Chrzestnego i byłam bardzo zadowolona
DObrze że mój W. to się nawet z nożyka drewnianego za 3,50zł cieszy :-D

anbar popieram...ruchliwość nie świadczy o zdrowotności.
Mi tam w sumie wcale nie zależy żeby Szymon tam jakieś fikołki w brzuchu wyprawiał bo zwiem jakie to później moze być upierdliwe...ginek powiedział że w 20tc poczuję więc czekam

reklama
Dzięki dziewczyny za pomoc :-)
widzę, że nie tylko ja mam takiego mało wymagającego jeśli chodzi o prezenty faceta :-)

żeby tylko jeszcze mój umiał kupować trafione prezenty :-)
na urodziny dostałam 2 filmy - Bruno i Oszukać przeznaczenie 4, oba leżą jeszcze w folii :-) ale i tak go kocham :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry