reklama

Listopad 2010

anbar - twierdząc ze moje dziecko będąc ruchliwe a co za tym idzie zdrowe są poprostu słowami które powiedziała moja lekarka i ja je podtrzymuje. Ona chyba wie to najlepiej a skoro co miesiąc ogląda moje dziecko, mierzy itd i twierdzi ze zdrowe jak rybka to chyba coś w tym jest. A to jakie moje dziecko będzie po urodzeniu zostawię jemu, czy będzie ruchliwe jak do tej pory czy spokojne nie ma dla mnie znaczenia

Może trzeba było od razu napisać, ze tak mówi Twoja pani doktor i odnosi się to tylko do Twojego dziecka. Inaczej stwierdzasz kategorycznie, że ruchliwość dziecka oznacza, że jest zdrowe, a to implikuje wniosek, że dzieci nieruchliwe lub małoruchliwe są chore. Pisząc w ten sposób możesz tylko napędzić stracha niektórym mamom, których dzieci są zdrowe i spokojniejsze niż Twoje. Jestesmy dla siebie tylko literkami i pisząc takie opinie chyba warto to sobie uświadomić, że możemy kogoś naprawdę nieźle wystraszyć.

Ostatnia edycja:
reklama
KasiaB mój W. rozwiązał problem z preznetami dla mnie tak że zaraził mnie biżuterią z Pandory i dokupuje mi koraliki i łańcuszki... wcześniej właśnie ciągle dostawałam coś ze Swarovskiego.
Ale filmy lubię dostawać...tylko ze takie jakie lubię. :-) odpakuj może te filmy coby mu przykro nie było.

Wiecie co ja od mojego L ostatnio dostalam cala serie Sex and the City i tak sie ucieszylam bo kocham ten serial, na szczescie jest tam sporo do ogladania i jeszcze zostala mi polowa.
Teraz jak mam cos mu kupic to jak tylko cos przebaknie ze by cos chcial to staram sie gdzies zapisac zeby potem nie miec problemu.

Hej Dziewuszki:)

ania_ch0- trochę mnie pocieszyłaś! Tzn. nie tym,że Twoja mama się męczyła!!:( Raczej tym,że uświadomiłam sobie,że cesarka też może być nie przyjemna.
Ja mam problemy z moczem i anemie właściwie od samego początku ciąży. I ciągle mi się pogłębia. Wcześniej brałam jakieś zwykle żelazo bez recepty po raz, później po dwa, a teraz dostałam nowe na receptę i dwa razy dziennie. A co do moczu to najpierw przez miesiąc brałam furaginum,a teraz lekarz podejrzewa,że mogę mieć piasek w nerkach i dostałam bardzo silny jednorazowy jakoś na M. Nie pamiętam nazwy. W poniedziałek będę wiedzieć co dalej. Dziwna ta Twoja ginekolog:/ Zmień ją jeżeli masz możliwość bo to bardzo ważne,żeby gin współpracował z pacjentką, a nie spławiał byle tekstem.Ale też nie martw się na zaś bo ja mam tendencje to chorób układu moczowego więc pewnie Twoje leki podziałają.

Jeżeli przyjdzie mi rodzić naturalnie to na pewno będę chodzić do szkoły rodzenia. Tak się boję,że o niczym innym nie myślę. Nawet kazałam mojemu M.obiecać,że jak mnie będę zmuszać do rodzenia normalnie to ma awanturę zrobić. Może to trochę dziecinne,ale ja zupełnie nie radzę sobie z bólem.

Svensonka-bardzo Ci gratuluję!:)

Wpadłam tylko na chwilkę zobaczyć co słychać i idę dalej spać. Zmęczona jestem jakbym w kopalni pracowała;p

anbar - myślę ze dalsza wymiana "literek" w tym temacie nie ma dla mnie większego sensu... Gdybym ja miała czepiać się każdego jednego słowa(ktore uważam za niewłaściwie użyte) , które dziewczyny piszą to byłby tu niezły młyn... Niemniej jednak jeśli uraziłam bądź nastraszyłam - jak twierdzisz, inne mamusie to serdecznie przepraszam :*

kornelka - ja też miałam na początku ciąży problem konkretniej z nerką... W sumie z własnej głupioty bo jak po zimie zrobiło się troszkę ciepło i wyszło słonko to ja paradowałam w krótkim rękawku na ogródu i zbierałam trawę dla królika ;) w nocy myślałam, ze z bólu umrę! Wziełam tabletkę przeciwbólową a rano zadzwoniłam do ginki i kazała mi szybko kupic właśnie furagine. Brałam 3 razy dziennie po 2 tabl i przeszło na szczęście :) Moja siostra w ciąży miała kolkę nerkową i w szpitalu wylądowała :/ Nie ma z tym żartów o czym się sam niestety przekonałam :/

Ostatnia edycja:
Mój ucieszy się z gry komputerowej i już....
A może koszulka super tata ale dla niego?
Są też takie medale super tata...
Ja kiedyś dałam M taki drobiazg...pudełko zapałek ślicznie oklejone...a w środku karteczka.."żeby Twój płomień miłości nigdy nie zgasł".
Poza tym dostawał bokserki, koszule, książki, ładną zapalniczkę, skórzaną teczkę do pracy, tak to nie wiem....

anbar przypomnij mi proszę ile miał Twój synek cm i wagi na ostatnim usg ?

Bo tak czytam i czytam i wydaje mi się że mój Szymon to taka kluseczka...w 16t2d miał wage 134g.

Ja kiedys kupiłam meżowi taką mini książeczkę z wierszykami i cytatami na temat mężów. W empiku można ją kupić. Na tej co ja kupiłam było napisane "Dla wyjątkowego męża z wyrazami miłości..." były też fajne na dzień matki "Gdyby matki były kwiatami, byłabyś najpiękniejszym.." :) Słodkie ;)

Kasia, a może w ramach prezentu jakieś bilety na coś co lubi, jakiś koncert,mecz, itp?
Ja swojgo P. w ubiegłym roku w imieniny zabrałam na Terminatra do kina, cieszył się jak dziecko, ja dużo mniej :sorry2:
Z moim tez jest ciężko z prezentami, wszystko ma, nie wie co by chcial i nic nie potrzebuje.
A z prezentami dla mnie jest różnie, na urodziny bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl i prezentami i samym pomysłem. Najpierw rano znalazlam w swoim samochodzie wielki bukiet róż (dzień wcześniej późnym wieczorem koniecznie musial iśc wyciągnąć akumulator ze swojego samochodu :-D) a potem znajdowałam liściki i prezenty. Natomiast na imieniny dostałam 2 komplety biżuterii z Apartu z kamieniami Svarowskiego kompletnie nie w moim stylu, potem jeździliśmy wymieniać i wybralam sobie pierścionek. Pare tygodni temu kupil mi bez okazji kolczyki...tragedia, pojechaliśmy wymienić. Chyba już mi nie kupi więcej biżuterii :-D

Do szkoły rodzenia na pewno się zapiszę, po to żeby opanować teorię. Ja nawet jak wchodzę do sklepu z artykułami dla niemowląt to mam obłęd w oczach co do czego ;-)

reklama
anbar przypomnij mi proszę ile miał Twój synek cm i wagi na ostatnim usg ?
Bo tak czytam i czytam i wydaje mi się że mój Szymon to taka kluseczka...w 16t2d miał wage 134g.

Ja miałam robione pomiary w 18t5d. Cm w całości mi pani doktor nie podała, powiedziała, że się nie mierzy, bo dziecko sie już nie mieści na ekranie. Nie wiem na ile to prawda, bo jednak niektórym mamom podają pełen wymiar. Tyle, że nie CRL a mierzony do pięt. W każdym razie waga wyszła 328 g.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry