anbar - twierdząc ze moje dziecko będąc ruchliwe a co za tym idzie zdrowe są poprostu słowami które powiedziała moja lekarka i ja je podtrzymuje. Ona chyba wie to najlepiej a skoro co miesiąc ogląda moje dziecko, mierzy itd i twierdzi ze zdrowe jak rybka to chyba coś w tym jest. A to jakie moje dziecko będzie po urodzeniu zostawię jemu, czy będzie ruchliwe jak do tej pory czy spokojne nie ma dla mnie znaczenia
Może trzeba było od razu napisać, ze tak mówi Twoja pani doktor i odnosi się to tylko do Twojego dziecka. Inaczej stwierdzasz kategorycznie, że ruchliwość dziecka oznacza, że jest zdrowe, a to implikuje wniosek, że dzieci nieruchliwe lub małoruchliwe są chore. Pisząc w ten sposób możesz tylko napędzić stracha niektórym mamom, których dzieci są zdrowe i spokojniejsze niż Twoje. Jestesmy dla siebie tylko literkami i pisząc takie opinie chyba warto to sobie uświadomić, że możemy kogoś naprawdę nieźle wystraszyć.
Ostatnia edycja:

) a potem znajdowałam liściki i prezenty. Natomiast na imieniny dostałam 2 komplety biżuterii z Apartu z kamieniami Svarowskiego kompletnie nie w moim stylu, potem jeździliśmy wymieniać i wybralam sobie pierścionek. Pare tygodni temu kupil mi bez okazji kolczyki...tragedia, pojechaliśmy wymienić. Chyba już mi nie kupi więcej biżuterii