reklama

Listopad 2010

Mysza...podobno po poronieniu owulacja może nastąpic po ok 14 dniach...a wiec chyba mozesz liczyc od tego 2.02. :)Bardzo szybciutko Wam sie udało... Trzymam kciuki aby tym razem było wszystko ok

ale mam jedno pytanie-lekarz nie zalecił 2-3miesiecznej przerwy w starankach?...Podobno po zabiegu macica jest poraniona iii niebezpieczna jest kolejna ciąża...? Co w tej kwestii lekarze sądzą?

Ostatnia edycja:
reklama
Mysza...podobno po poronieniu owulacja może nastąpic po ok 14 dniach...a wiec chyba mozesz liczyc od tego 2.02. :)Bardzo szybciutko Wam sie udało... Trzymam kciuki aby tym razem było wszystko ok

ale mam jedno pytanie-lekarz nie zalecił 2-3miesiecznej przerwy w starankach?...Podobno po zabiegu macica jest poraniona iii niebezpieczna jest kolejna ciąża...? Co w tej kwestii lekarze sądzą?

No myślę że na którymś tam kolejnym usg będą mogli określić...a dla mnie to teraz mało istatne czy dzidzia urodzi się 8 czy 10.
Oczywiście że zalecił przerwę.
Ja akurat nie miałam dokładnie zabiegu łyżeczkowania tylko wyłyżeczkowania, bo u mnie doszło do poronienia samoistnego i było już w toku jak trafiłam do szpitala więc została do wyczyszczenia tylko kosmówka. Zresztą ja po zabiegu miałam tylko 1 dzień krwawienie -słabe i później już pięknie. Jak byłam na kontroli 11.02 czyli 10 dni po to lekarz powiedział że śladu po zabiegu nie ma.

hej wszystkim!!! Patrze coraz nas tu wiecej :-D i wiecej nowych wiadomosci:-D Witam kolejne listopadowe mamy!!! U mnie plamienia od dwoch dni nie widac:-) sluz prawidlowy jutro lekarz zobaczymy co bedzie ale mam nadzieje ze wszystko ok. A jak wam dzionek minal? Moze jakies kolejne obiawy dolegliwosci ciazowe przyszly z kolejnym dniem????:tak:

Mysza- to super ze tak ladnie Ci sie wszytsko zagoilo i juz masz w sobie fasolke. Trzymam kciuki zeby wszytsko sie tym razem udalo. A co do badan, to pare dni roznicy nie zrobi i pewnie dostane na tej wizycie skierowanie na wszystkie badania, do swojego lekarza chodze od lat i wiem ze wie co robi.

Co do Usg to nie widze w tym nic zlego, ja przy kazdej wizycie mialam robione Usg w pierwszej ciazy i teraz tez mialam zrobione usg dopochwowe by potwierdzic ciaze, w sumie nawet bardziej ufam takiemu badaniu bo mozna wykryc jakies nieprawidlowosci duzo wczesniej niz podczas zwyklego badania, lekarz nie okresli ilosci np wod plodowych

dobrej nocy mamuski!!! :tak:
czekajace na dobre wiesci tez dobrej nocy :tak:

jezdzi mi w tych jajnikach cos i jezdzi... czy to oznaki ciazy? Nie boli ale czuje ciagle jajniki... jej nie oamietam jak to w 1 ciazy u mnie bylo....

Ostatnia edycja:
u mnie tez jajniki bola a raczej kuja, czasami jak zakuje z ktorejs strony to az krzykne z bolu:-( wiec to chyba dobry objaw a co do objawow to nudnosci tak troszeczke czasami sie pojawialaja ale szybko znikaja, raczej ciagly bol podbrzusza szczegolnie wieczorami i twardy brzuch i jakby sie powiekszyl troszke to chyba macica sie rozrasta tez tak macie dziewczyny?

no wy dziewczyny to juz pare tyg w ciazy jestescie, ja dopiero startuje ;-) Wiec tylko narazie mam te odczucia w jajnikach dziwne :tak:

dziwnie sie liczy co nie... jak ja zafasolkowalam np w piatek lub sobote to i tak liczy sie od odstatniej miesiaczki i wychodzi ze moj zarodek ma ok 2 tyg a to przeciez nieprawda.... eehhh...

Witam kobietki.Zapisuje sie na listopad.Dzis w nocy o 2:30 jeden test i dwie kreseczki...........o 6:30 rano drugi test i dwie kreseczki.....:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry