reklama

Listopad 2010

Agrafka a to Ci psikus !:szok:
A tak swoją drogą to ciekawe ile niespodzianek nas czeka przy porodzie :cool2:

Dziewczyny oglądam Wasze brzuszki, czytam jak Wasze maluchy fikają koziołki to zaczynam się zastanawiać czy wszystko ze mną ok. Od początku ciąży przytyłam 2-3 kilogramy, brzuszek mam ledwo zaokrąglony a do tego dzidzia nie fika koziołków.
30 czerwca mam wizytę więc dopytam o wszystko.:eek:

reklama
Tofiś ja przytyłam 1,5 a jest miedzy nami tydzien roznicy;) wiec jesli z Toba jest cos nie tak to ze mna tez :D

Violett co Ty mowisz ze ten Twoj to dachowiec? po zdjeciu to bym powiedziala ze jakis bardzo rasowy :D

Dziewczyny oglądam Wasze brzuszki, czytam jak Wasze maluchy fikają koziołki to zaczynam się zastanawiać czy wszystko ze mną ok. Od początku ciąży przytyłam 2-3 kilogramy, brzuszek mam ledwo zaokrąglony a do tego dzidzia nie fika koziołków.

Tofiś, ale jesteś dopiero w 18 tygodniu i wcale jeszcze nie musisz czuć ruchów dziecka. Poza tym, być może jak ja, czekasz na konkretne kopniaki, podczas gdy sa dziewczyny, które wsłuch.ują się w najmniejszy szelest z brzucha. Do tego moje dziecko ma wymiary o 1,5 tygodnia większe, a po raz pierwszy je poczułam w pierwszym dniu 20 tygodnia.
Co do przytycia, moje dziecko 3 tygodnie temu ważyło 328 g, a ja ważyłam o 2 kg mniej niż na początku ciąży. Jutro się dowiem ile dziecię ma obecnie, ale ja nadal jestem poniżej wagi wyjściowej, chociaż teraz już tylko jakieś 800 g.
Tylko brzuszek mam konkretny.
Tak więc nie masz się czym martwić. Z Twoim dzieckiem na pewno jest wszystko w porządku. Ono ma po prostu swoje tempo rozwoju.

Tofiś - ja jestem prawie na Twoim etapie ... przytyłam 0 w porywach do 1 kg, dziecko nie fika mi w brzuchu koziołków a nawet jeśli to nie czuję, budze się z płaskim brzuchem tylko wieczorem mi wybija :-)

Agrafka - ale niespodzianka :-), ale dzidzia zdrowa, a to najwazniejsze :-) najwyżej w niemowlęctwie będzie miało nie takie ubranka ... u Was i tak się wcześnie zorientowali, u koleżanki przy porodzie ... urodziła się dziewczynka a ona miała prawie wszystko niebieskie :-)

Agrafka, czyżby Martynce coś więcej wyrosło? :-D
Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy.

Tofiś, mi brzuszek wyszedł ale przytyłam tylko 1 kg i tez jeszcze ruchów nie czuję.

Violett, ja też zwróciłam uwagę na Twojego kotka i wygląda jak mix kilku ras :-)

A to mój dachowiec, a właściwie dachówka:

Załączniki

• P1090110_m.jpg
    P1090110_m.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 44
  • P1090120_m.jpg
    P1090120_m.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 43
Violett ja mam tak samo...Okna myłabym najchętniej co miesiąc, co miesiąc pralabym firanki, a sprzątanie całego domku to juz codziennośc...Nie powiem, czasami mam dośc bo to jednak 180m2 powierzchni...Jednak na razie nie chce miec robionego podddasza, bo trzech pięter nie dam rady sama utrzymać w porządku...
Koleżannka smieje się ze mnie, że przy drugim dziecku przejdzie mi ten zapał do czystości, ale wróżono mi tak przy Mikim i jakoś zapał pozostał, wiec chyba ja po prostu tak mam ;)
Mi przeszedł chyba przy czwartym....

A tak na serio, to mam dni, że palcem nie chce mi się ruszyć na nic ;) ale jest to kompletnie nieopłacalne lenistwo, bo potem jest 3 razy tyle do zrobienia ;)...
Joaś to się uśmiałam...;)

reklama
Tak, może Tynia nam ciut wcześniej się pojawiła niż zaplanowaliśmy, ale tak, zawsze chcieliśmy mieć liczną rodzinę - plan zakładał minimum 4 dzieci. Natomiast żadne nie było "robione".

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry