• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2010

Ale zazdroszczę wszystkim mamom na L4. Oczywiście nie dolegliwości tylko tego świętego spokoju. Już jestem umęczona tą pracą i najwyższy czas iść poleniuchować póki jeszcze jakaś szansa jest ;)

To tylko w Krakowie chyba była taka duchota w nocy. O 21 było jeszcze 20 stopni.

reklama
Witam się z rana :)
Podgrzybku współczuje Tobie i wszystkim pracującym ciężarówką- do niedawna sama jeszcze pracowałam, ale ja musiałam się busami tłuc ponad godzinę do centrum naszego pięknego Krakowa. U mnie ani śladu burzy.
Wczorajszy dzień minął zdecydowanie za szybko, i dzisiaj oczywiście mam doła bo w ogóle nie miałam okazji nacieszyć się mężem, bo już okazało się że wieczór i spać trzeba......
Miłego dnia wszystkim życzę !

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej. Wiecie co ja mam problem z L4. Jestem na nim praktycznie od początku ciąży, a pracodawca nie przesyła zwolnień do ZUS-u. Nie można tego w żaden sposób na nim wymusić. Od ponad 3 miesięcy nie widziałam pieniędzy :( Nie mam pojęcia już co robić.
Do tego teraz strasznie twardnieje mi brzuch, czuję jakbym worek ziemniaków nosiła. Ogólnie do dupy. Po No-spie nawet nie przechodzi twardnienie. Na szczęście mała się rusza, ale brzuszek to normalnie kamień.
Eh...
Miłego dnia.

Witam!

Anarien - być może warto żebyś przeszła się do swojego oddziału ZUS i wyjaśniła sprawę. Może tam otrzymasz potrzebne informacje. Co do brzuszka: zapytaj lekarza, czy nie warto zmienić lekarstw rozkurczowych np. na Scopolan. Mi doktor powiedziała, że jeżeli objawy się utrzymają tzn. w moim przypadku skurcze i twardnienie brzucha to wyśle mnie do szpitala na zastrzyki rozkurczowe, które mają szybsze i leprze działanie niż tabletki.
Najważniejsze, że maleństwo kopie, ale warto coś zmienić żebyś i ty się nie męczyła.;-)

Anarien nie wiem co w takiej sytuacji zrobić, ale ręce mi opadają na tych pracodawców. Wiadomo że w ciąży pieniądze są potrzebne.....może powinnaś to zgłosić do Państwowej Inspekcji Pracy?

Witam serdecznie wszystkie mamusie!
Anbar-Wszystkiego najlepszego z okazji ślubu!!!Kochajcie się do końca świata!!!::-)
Madziaczek-Tobie również życzę wszystkiego dobrego z okazji twojej rocznicy!!!
Ja wczoraj miałam trzecią rocznicę naszego życia razem! ten sierpień jest taki miłosny!!!!
Anarien-ja bym zadzwoniła do pracodawcy i nastraszyła go inspekcją pracy itd.Oni ,jak widzą ,że człowiek zna swoje prawa to inaczej go traktują,już się parę razy przekonałam o tym....

Z tym, że ten pracodawca trochę liznął prawa i teraz z niego wielki prawnik się zrobił. Byłam w ZUS-e już z 10 razy rozkładają ręce i mówią, że nie mogą nic zrobić, bo nie wiedzą, że zwolnienie jest kontynuowane. Kurdę ;/ To jest normalnie sytuacja bez wyjścia. Już tam nawet płakałam.....
Uhm badziewne dni...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry